Šmorēts trusis svētku ēdienkartei

Ir pienācis pēdējais laiks svētku galda ēdienkartes sagatavošanai! Tavā ēdienkartē noteikti iederēsies arī garda truša gaļa!

Šādu šmorētu trusi pasniedz ar gardu kartupeļu biezeni un burvīgo buljona mērcīti!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādu šmorētu trusi pasniedz ar gardu kartupeļu biezeni un burvīgo buljona mērcīti!

Sastāvdaļas:

  • 1 trusis
  • sojas mērce
  • vorčesteršīras mērce
  • sāls, pipari
  • ķiploks
  • rozmarīns un baziliks
  • saldais krējums
  • nedaudz miltu mērcītei
  • svaigs burkāns un sīpols

Gatavošana:

  • Trusi sadala gabaliņos un iemarinē, pārlejot ar soju, vorčesteršīras mērci, pievienojot sāli, piparus un ķiploku.
  • Gaļu samaisa un atstāj uz pāris stundām iemarinēties.
  • Uzvāra buljonu, tam pievienojot gabaliņos sagrieztu burkānu un sīpolu, kā arī rozmarīnu un baziliku.
  • Kad gaļa ir iemarinējusies, to pannā apcep zeltaini brūnu.
  • Tad to liek buljonā un vāra 1-1,5 stundām mīkstu.
  • Kad gaļiņa gatava, no buljona (to izkāš) un pagatavo  mērci: ietumējot to ar aukstā ūdenī atšķaidītiem miltiem un beigās pievienojot saldo krējumu.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas