Skaisti Ziemassvētki ar grāmatām dāvanu maisā. IDEJAS

Jau vairākus gadus Mammamuntetiem.lv radošais kolektīvs Ziemassvētku dāvanu maisā atrod lieliskas grāmatas no apgāda Zvaigzne ABC. Šis gads nav izņēmums. Tad nu padalāmies savās izvēlēs, varbūt idejas noderēs arī tev, mīļais lasītāj!

FOTO: Shutterstock.com

BĒRNU GRĀMATAS

Žaklīna Vilsone: Mana šausmīgā māsa

Mārtija un viņas lielā māsa Melisa ir tik atšķirīgas, cik vien iespējams. Abas gluži vienkārši nespēj saprasties. 
Mārtija ir nekārtīga un puiciska meitene, kurai ļoti patīk ieritināties viņas ērtajā gultiņā un zīmēt komiksus, īpaši – lielisko un neatkārtojamo Vareno Mārtiju, meitenes mīļāko supervaroni. Mārtijai arī ļoti patīk dzīvnieki. Tāpēc dzīve kopā ar rozīgi meitenīgo un apnicīgo Melisu viņai nekad nav bijusi viegla.

Bet tas nebūt nav viss. Kad meiteņu mamma atver kleitu šūšanas darbnīcu, viņai ir vajadzīga brīva telpa. Pirmo reizi Mārtijai un Melisai ir jādala istaba, un meitenes drīz jau plēšas katru mīļu dienu.

Vai neierastā situācijā Mārtija sapratīs, cik daudz Melisa viņai patiesībā nozīmē?

Žaklīna Vilsone ir viena no populārākajām rakstniecēm Lielbritānijā, kur viņas grāmatas ir pārdotas vairāk nekā 30 miljonos eksemplāru. Žaklīna Vilsone ir saņēmusi daudzas literatūras godalgas, piemēram, Guardian bērnu literatūras balvu, Bērnu literatūras gada balvu u.c. 
Apgāds Zvaigzne ABC ir izdevis vairākas Žaklīnas Vilsones grāmatas: “Miskastes bērns”, “Vikija – eņģelis”, “Dvīņu spēles”, “Mīlestības stundas”, “Noslēpumi”, “Lola Rouza”, “Saki vai dari!”, “Projekts “Lotija””, “Sliktās meitenes” un “Labākās draudzenes”. 

No angļu valodas tulkojusi Daina Grūbe.

 

 

Deivids Valjamss: Mazais miljardieris
 
Iepazīsties ar Džo Tupeni! Viņš ir bagātākais 12 gadus vecais zēns pasaulē. Džo ir viss, ko vien viņš varētu vēlēties: savs F1 sacīkšu auto un trase; 100 000 mārciņu kabatas naudas nedēļā; atrakciju parks dārzā un pat īsta haizivs akvārijā! Bet ir kaut kas, ko viņš gribētu par visu visvairāk: draugs...
Brīdinājums! Neatstāt šo grāmatu bez uzraudzības! Sargāt no vecākiem, radiem un draugiem. Ļoti augsts nočiepšanas risks!

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

 

 

Frančeska Saimona: Negantā Nika šausmīgais sapnis, 9
Jaunajā grāmatā Nikam rūpju, ideju un negaidītu notikumu pavērsienu bez gala. Nav miera ne dienu, ne nakti. Kā Negantajam Nikam patīk biedēšana! Kas var būt vēl labāks par zombiju asiņainajiem, gļotām klātajiem ilkņiem, kad par tiem runā pirms aizmigšanas... Taču jūs nevarat iedomāties, ka Niks šausmās atmostas naktī nevis no stāstiem par mūmijzombijiem, bet gan... no mazā brāļa Pētera spoku truša! 

Skolā Negantais Niks iesaistās cīņā ar briesmīgo pārtikas uzraudzi Trekno Trīni, kuras uzdevums ir pārbaudīt, vai skolēni nav uz skolu paņēmuši līdzi neveselīgus saldumus, kurus viņa ar lielāko prieku tiem atņem.

Niks piesakās par brāļa Pētera kaķenes Pūciņas treneri, lai sagatavotos ikgadējām sacensībām "Vispaklausīgākais dzīvnieks". Pūciņa ir tik slinka, ka Nikam draud briesmīga izgāšanās, tomēr...

Un vēl... Niks un Pēteris sacenšas, kurš kuru pārspēs ar Mātes dienas apsveikumu mammai.  Cik jauki būtu mammai pasniegt kuponu, kurā rakstīts: "Šis Mātes dienas kupons dod tiesības ... tīrīt Nika istabu."

Sveiciens visiem Negantā Nika cienītājiem jaunajā mācību gadā! Kaut jūsu skolā nebūtu pieņemta darbā briesmīga pārtikas uzraudze!

No angļu valodas tulkojusi Ieva Strelēvica.

 

 

Džefs Kinnijs: Grega dienasgrāmata 10. Vecā skola
Agrāk dzīve esot bijusi labāka. Vai tiešām?
Šāds jautājums rodas Gregam Heflijam, kad pilsētas iedzīvotāji vienojas uz nedēļas nogali izslēgt visas elektroniskās ierīces. Bet Gregs ir pieradis pie modernās dzīves ērtībām un neiederas veco laiku pasaulē.
Spriedze pieaug gan Helfiju mājās, gan ārpus tās. Vai Gregam izdosies tikt ar visu galā? Vai arī tādam puikam kā viņš “vecā skola” ir par grūtu?

““Grega dienasgrāmatas” valda bērnu literatūras pasaulē.”
Time

“Viena no veiksmīgākajām bērnu grāmatu sērijām, kas jebkad izdotas.”
Washington Post

“Trāpīts mērķī – tiem, kam nepatīk lasīt, un visiem, kuri meklē jautras grāmatas.”
School Library Journal

 

 

Antje Scillata: Maija un Mote. Trīs jeb viena par daudz

Hūfnāģeļu ģimenes dvīņumāsu piedzīvojumi turpinās.

Maija ir kā bez prāta no prieka: beidzot meitenes sapnis ir piepildījies – viņa ir iekļauta muzikālās darbnīcas dalībnieku sastāvā. Turklāt ar viņu vēlas draudzēties supermeitene Stella! Mote gan neizrāda ne mazāko sajūsmu: Stella esot dumja kā govs! It sevišķi tāpēc, ka apsmej Motes suni un viss viņai ir “supī”. Pirmo reizi dzīvē dvīņumāsas nesarunājas viena ar otru. Bet tad meitenēm pēkšņi ir jāsadarbojas, jo viņu palīdzība nepieciešama ne tikai opim Rūdijam, bet arī Stellai...

Aizraujoša lasāmviela gan nopietnām, gan mazliet draiskulīgām 8-10 gadus vecām meitenēm, kā arī visiem pārējiem, kas mīl dzīvniekus, sportu, mūziku u. c.

No vācu valodas tulkojusi Inese Miesniece.

 

 

Džeimss Patersons, Džeims Patersons, Kriss Tebetss: Pamatskola. Dabūjiet mani prom no šejienes

Šī ir otrā grāmata par Reifu Kačedorianu - zēnu, kuram 6.klases izaicinājumi jau ir aiz muguras un tagad visam vajadzētu būt lieliski. Taču dzīve ir neparedzama. Jā, tik daudz kas notiek pirmo reizi un Reifs kļūst par īstu pirmo reižu kolekcionāru. Bet ne viss sakrātais ir vienlīdz vērtīgs. Pirmo reizi Reifs pagaršo falafelu, glezno portretus (trīs uzreiz!), izcep ābolu pīrāgu, mēģina gulēt vannā, bez maksas ielavās dārgā kinoteātrī, slepus spēlē videospēles lielveikalā; pirmo reizi mūžā viņam reāls ir draugs - īsts, nevis iedomu tēls.

Bet šis jaunais septītās klases gads sāk uzdot āķīgus jautājumus un skaidras atbildes nesniedz. Vai atriebība patiešām ir salda? Vai sāncensība ir dzinējspēks vai - gluži otrādi - sprungulis riteņos? Vai klusēt nozīmē saudzēt vai tomēr melot? Cik soļu ir starp draudzību, nodevību un nelietību? Pēc kā garšo īstā dzīve un kā tad galu galā lai sāk dzīvot pa īstam?

Grāmatas autoriem kopā ar ilustratori Lauru Pārku, bez kuras šī grāmata nebūtu tik aizraujoša, perfekti izdevies sakausēt izklaidi ar izzināšanu, pārdomas ar spraigumu, smieklus ar aizkustinājumu, pusaudža ikdienas skarbumu ar jaunatklāsmju saldumu, un parādīt dzīvi, kāda tā tiešām var būt - neatkarīgi no tā, vai 7. klase jums vēl ir priekšā, vai tā jau ir tāla pagātne.

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

 

Kāpēc? Enciklopēdija. Izsmeļošas atbildes uz āķīgiem jautājumiem


Aizraujoši fakti zinātkāriem prātiem. 

Brīnišķīgi zīmējumi un vienkārši paskaidrojumi palīdzēs ikvienam bērnam atbildēt uz dažādiem jautājumiem par mūsu pasauli.

 

 

Astrīda Lindgrēne, Ilona Vīklande: Protams, Lota māk gandrīz visu!

Ar Lotu no Strīdnieku ielas ir tā savādi – viņa māk gandrīz visu. Lai gan dažreiz iznāk kļūdīties, piemēram, kad Lāčukam gadās nokļūt atkritumu tvertnē. Bet, kad Jūnass un Mīja-Marija spēj tikai raudāt par to, ka visā pilsētā nav nopērkama neviena pati Ziemassvētku egle, tad Lota ir tā, kas glābj situāciju, – un tad var svinēt Ziemassvētkus.

Astrida Lindgrēne reiz teica, ka viņa raksta bērnam, kas mīt viņā pašā. Otrajā grāmatā par piecgadīgo nebēdnieci Lotu skaidri dzirdam šo bērna balsi: stāsts ir rotaļīgi mīļš un naivi pašapzinīgs – tieši tāds, kādi ir piecgadīgi bērni. Arī šī grāmata – tāpat kā “Protams, Lota, māk braukt” latviski izdota pirmoreiz.

 

 

Lego ideju grāmata. Būvē, ko vien vēlies!
Iedvesmojies no aizrautīgāko LEGO® fanu idejām un veido brīnišķīgus LEGO modeļus pats! “Lego” ideju grāmata ir vērtīgs padomu, aizraujošu ideju un interesantu būvēšanas veidu krātuve. Tā iedvesmos tevi radīt pašam savus modeļus. Grāmatā atradīsi viduslaiku pilis, starpgalaktiku kosmosa kuģus, ļauno pirātu fregates, planējošas reaktīvās lidmašīnas un daudzus citus interesantus modeļus. 
Atklāj aizraujošo LEGO pasauli, kurā pārsteidzošas idejas atradīs ikviens neatkarīgi no vecuma un prasmju līmeņa. 
Gūsti lielu prieku, konstruējot arvien jaunus LEGO modeļus, un esi radošs!
Ļaujies iztēlei un kļūsti par izcilāko LEGO konstruktoru!

 

 

365 dabaszinību eksperimenti

Ja esi kādreiz vēlējies uzzināt, kāpēc maize ir poraina, kā izskatās DNS molekula vai kā pašam radīt varavīksmi, tad šī iedvesmojošā grāmata ir paredzēta tieši tev. Veselu gadu tu ik dienu varēsi veikt kādu eksperimentu, atklājot un uzzinot kaut ko jaunu.

 

 

Andruss Kivirehks: Lotes ceļojums uz dienvidiem
Kurš gan nepazīst sunenīti Loti? Viņa taču ir starptautiska filmzvaigzne un grāmatzvaigzne! Gan multenītes ("Lotes ceļojums uz dienvidiem", "Lote no Izgudrotāju ciema", "Lote un mēnesakmens noslēpums"), gan tāda paša nosaukuma grāmatas ir igauņu un latviešu mākslinieku un rakstnieku kopdarbs. Un kur vēl izkrāsojamās grāmatiņas! Nagi niez tās sazīmēt bez skaita.

Tā nu sagadījies, ka līdz šim latviešu valodā ir izdota tikai otrā -- "Lote no Izgudrotāju ciema", nu klāt arī pirmā igauņu valodā uzrakstītā grāmata. "Lotes ceļojums uz dienvidiem" ir neticams un galvu reibinošs stāsts par to, kā pašaizliedzīgā un izpalīdzīgā Lote, lai glābtu no gājputnu bara atpalikušu mazputniņu Pipo, tam līdzi dodas uz dienvidiem. Bieži jāceļo pa gaisu vien (kā citādi aši tikt uz dienvidiem?), un te nu katram sareibtu galva. 

Krāšņās ilustrācijas veidojuši igauņu un latviešu mākslinieki.

No igauņu valodas tulkojis Guntars Godiņš.

 

 

 

 

 

Valdis Rūmnieks: Ozola grāmata 


Latviešu rakstnieka grāmatā darbojas trīs detektīvi no 7. klases, viņu vecāki, policijas vīri un muzeja darbinieki, ļoti svarīgi valdības vīri, kāds vecs kungs, kura īsto vārdu zina tikai retais, jo visi viņu dēvē par Samta Ūsu, un vēl bariņš ļoti šaubīgu tipu. Grāmata notiek fantastiskas, kosmosa izraisītas pārvērtības, dažas epizodes – bīstami uztraucošas.

 

 

Grāmata stilīgām meitenēm
Kāda tu esi, stilīgā meitene? 
Pārgalvīga, ziņkārīga, aktīva, uzņēmīga, bet varbūt tu esi bērnišķīga, naiva, romantiska būtne, kas dzīvo sapņu pasaulē, mīl skaistumu un dabu? 
Priecājies, šī grāmata ir domāta tieši tev!

To izlasot, tu atklāsi ne tikai skaistumkopšanas un modes pasaules noslēpumus, bet arī uzzināsi daudzus praktiskus padomus. Tu iemācīsies saposties ballītei, izgatavot oriģinālas rotas, uzcept gardus biskvītus, pareizi vingrot un stādīt puķes, perfekti krāsoties un lieliski ģērbties, kā arī vēl daudz ko citu! 

Lasi šo grāmatu un esi moderna!

Reklāma
Reklāma

 

 

GRĀMATIŅAS VISMAZĀKAJIEM

Jajo Kavamura: Arlabunakti, Pepe un Mille!

Pepe ir suņuks, un Mille – kaķenīte. Viņi kopā ir pavadījuši aizraujošu dienu, un tagad pošas gulētiešanai: sakārto klucīšus, mazgājas, tīra zobus, velk pidžamas.


Grāmatiņā ir kustīgi attēli – mazulis varēs palīdzēt Pepem iztīrīt zobus un Millei – izdzert glāzi piena. Darbošanās ar šo grāmatu var kļūt par bērniņa gulētiešanas rituāla mīļāko brīdi.

 

 

 

 

Vārdi un krāsas. Kustīgās bildītes
Pirmā gudrību grāmatiņa pavisam maziem bērniem, kam noteikti patiks aplūkot skaidri saprotamos attēlus un pašam tos izmainīt. Kā? Pavisam vienkārši – pavelkot, pagrozot vai pabīdot bildītes. Mazulis priecāsies, kā valis izšļāc ūdens strūklu, kā saulīte griežas vai kā lēkā vardīte. Klausoties pieaugušo runā, bērns apgūs jaunus vārdus – krāsu un dzīvnieku nosaukumus.

Bērniem no 6 mēnešu vecuma.

 

 

Belinda Stronga: Aijā, žūžū. Paglaudi mūs!
Krāsainajā cieto lapu grāmatiņā jūs kopā ar mazuli varat redzēt ļoti sirsnīgus un draudzīgus tēlus, kuri apburs mazo lasītāju un ieaijās saldā miedziņā. Pie katras ilustrācijas ir pierakstīts kāds mīļš vārds. Grāmatiņa ir kā radīta mazuļa rociņām, jo jaukās ilustrācijas var ne tikai ieraudzīt, bet paglaudot arī sajust.
Grāmatiņa paredzēta bērniem no 1 gada vecuma.

 

 

 

 

 

 

 

 

GRĀMATAS PIEAUGUŠAJIEM

Dace Rukšāne: Mīlasstāsti
 
Rakstnieces un publicistes Daces Rukšānes darbi "Romāniņš","Beatrises gultas stāsti", "Kāpēc tu raudāji?", “Simt seksīgas sestdienas”, “Ķīpsalas putni” jau izpelnījušies latviešu lasītāja ievērību. Tagad ceļā dodas rakstnieces jaunākais prozas darbs – stāstu krājums “Mīlasstāsti”.

“Mīlasstāsti”, kā jau nosaukums norāda, ir stāsti par mīlestību. Taču velti te būs meklēt klasiskus sentimentālus “gabaliņus” un tikpat velti – autorei pirms dažiem gadiem raksturīgās literārās provokācijas. “Mīlasstāstus” varētu nosaukt par apzināti klusinātu un dziļu grāmatu, kas pilna cilvēciskajā būtībā gruzdošo zemdegu saudzīgas uztaustīšanas un aplūkošanas, bet ne brutālas ārā raušanas. Tā ir mīlestība – iztēlota, neatbildēta, atraidīta, pieņemta ar un bez nosacījumiem (bieži visai savādiem), mīlestība, kas iemiesojas un pāriemiesojas dažādos tēlos – dzīvniekos, lietās, iztēles ainavās; mīlestība, kas bieži vien nemanot pārvēršas savā pretmetā. Rukšānes varones ir jaunas un ne tik jaunas sievietes, kas katra savā neatkārtojamajā veidā izspēlē savu vienīgo dzīvi tā, kā šī dzīve viņām tiek likta priekšā, – un autore ļauj viņām to darīt, pa brīdim ieslīdot gan sirreālajā, gan fantāzijas, gan neviltotu šausmu žanra pasaulē. Katrs stāsts ir viena noslīpēta epizode, bet grāmata kopumā veido vienu veselumu – iejūtīgu, skaudru skatījumu uz sievietes emociju (bet arī ikdienas un sadzīves) pasauli mūsdienu realitātē.

 

 

Nirs Eijals, Raiens Hūvers: Noķert uz āķa. Kā radīt paradumus veidojošus produktus
Tehnoloģijas kļuvušas par šī gadsimta apsēstību. Daudzi drīzāk atteiksies no seksa nekā iztiks bez mobilā tālruņa. Nepārvarama vēlme liek mums regulāri pārbaudīt, vai e-pastā nav ienācis jauns ziņojums. Ziņkāre urda vien uz dažām minūtēm ielūkoties YouTube, Facebook, Twitter, Pinterest vai Instagram, taču piepeši attopamies, ka jau veselu stundu klīstam pa dažādām interneta vietnēm...

Atzīsimies – mēs esam noķerti uz āķa.

Rūpīgi izpētot mūsdienu veiksmīgākos tehnoloģiju produktus, Nirs Eijals izstrādājis Āķa modeli, ko ražotāji izmanto paradumu veidošanā. Tieši paradums padara produktu, bez kura patērētājs itin viegli varētu iztikt, par pirmās nepieciešamības preci. Lietotājam nav miera, līdz nepārvaramā vēlme pēc šī produkta ir apmierināta... līdz nākamajai reizei.

Āķa modelis izskaidro, 
- kāpēc dažu zīmolu produktiem izdodas piesaistīt mūsu uzmanību, savukārt citi tā arī paliek nepamanīti,
- kāpēc attiecībā uz dažiem produktiem mums izstrādājas pieradums,
- kas jāņem vērā, lai izstrādātu veiksmīgu produktu un patērētājs to izvēlētos atkal un atkal, taču uzņēmumam nebūtu jātērē daudz līdzekļu reklāmai vai agresīvam mārketingam.

Saistoša lasāmviela tehnoloģiju jomas speciālistiem, spēļu un lietojumprogrammu izstrādātājiem, dizaina, reklāmas un pārdošanas jomas speciālistiem, zīmolvežiem, blogu autoriem, mārketinga studentiem un ikvienam, kuru interesē patērētāju psiholoģija un ražotāju centieni ar mums manipulēt.

 

 

Patriks Ness: Septiņas minūtes pēc pusnakts
Briesmonis ieradās pēc pusnakts. Tā jau briesmoņi parasti dara.

Bet ne jau briesmoni Konors O’Mailijs bija gaidījis. Viņš bija gaidījis vienu no saviem murgiem: to, kas viņam rādījies gandrīz katru nakti, kopš mamma uzsāka ārstniecības terapiju, to, kur ir tumsa, vējš un kliedzieni...

Briesmonis tomēr ir citāds. Viņā ir kaut kas sens, kaut kas mežonīgs. Un viņš vēlas no Konora kaut ko briesmīgu.
VIŅŠ VĒLAS PATIESĪBU.

Apvienojoties diviem Kārnegija balvas ieguvējiem, Patriks Ness savērpj neparasti aizkustinošu stāstu par mīlestību, zaudējumu un cerību, kam pamatā ir Šivānas Doudas ideja – autores priekšlaicīgā nāve neļāva viņai šo grāmatu uzrakstīt pašai.

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

 

 

Edgars Untāls: Korporatīvās pasakas  
"Grāmata, kas uzdod jautājumus. Kas liek domāt un aicina aktīvi rīkoties." Vai šie apgalvojumi tev šķiet jau kaut kur dzirdēti? Nu protams - "Korporatīvās pasakas"! Tikai šoreiz jaunā un papildinātā izdevumā. Grāmatā iekļauts vēl vairāk iedvesmojošu stāstu un vēl vairāk neparastu attēlu, kas liek pakavēties pie izlasītā un uztvert tā patieso vēsti.

Lasi jaunās korporatīvās pasakas un atceries, ka "dzīve ir skaista tad, ja tā notiek tagad, tāpēc baudi dzīvi, koncentrējies uz to, kas tev svarīgs un investē rītdienā".

 

 

 

Ilga Kreituse, Gundega Sēja: Pagājušo gadu Latvija

Grāmata visiem, kas vecāki par divdesmit.
Mēs šeit kopā dzīvojām – stāvējām rindā pie Minskas vai cita lielveikala, lai nopirktu ikdienas pārtiku, meklējām blatus, lai dabūtu jauno Ziedoņa dzejoļu grāmatiņu, gājām paši skolā un laidām savus bērnus uz skolu. Un jautājums nav par to, vai mēs gribētu tā dzīvot arī tagad. Šī ir atmiņu grāmata.
„Klau, vai atceries...” Jā, un mēs atceramies, tāpēc ka gadu desmitus gandrīz nekas nemainījās – konditorejas veikaliņš bija Vaļņu ielā, parakstāmās literatūras grāmatnīca Stučkas ielā, garais gastronoms Ļeņina ielā, baltmaizes kukulītis maksāja 22 kapeikas, bet biļete autobusā – 5 kapeikas.

Grāmata visiem, kas jaunāki par divdesmit.
Mūsdienu jaunatne, kura pasūta biļetes internetā, lai aizlidotu uz gandrīz vai jebkuru pasaules malu, ir patiesi izbrīnīta: „Mammu, tu saki – nedrīkstēja braukt uz ārzemēm? Bet atpūsties, ekskursijā arī ne? Kādas anketas, un kas tā tāda instruktāža? Kāpēc tu saki – izsviesti importa zābaki, nevis izlikti veikalā pārdošanai? Tālsarunu automāti? Galvenajā pastā?” Viņiem šī dzīve šķiet mazliet eksotiska, kurioza un brīžiem pat neticama.

 

 

Šerila Streida: Mežone
Drosmīgs, tiešs un aizrautīgs stāstījums par patiesu avantūru.

Zaudējusi māti un izšķīrusies no vīra, Šerila Streida jūtas tā, it kā viņai būtu izsists pamats zem kājām. Jaunā sieviete pieņem impulsīvāko lēmumu savā dzīvē: bez jebkādas pieredzes vai iepriekšējas gatavošanās noiet vairāk nekā pusotru tūkstoti kilometru pa Klusā okeāna piekrastes kalnu taku. Vai ceļš viņai palīdzēs atkal atrast sevi?

Šerila iet viena, taču vientulību neizjūt, jo ar katru soli arvien vairāk apzinās sevi kā daļu no dabas. Viņas personiskās problēmas pagaist, cīnoties ar acumirklīgām nedienām – tulznām, dzeramā ūdens trūkumu, izsalkumu un klaburčūskām. Ar dzirkstošu humoru un apbrīnojamu atklātību Šerila “Mežonē” apraksta visu pārgājienā piedzīvoto un arī jauniegūto apjausmu, ka vairs nekad neraudzīsies uz dzīvi tā, kā līdz šim.

No angļu valodas tulkojusi Sintija Zariņa.

Skatieties arī lielisko filmu, ko izplata Twentieth Century Fox!

 

 

Endijs Vīrs: Marsietis
Sunday Times, New York Times un Amazon bestsellers:
Robinsons Krūzo uz Marsa – stāsts par izdzīvošanu 21. gadsimtā

Endijs Vīrs (Andy Weir, dz. 1972), amerikāņu rakstnieks, visu mūžu ir interesējies par kosmosa ceļojumiem un bērnībā, kā jau gandrīz katrs, vēlējies kļūt par astronautu. Par astronautu viņš nekļuva, toties uzrakstīja romānu “Marsietis”, kuru sākotnēji pa nodaļai publicēja savā blogā, bet 2012. gadā izdeva kā e-grāmatu Amazon. Tā vienā mirklī nokļuva bestselleru sarakstā, autoram pieteicās aģents, un 2014. gadā romāns jau tika izdots drukātā versijā, uzreiz ieņemot vietu The New York Times bestselleru topā. 2015. gadā uz ekrāniem nonāk arī Ridlija Skota režisētā filma, kurā galvenās lomas spēlē Mets Deimons un Džesika Česteina. Endijs Vīrs cer, ka šis būs tikai pirmais no daudziem lidojumiem kosmosā.

No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova.


Grāmata, kuru es vienkārši nespēju nolikt malā! Tā nenotiek bieži, kad romānā apvienoti gan labs, oriģināls sižets, gan reāli, interesanti varoņi, gan apbrīnojama tehniska precizitāte...
Astronauts Kriss Hadfīlds, Starptautiskās Kosmosa stacijas kapteinis

 

 

 

PAVĀRGRĀMATAS

Lielā pavārgrāmata
Lielā pavārgrāmata ir ēdienu gatavošanas rokasgrāmata, kas palīdzēs raisīt maltītes gatavotāja fantāziju. Tā būs palīgs ikvienam, kurš vēlas radoši darboties virtuvē. Idejas maltītes gatavošanai, receptes un dažādas piedevas – tas viss pieder pie pavārmākslas un noder gatavojot ēdienus.
Autori piedāvā mūsdienīgas ēdienu receptes. Iespēju robežās, klāt pie ēdiena receptes vai tā pagatavošanas aprakstā sniegti norādījumi mikroviļņu krāsns izmantošanai. Dārzeņu, zivju un gaļas ēdieniem veltītajās nodaļās piedāvātas daudzas receptes, kurās ieteikts izmantot ari kādu ne tik tradicionālu virtuves ierīci vai piederumu, piemēram, ķīniešu vokpannu, taukvāres katlu, blenderi vai grilu.
Ja rodas šaubas par konkrēta ēdiena gatavošanu, noderēs kāda no 500 fotogrāfijām, kurās soli pa solim parādīts, kā racionāli un bez lielām pūlēm pagatavot gan vienkāršu, gan sarežģītāku maltīti.
Cerams, šajā lielajā kulinārijas rokasgrāmatā katrs atradīs atbildes uz itin visiem jautājumiem.

 

 

 

 

Ātri un viegli. 60 super receptes. Maltīte 30 minūtēs
Maltītēm, kuras var pagatavot vienā traukā un 30 minūšu laikā, nav labākas pavārgrāmatas par šo. Šeit jūs atradīsiet jaunas un pārsteidzošas receptes ātriem sacepumiem un sautējumiem, salātiem un zupām, kā arī grilētiem un ceptiem ēdieniem.

Visas receptēs ir vienkāršas, secīgas instrukcijas, bez sarežģītām gatavošanas metodēm vai neparastām sastāvdaļām, kā arī brīnišķīgas fotogrāfijas, kurās redzēsiet, kā gatavajam ēdienam jāizskatās.

Receptēm pievienoti ieteikumi laika taupīšanai, sagatavotu pārtikas produktu izmantošanai un nelielām viltībām.

Laika trūkums vairs nav nekāds arguments – šie ir ātri pagatavojami ēdieni aizņemtiem cilvēkiem!

 

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv 

 

Priecīgu svinēšanu!

Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore  

Foto: Shutterstock.com