Vērtīgi topošajiem un jaunajiem vecākiem! Nodarbību grafiks jūnijam

Gudro Sievu skola izveidojusi jūnija nodarbību grafiku. Kursos pie zinošiem speciālistiem būs iespēja mācīties par veselīgu grūtniecības norisi, pāra attiecībām, gaidību un dzemdību procesu, kā arī mazuļa kopšanu pēc dzemdībām. Tāpat ikvienam iespēja apmeklēt vingrošanas nodarbības pie fizioterapeita.

Mēs esam par miera un harmonijas pilnām dzemdībām!

FOTO: Shutterstock.com

Mēs esam par miera un harmonijas pilnām dzemdībām!

Izvēlies sev piemērotāko un piesakies! 

Tuvākās nodarbības: 27. jūnijā plkst. 18.00.

Uzzināsi visu par bērniņa sagaidīšanu. Kā dzemdībās jūtas mazulis? Pirmās stundas pēc dzemdībām. Jaundzimušā aprūpe. Krūts piena nozīme. Iespējamās problēmas, uzsākot krūts ēdināšanu. Hendligs (kā pareizi turēt, celt mazulīti). Jaundzimušā drošība. Par bērniņa aprūpi ir jāzina arī tētim, tāpēc ņemam līdzi tētus.

Tuvākās nodarbības: 20. jūnijs plkst. 18.00.

Nodarbībā rādīs, skaidros un mācīs gatavoties dzemdībām no praktiskās puses. Mācīsies dažādus praktiskus vingrinājumus, kas ir palīdzoši dzemdību sāpju pārvarēšanā – pareizu elpošanu, relaksācijas paņēmienus, iespējamās dzemdību pozas u.c. Daļa nodarbības tiks veltīta tematam – kā partneris var palīdzēt un atbalstīt māmiņu dzemdību laikā un gatavojoties tām.
 

Tuvākās nodarbības: 16. jūnijs plkst. 18.00.

Uzzināsi visu par dzemdību (arī ķeizargrieziena) norisi. Kā izvēlēties dzemdību vietu? Ko nozīmē dabiskas dzemdības? Kādi ir dzemdību priekšvēstneši? Kas jāņem līdzi uz dzemdībām? Dzemdību pozas izvēle. Pareiza elpošana. Tēva loma dzemdībās (arī, ja tētis nevēlas/nevar piedalīties) un pēcdzemdību periodā. Ja paredzētas ģimenes dzemdības, jāierodas kā māmiņai, tā arī tētim.


Tuvākās nodarbības: 9. jūnijs plkst. 18:00.

Bērna attīstībai ļoti svarīgs ir miegs, guļot mazais aug, atpūšas nervu sistēma, ķermeņa muskulatūra, palēninās elpošana un sirds darbība, organisms relaksējas. Mēneša vecumā zīdainis var nogulēt pat 18 stundas. Par bērna miega higiēnu ir jārūpējas jau kopš mazuļa pirmās dzīves dienas! Nodarbībās aicinātas piedalīties gan māmiņas, gan tēti. Grupas ir nelielas, tāpēc ir iespēja speciālistam uzdot savus aktuālos jautājumus.

Nodarbībā tiks apskatītas šādas tēmas: Kā atpazīt, ka bērniņš vēlas gulēt? Kā veidot bērna gulētiešanas rituālu? Kā un kad radināt bērnu gulēt savā gultā? Drošība bērnam guļot savā un vecāku gultā Kā mazuli iemidzināt? Cik daudz bērnam ir jāguļ un vai viņu kādreiz modināt? Biežākie iemesli, kāpēc bērniņš raud, ejot gulēt? Kā atpazīt dažādos raudāšanas signālus? Kā bērnu nomierināt un pašam nekrist "panikā"?

Tuvākās nodarbības: 15. jūnijs plkst. 18:00.

Reklāma
Reklāma

Nodarbībā uzzināsi atbildi uz jautājumu, vai un kā mazulis ietekmē pāra attiecības? Ko vīrietim iesākt ar sievietes kaprīzēm, kas rodas grūtniecības laikā? Seksuālās attiecības un to emocionālais aspekts grūtniecības laikā un pēc dzemdībām. Sievietes ķermeņa izmaiņas pēc dzemdībām, un māka tās pieņemt – gan pašai sievietei, gan vīrietim. Parunāsim arī par vīrieša bailēm. Pārveidošanās no sievietes par māti, no vīrieša par tēti (tai skaitā, kā tētis var iesaistīties mazuļa gaidīšanā un līdz ar to - satuvināties ar mazuli). Nodarbības laikā ne tikai vīriešiem būs iespēja labāk izprast savas sievietes, bet arī sievietei uzzināt, kā pēc bērniņa ienākšanas ģimenē jūtas vīrietis. Ierašanās ar dzīvesbiedru ir ļoti vēlama.

 

VINGROŠANAS NODARBĪBAS:

 

 

 

Nodarbības notiek mājīgajās Gudro Sievu skolas telpās

Rīgā, Brīvības ielā 40 (pagalmā)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Cienāsim ar Dallmayr kafiju un Maiznīcas FLORA cepumiem

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Par grīdu tīrību rūpējas iRobot.

Ko vēl Tu varētu paveikt, kamēr māju tīra iRobots? Piemēram, mācīties Gudro Sievu skolā!