Par zobu tīrīšanu, blusām un stāvoklī palikšanu. Annijas joki

Iesūtījusi Ilze Ozoliņa.

Ilustrators: Jānis Beķeris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris.

Annijai aizrādu, ka no rīta planšeti ņemt nedrīkst. Meita uz aizrādījumu nereağē un līdz ar to pasaku, ka, ja neklausa, tad arī kāroto mantu nepirkšu. Annija neapjūkst un atbild: "Aha....Tev jau nedaudz veca galviņa paliek, tu neatcerēsies to!"  

 

Annija laukos no lauku minča dabūjusi blusu. Noķērusi kukaini, meita sauc: ''Mammu, mammu, blusa!'' Atbildu: ''Nospied...'' Te Annija paņem blusu pirkstiņos, iznes ārā pa durvīm un saka: ''Ej, paelpo svaigu gaisu!''  

 

Katru vakaru uz lauku mājām pasācis nākt ežuks un mieloties ar mincim atstāto pienu. Kad pienācis kārtējais ežuka ciemošanās vakars, Ance, atkal ieraugot dzīvnieciņu, nosaka: ''Ja šis ezis neies gulēt ziemas miegu, tad viņš nebūs ezis, bet gan dzeloņcūka!''  

 

Vakars. Annija jau iztīrijusi zobus un zina, kad tad vairāk nekādas ēšanas un našķošanās. Pēkšņi meita jautā: "Mammu, es gribu to kūkas gabaliņu..." Atbildu, ka zobiņi jau tīri un vairāk nevajag našķoties. Te Annija atbild: "Bet es nekodīšu to kūku! Es uzreiz norīšu!"  

 

Vakarā Annija ejot gulēt neklausa. Pikti nosaku: ''Tu nedzirdi ko tev saku? Tev austiņu nav...?'' Annija ielien gultā, pagriežas uz sāniem un nosaka: '' Ir... Tikai redzēt nevari, jo zem matiem...''  

 

Tv skan kādas telekompānijas reklāma, ka labākās lietas ir par brīvu. Annija to dzirdot, pie sevis nosaka: "Aga, viņi vēl saka, ka viss par brīvu... Spicē tās Ever After High lelles bija par brīvu?! Naudu maksāja!"  

 

Annija vislaik pasākusi dīkt: ''Mammu, gribu tos matainos! Mammu, gribu tos matainos!'' Nesaprotu ko man meita prasa, līdz reiz, pieejot Maximā pie augļu stenda, Annija norāda uz persikiem un saka: ''Mammu, nu es gribu ŠOS matainos!''  

 

Reklāma
Reklāma

Ancei aizliegtas konfektes, jo gaidāmas analīzes. Te meitene nočiep mazo kinderšokolādīti. Vecmāmiņa, redzot, ka mazmeita mute kustas, jautā: "Tā, kur jau dabūji konfekti?" Annija ilgi nedomājot atbild: "Es neēdu! Te mamma ēda šokolādi, bet es laizos..."  

 

Skatos filmu, kur kārtējā tēma "viņa palika stāvoklī, viņš pameta". Neizturu un skaļi paužu savas domas: "Kas tas ir pēdējā laikā?! Visās filmās tik par grūtniecību vien!" Te meita atsaucas:" Onkuļi vainīgi..." 

 

Veicam ikvakara rituālu - mazgājam muti un rokas. Šajā procesā meitai palīdzu arī es, mamma. Te meitucis iesaucas: "Mammu, nomazgā arī roku ceļus man!" (domāts - elkoņus)  

 

 


Piedalies NOVEMBRA joku konkursā! 

Gatavojoties Ziemassvētkiem, 6 konkursa uzvarētāji saņems Adventes kalendārus no LEGO®. 


Katru gadu Ziemassvētkos LEGO Group radošie komplekti nes prieku miljoniem bērnu visā pasaulē, protams, arī šogad LEGO rotaļlietas ir vairumam bērnu Ziemassvētku vēlmju saraksta augšgalā. Gadu gaitā ir izveidojusies tradīcija, sastādīt Ziemassvētku dāvanu sarakstu ar iecienītākajām LEGO rotaļlietām, sākot ar tām, kas piemērotas pašiem mazākajiem līdz pat jau pieaugušiem LEGO faniem. Šis nav viegls uzdevums, bet beidzot 2015. gada Ziemassvētku dāvanu saraksts ir gatavs!

 

Lai redzētu pilnu piedāvājumu, lūdzu, apmeklējiet www.LEGO.com