Latvijas medicīna: Dažu stundu laikā izbeidzas valsts kvotētās vietas uz dažādiem izmeklējumiem

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā dažu stundu laikā pēc pieraksta atvēršanas uz atsevišķiem izmeklējumiem tiek aizpildītas visas valsts kvotētās vietas. 

 Jau no agra rīta slimnīcas pieraksta tālruni vienlaicīgi mēģināja sazvanīt vairāki simti cilvēki, brīdī, kad „zvanu rinda” sasniedza 400, neizturot slodzi, sistēmā radās problēmas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jau no agra rīta slimnīcas pieraksta tālruni vienlaicīgi mēģināja sazvanīt vairāki simti cilvēki, brīdī, kad „zvanu rinda” sasniedza 400, neizturot slodzi, sistēmā radās problēmas.

 

Šodien, 1. februārī Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā tika atvērts pieraksts uz izmeklējumiem martā - magnētisko rezonansi, datortomogrāfiju, ultrasonogrāfiju un osteodensitometriju. Jau līdz pusdienlaikam bija aizpildītas valsts apmaksātās vietas uz magnētisko rezonansi Latvijas Onkoloģijas centrā, bet līdz dienas beigām, saskaņā ar speciālistu prognozēm, tiks aizpildītas visas valsts kvotētās vietas uz pārējiem izmeklējumiem visā Austrumu slimnīcā.

 

Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja Māra Epermane: „Latvijas Onkoloģijas centrā pieprasījums ir ārkārtīgi liels uz visiem izmeklējumiem, un aprunājoties ar onkoloģiskajiem pacientiem, viņi norāda, ka vēlas ārstēties un izmeklēties tikai pie šī centra speciālistiem. Līdzīgi ir ar pārējiem pacientiem – viņi mērķtiecīgi nāk pie mums, norādot, ka vēlas ārstēties universitātes slimnīcā.” M. Epermane arī uzsver, ka slimnīcas kapacitāte ir lielāka, t.i., slimnīcas resursi ļauj iedzīvotājiem sniegt vairāk konsultāciju un veikt vairāk izmeklējumus, pieprasījums pēc slimnīcas speciālistiem ir ļoti liels, diemžēl tam neseko valsts finansējums.  

Daudzi cilvēki šodien bija ieradušies personīgi. Latvijas Onkoloģijas centrā „dzīvajā” rindā gaidīja aptuveni 150 cilvēki, Gaiļezerā 70 – 100 cilvēki.

Reklāma
Reklāma

Izprotot situāciju, slimnīca šodien mobilizēja vairāk darbinieku visās reģistratūrās, tomēr pieprasījums bija ārkārtīgi liels. Jau no agra rīta slimnīcas pieraksta tālruni vienlaicīgi mēģināja sazvanīt vairāki simti cilvēki, brīdī, kad „zvanu rinda” sasniedza 400, neizturot slodzi, sistēmā radās problēmas, ko gan operatīvi ar sakaru nodrošinātāju izdevās novērst. Informācijas centrs dažu stundu laikā saņēma aptuveni 600 pieraksta pieteikumus elektroniski. Daudzi cilvēki šodien bija ieradušies personīgi. Latvijas Onkoloģijas centrā „dzīvajā” rindā gaidīja aptuveni 150 cilvēki, Gaiļezerā 70 – 100 cilvēki.

 

Pašlaik uz izmeklējumiem martā vēl var pierakstīties par maksu. Pierakstu uz izmeklējumiem uz nākamo periodu no aprīļa līdz augustam plānots atvērts 20. martā.