Jaundzimuša bērniņa cīņa ar narkotiku abstinenci. VIDEO

Narkotisko vielu lietošana grūtniecības laikā nozīmē to, ka narkotikas saņem ne tikai sieviete, bet arī mazulītis, kas aug viņas vēderā. Pēc dzemdībām bērniņš izjūt tieši to pašu, ko narkomāns, kas nav ticis pie savas kārtējās "devas". 

Jaundzimuša bērniņa cīņa ar narkotiku abstinenci. VIDEO

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Muskuļu trīce, sāpes, trauksme, krampji - to visu savās dzīves pirmajās dienās nākas izjust bērniņam, kas tikko nācis pasaulē un kura mamma ir narkomāne. Noskaties video, kas uzņemts kādā ASV dzemdību klīnikā. ASV ik pēc 19 minūtēm pasaulē nāk bērns, kura māte ir narkomāne, tāpēc arī bērns pēc piedzimšanas izjūt narkotiku abstinenci. 
 

 
Viena no šādām sievietēm dalās savā pieredzē: "Jau sajūtos dzemdību kontrakcijas un zinot, ka tūlīt jādzemdē, man tomēr bija svarīgāk tik līdz slimnīcas tualetei, lai iedurtu kārtējo heroīna devu. Ja tu esi narkomāns, tas tas ir pats svarīgākais, kas tevi dzīvē vada." Šī sieviete pēc bērna piedzimšanas tomēr spēja pieņemt lēmumu uzsākt ārstēšanās programmu, pretējā gadījumā sociālie dienesti būtu pārtraukuši viņas mātes tiesības uz bērnu. 
 

Izlasi arī: Narkomānes stāsts: "Pēdējo heroīna dozu paņēmu dzemdību dienā". FOTO

Reklāma
Reklāma