Ideja Ziemassvētku dāvainai bērnam - grāmata un leļļu teātris spēlēšanai mājas apstākļos

Latvijā radīta inovatīva grāmata pirmsskolas un sākumsskolas vecuma bērniem - "Ucipuci meklē mājas".  Tas ir četru produktu apvienojums, kas ietver – grāmatu, leļļu teātri, papīra lelles un zinības.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


"Jo vairāk spēsim piedāvāt un radīt bērniem radošas rotaļlietas, jo lielāki ieguvēji straujajā tehnoloģiju laikmetā būs gan bērni, gan vecāki. Grāmatā iestrādātais teātris veicina bērnu radošumu, attīsta fantāziju un piedāvā iespēju iejusties režisora lomā, un izlasīto vēlreiz iedzīvināt pašu radītā teātrī - vai arī būt kreatīviem un izdomāt jaunus notikumus," grāmatas risinājumus klāsta tās autore Zane Zusta. "Lasīšana kopā ar bērniem ir ļoti vērtīga, bet šai grāmatai ir arī pievienotā vērtība – pēc izlasīšanas tā tiek aktīvi lietota un izmantota kā rotaļlieta."

 

Grāmatas galvenā varone ir pūcīte Ucipuci, kura ir nozaudējusies un piedzīvo aizraujošus brīžus, lai veiksmīgi atgrieztos mājās, stāsta izdevniecības "Valters un Rapa" pārstāve Kristīne Kirkila.

 

Grāmatas radošās īpašības papildina arī grāmatas beigās iestrādāta "Ucipuci zinības" sadaļa, kurā Ucipuci sniedz vērtīgus padomus, ko darīt, ja gadās nozaudēties, piemēram, sastingt un nemainīt atrašanās vietu, zināt vecāku telefonu un, izmantojot rotaļu elementus, jauniegūtās prasmes likt lietā.

Reklāma
Reklāma

 

"Ucipuci meklē mājas" ir stāsts, kas radies, pateicoties patiesiem notikumiem. Autores Zustas mērķis bija radīt pozitīvu, labsirdīgu un mīļu tēlu mūsu latviešu jaunās paaudzes bērniem. Savukārt ilustrācijas radījusi māksliniece Evija Timma – Novika, kura katru tēlu centusies iedzīvināt tā, lai tas lasītājos raisītu pozitīvas emocijas.

 

Ieskaties: www.valtersunrapa.lv