Ja gribi izdarīt labu darbu, tad izvēlies sev piemērotāko labdarības akciju

Tieši pirms Ziemassvētkiem vislabprātāk un dāsnāk cilvēki ziedo labarībai, ir gatavi palīdzēt un atbalstīt tos, kuriem palīdzība nepieciešama visvairāk. Formas, kā to darīt, ir dažādas - gan ziedojumu tālruņi, gan personiska palīdzība, pat skriešana! Izvēlies sev vispiemērotāko un izdari ko labu. 

Siltu sirdi un siltas domas gaida bērni, ģimenes un sirmgalvji dažādās Latvijas pusēs

FOTO: Shutterstock.com

Siltu sirdi un siltas domas gaida bērni, ģimenes un sirmgalvji dažādās Latvijas pusēs

Palīdzība SOS bērnu ciematiem - iegādājies labdarības kartiņu
Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija jau tradicionāli pirmssvētku laikā aicina sveikt tuviniekus, kolēģus un sadarbības partnerus, nosūtot viņiem labdarības Ziemassvētku kartītes, kuru motīvus radījuši SOS bērnu ciematu bērni un viņu draugi – Latvijas mākslinieki.

Šogad Ziemassvētku kartīšu kolekcijā ir 32 dažādi motīvi, kā arī īpaši Ugunīgā Mērkaķa gadam veltīti mākslinieces Elitas Patmalnieces dāvāti motīvi. Iegādājoties šīs kartītes, apsveicējs nosūtīs ne tikai svētku sveicienu, bet sniegs savu atbalstu arī SOS ģimenēs augošajiem bērniem. No kartiņu pārdošanas iegūtie līdzekļi tiks izmantoti SOS ciematu ģimenēs augošo bērnu izglītības un radošajām aktivitātēm. 

Sirsnīgās labdarības Ziemassvētku kartītes var pasūtīt Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas mājas lapā, kā arī iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās, labdarības veikalos Otrā elpa un BENU aptiekās visā Latvijā. Kartītes ir dubulta atvēruma, iespiestas uz kvalitatīva papīra. Kartītes otrā pusē ir norāde, ka nosūtītājs ir atbalstījis SOS bērnu ciematu ģimenes Latvijā - latviešu, angļu un krievu valodā. Visus motīvus ir iespējams pasūtīt arī kā elektroniskās kartītes ar individuāli izvēlētu tekstu.


SOS ciemata bērnu radītas fotogrāfijas pārtop par dizaina priekšmetos
1.decembrī tirdzniecības parkā “Alfa” atklāta labdarības projekta “Rīga bērnu acīm” foto izstāde un labdarības stends, kurā par ziedojumiem var iegādāties no bērnu radītām fotogrāfijām izveidotus īpašus dizaina priekšmetus. 

Valmieras SOS ciemata bērni fotografējuši Rīgu un viņu radītās bildes dizainere Inese Saliņa ir ietērpusi mūsdienīgos dizaina risinājumos. Ar šo unikālo apdruku labdarības stendā ir pieejami T-krekli, krūzes, telefonu vāciņi, auduma somiņas. Visi ieņēmumi no ziedojumiem tiks novirzīti Valmieras SOS ciematam, nonāks atpakaļ pie bērniem, piepildot kādu sen nerealizētu sapni vai iegādājoties kādu SOS ciematam nepieciešamu lietu. Stends un izstāde darbosies līdz 31.decembrim. 


Otrā Elpa” un “Lux Express” aicina piedalīties labdarības akcijā “Sirds siltumam”
Labdarības organizācija “Otrā Elpa” un starptautisko autobusu operators “Lux Express” organizē labdarības akciju “Sirds Siltumam”, kuras ietvaros aicina Latvijas reģionu pansionātiem ziedot tās lietas, kas vecākajai paaudzei visvairāk būs nepieciešamas ziemas periodā. Kampaņas laikā saziedoto “Lux Express” nogādās Kurzemes un Latgales reģionu veco ļaužu mītnēm un pansionātiem.  

Tāpat kā citām sociāli neaizsargātām grupām, arī cilvēkiem, kas savas vecumdienas pavada pansionātos, trūkst gan apģērba, gan daudzas sadzīvē nepieciešamas lietas. Akcijas laikā ziedotāji ir aicināti nodot to, kas aukstajā ziemas periodā būtu vajadzīgs reģionu centriem – ziemas jakas, apavus, segas, spilvenus, gultasveļas, adīšanas piederumus, dzijas, jaunāku izdevumu grāmatas un galda spēles. 

Laikā no 15.-17. decembrim starptautisko autobusu reisu pārvadātājs “Lux Express” ziedojumus nogādās reģionālajām organizācijām un sociālajiem dienestiem Kurzemē un Latgalē. Tālāk tie tiks sašķiroti un nosūtīti lielākiem un mazākiem pansionātiem un veco ļaužu mītnēm, ar mērķi apdāvināt 600-700 Latvijas pensionārus.  

Iedzīvotāji savus ziedojumus var nodot tuvākajā “Otrā Elpa” veikalā. Ziedot iespējams “Otrā Elpa” labdarības veikalos Rīgā (Stabu ielā 35 un Marijas ielā 13/1), kā arī Liepājā (Graudu ielā 31/33) laikā no š.g. 30. novembra līdz 14. decembrim.

 

Projekts “GIVE” - labdaris konkrētam bērnam 
Latvijā kopš šī gada sākuma darbojas unikāls projekts “GIVE - Gandrīz ikvienam vajag eņģeli”, kura ietvaros reģionālo bērnu namu audzēkņiem tiek pasniegtas dāvanas dzimšanas dienā. Iniciatīvā jau iesaistījušies ap 200 privātpersonām no visas Latvijas, kļūstot par eņģeli – labdari – kādam no bērnu nama audzēkņiem. Iesaistīties projektā “GIVE” tiek aicināti visi Latvijas iedzīvotāji. 

Viena no projekta dalībniecēm, žurnāliste Gunta Tabore, kļuvusi par sargeņģeli desmitgadīgajai Emīlijai. Gunta izlēmusi dāvināt meitenei rokas pulksteni, klāt pieliekot dažādus nieciņus - rotaļu lapsēnu un rotaslietu darināšanas komplektu. 
Papildus informācija: Arta Maure, tālr: +371 26583384, arta.maure@gmail.com

Reklāma
Reklāma



Aicina bērnu vecākus ziedot mazlietotas drēbes un apavus
Bērnu apavu un apģērbu interneta veikals SIA „Liberi” un bērnu rotaļu istaba „Annels” ciešā sadarbībā ar labdarības organizāciju „Palīdzēsim.lv”, aicina bērnu vecākus ziedot savu bērnu mazlietotus bērnu un pusaudžu apavus un apģērbus, tiem bērniem, kuri ir nonākuši grūtībās. Ziedot šos apģērbus būs iespējams laikā no 2015.gada novembra līdz 2016.gada janvāra beigām Annels rotaļu laukumos lielākajos Rīgas tirdzniecības centros: Alfa, Mols, Dole, Domina Shopping, Sky&More un Spice.

"Aicinām vecākus piedalīties labdarības akcijā un izmantot iespēju iepriecināt savu bērnu apmeklējot Annels rotaļu laukumus un palīdzēt tiem kam varam , tā saka Ilona Saksone, „Annels” direktore.

 „Labdarības organizācijas „Palīdzesim.lv” redzeslokā joprojām ir vairāk kā 500 bērnu un jauniešu , kuriem liktenis nav bijis labvēlīgs un viņiem nepieciešams mūsu atbalsts. Bērni un jaunieši ir no audžuģimenēm, daudzbērnu vai vientuļo vecāku ģimenēm, trūcīgajām ģimenēm, jaunieši internātskolās.
 

Latviju apceļos “Ziemassvētku karavāna”
No 21. līdz 23. decembrim Latvijas pilsētas apceļos “Ziemassvētku karavāna”, kas ir Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un “Coca-Cola HBC Latvia” kopīgs labdarības projekts ar mērķi iedvesmot ikvienu pievērsties aktīvam dzīvesveidam, kā arī, sarūpējot sporta inventāru, radīt bērniem labākus apstākļus fiziskajām aktivitātēm skolās.

“Ikviens sabiedrības pārstāvis ir aicināts ziedot sporta inventāru – bumbas, lecamauklas, nūjas, riņķus un citu sporta nodarbībām noderīgu inventāru, ko pēc tam nogādāsim Rīgas, Jelgavas un Valmieras pilsētu, kā arī Siguldas novada skolām," stāsta LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. 

Ziedojumi tiks nogādāti: Laurenču sākumskolai, Mores pamatskolai, Jelgavas 4. vidusskolai, Jelgavas 1. internātpamatskolai, Jelgavas 2. pamatskolai, Jelgavas  5. vidusskolai, Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolai – attīstības  centram, Valmieras speciālajai pirmskolas izglītības iestādei "Bitīte", Rīgas 66.  speciālajai vidusskolai, pamatskolai "Rīdze", Rīgas Sanatorijas internātpamatskolai, Rīgas Daugavgrīvas vidusskolai, Rīgas 25. vidusskolai un Ziepniekkalna sākumskolai.

“Ziemassvētku karavānas” pasākumu ietvaros pilsētās būs iespējams satikt Latvijas Olimpiskās komandas dalībniekus, kuri pastāstīs par saviem sportiskajiem panākumiem, kā arī būs iespēja ar viņiem nofotografēties un palūgt autogrāfu.
 

Ziemassvētku karavānas pieturvietas:

21. decembrī
16:00 Atklāšanas pasākums Rīgā pie Brīvības pieminekļa. Iesildīšanās ar Olimpiešiem Līnu Mūzi, Zigismundu Sirmo un Oskaru Melnbārdi; Uzstāsies Normunds Rutulis, būs atvērtas Ziemassvētku vecīša un rūķīšu  darbnīcas, notiks dāvanu dalīšana skolām un bērniem.

22. decembrī
11:00 Pasākums Jelgavā, Pasta salā Iesildīšanās ar Olimpiešiem Inetu Radeviču un Mārtiņu Pļaviņu; Rotaļas ar Ziemassvētku vecīti un rūķīšiem, dāvanu dalīšana skolām.
16:00 Pasākums Valmierā, laukumā pie Kultūras centra Iesildīšanās ar Olimpieti Ivo Lakuču un BK “Valmiera/Ordo” basketbolistiem; Uzstāsies Normunds Rutulis, būs atvērtas Ziemassvētku vecīša un rūķīšu darbnīcas, notiks dāvanu dalīšana skolām un bērniem.

23. decembrī
12:00 Pasākums Siguldā, laukumā pie viesnīcas "Sigulda”. Iesildīšanās ar Olimpiešiem Martinu Dukuru un Tomasu Dukuru; Rotaļas ar Ziemassvētku vecīti un rūķīšiem, dāvanu dalīšana skolām. 

 



Informāciju par citiem labdarības pasākumiem sūtiet uz e-pastu redakcija@mammam.lv