Idejas maltītei! Gatavo Mammamuntetiem.lv kolektīvs

Mammamuntetiem.lv kolektīvs ir pieņēmis jaunu izaicinājumu – pusdienu gatavošana kolēģiem. Princips pavisam vienkāršs – katru dienu gatavo viens no kolektīva un pusdienas nes pārējiem. Mūsu komandā vienam cilvēkam ēst taisīt sanāk tikai vienu reizi nedēļā, jo uz vietas esam piecas dāmas. Ieguvumu ir daudz – ietaupīts laiks un nauda, veselīgākas pusdienas, iespēja atiet no datora un kolektīva kopā būšana, kā arī ēdienkartes dažādība. Smelies iedvesmu maltītei no mums! Ieskaties mūsu otrajā sagatavotajā recepšu sadaļā!

Kopīga maltīte padara kolektīvu stiprāku!

FOTO: Shutterstock.com

Kopīga maltīte padara kolektīvu stiprāku!

 

Griķi ar cūkgaļas mērci. Gatavo Marta

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 6 eur.

Nepieciešams: 

1. Griķi - 3 paciņas
2. Šampinjoni - 13 gab.
3. Saldais krējums - 400 ml
4. Cūkgaļas kakla karbonāde - 500 gr. 
5. Ķiršu tomātiņi - liela sauja

Kā pagatavot?

1. Sagriez cūkgaļu strēmelītēs, cep uz iepriekš sakarsētas pannas, pievieno garšvielas pēc izvēles;
2. Pirms gaļa gandrīz gatava, pievieno šagrieztos šampinjonus un visu kārtīgi izsautē;
3. Paralēli, kad cep gaļu, izvāri griķus;
4. Gaļu pārlej ar saldo krējumu un nedaudz pavāri;
5. Šai maltītei lieliski piestāv mazie tomātiņi, bet vari izvēlēties jebkurus citus salātus!


Rīsi ar malto gaļu un pupiņām. Gatavo Signe

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 4.50 eur.

Nepieciešams:

  1. Maltā gaļa - 500 gr
  2. Konservētas pupiņas tomātu mērcē
  3. Daži svaigi šampinjoni 5-6 gb
  4. Burkāni
  5. Sīpols
  6. Rīsi - 3 fasētās paciņas
  7. Paprika



Kā pagatavot?

1. Malto gaļu apcep, pievienojot garšvielas - sāli, piparus. Kad maltā gaļa gandrīz gatava, pieliec klāt sagrieztus burkānus, šampinjonus, sīpolus. Beigās pievieno konservētās pupiņas tomātu mērcē un nedaudz pasautē.
2. Izvāri rīsu.
3. Klāt svaiga paprika, bet noteikti var izvēlēties jebkādus dārzeņus, kas labāk garšo.


 

 

 

 

 

 

 

Frikadeļu zupa. Gatavo Līga

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 4 eur.

Nepieciešams:
1. Maltā gaļa - 300 grami
2. Ola - 1 gab
3. Šķēle saziedējušas rupjmaizes - 1 gab
4. Kartupeļi  - 3 gabali
5. Burkāni - 2 gabali
6. Saldētie dārzeņi - puspaciņa

Krējums, maizīte, dilles, sāls, pipari, sīpols

 

Kā pagatavot?

Pagatavo frikadeļu masu - malto gaļu, olu, pienā izmērcētu un saspaidītu rupjmaizes šķēli, sāli, piparus samīca vienā masā. Vārītā ūdenī met iekšā gaļas bumbiņas, pavāra 10 minūtes un tad pievieno gabaliņos sagrieztos dārzeņus. 
 

Zupu ēd ar krējumu un Lāču maizi. 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Makaroni ar siera un vistas mērci. Gatavo Laura

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 6 eur.

 Nepieciešams: 

 1.400g vistas fileja;

 2.500g makaronu;

 3.300ml saldā krējuma;

 4.1paciņa kausētā siera;

 5.dārzeņi pēc izvēles.

Kā pagatavot?

1. Sagriez vistas fileju nelielos gabaliņos un 3-5 minūtes ļauj apcepties uz pannas. 

2. Tikmēr katliņā liec vārīties makaronus.

3. Kad vistas fileja apcepusies, pievieno tai saldo krējumu, kausēto sieru un garšvielas pēc ieskatiem.

4. Pasniegt vari gan sajauktu mērci kopā ar makaroniem, gan atsevišķi, lai katrs ēdājs varētu pats salikt nepieciešamo. Klāt ieteicams izvēlēties kraukšķīgus dārzeņus, piemēram, gurķus, papriku, rīvētus burkānus. 

 

 

 

Rīsi ar cūkgaļas karbonādi un vārītām bietēm. Gatavo Audra

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 5.50 eur.

 

Nepieciešams: 

1. Rīsi - 3 paciņas
2. Bietes - 3 vidēja izmēra
3. Krējums - 200 g
4. Tomāts 2 gab
5. Cūkgaļas karbonāde - 10 šķēlītes
6. Olas - 2 gab
7. Milti
8. Garšvielas
9. Eļļa

Kā pagatavot? 

1. Pa dienu izvāra bietes, atstāj atdzesēties, izklapē gaļu un apkaisa ar aršvielām - sāli, pipariem. 
2. Vēlāk, kamēr vārās rīsi, saklapē olas ar mazu bišķīti ūdens. Otrā traukā ieber miltus. Gaļu apvārta miltos, olā, liek cepties. 
3. Sarīvē bietes, nedaudz pieber sāli. 
4. Atsevišķi sagriež tomātus.