Ja no krūtīm tek piens

Citai jaunajai māmiņai piena ir tik daudz, ka šķietami pat rodas problēmas - nemitīgi no krūtīm tek piens, citai - piena ir daudz mazāk vai vispār nav. Ko darīt, ja no krūtīm tek piens un tas traucē?

Ja tev ir nosliece uz piena izvadu aizsprostošanos, profilakses dēļ tev ir siltāk jāģērbjas, jāizmanto vilnas uzliktņi krūšturī, jāizvairās no caurvējiem, nevajadzētu ilgi peldēties aukstā ūdenī.

FOTO: Shutterstock.com

Ja tev ir nosliece uz piena izvadu aizsprostošanos, profilakses dēļ tev ir siltāk jāģērbjas, jāizmanto vilnas uzliktņi krūšturī, jāizvairās no caurvējiem, nevajadzētu ilgi peldēties aukstā ūdenī.

 

Tek! Ko darīt?
Piena iztecēšanu varētu mazināt, ieliekot krūšturī lielu kabatas lakatu. Var izmantot papīra uzliktņus, ja tev nav nosliece uz sāpīgiem krūtsgaliem, kā arī speciālos ieliktnīšus.
Bieži, kamēr bērns zīž vienu krūti, no otras sāk tecēt piens. Kad tu jūti, ka piens sāk tecēt gar krūštura ārējo malu, uzliec krūtsgalam tīru pirkstu un turi aptuveni minūti, kamēr sajūti, ka piena tecēšana beidzas. Šī ir tā dēvētā "zvana pogas metode". Ja tev ir nosliece uz piena vadu aizsprostošanos, tad labāk pienu neapturēt, bet gan savākt speciālā glāzē vai krūzē vai lietot speciālas krūšu uzlikas. Pienu var glabāt saldētavā (pie -20 grādiem) trīs mēnešus, bet labāk izmantot līdz šī termiņa beigām.
Pakāpeniski, stabilizējoties piena veidošanās procesam, mazināsies tā iztecēšana. Dažām sievietēm krūtis netek, lai gan piena ir daudz.

Ja tev ir nosliece uz piena vadu aizsprostošanos, tad labāk pienu neapturēt, bet gan savākt speciālā glāzē vai krūzē.

Reklāma
Reklāma

Ko nozīmē piena izvadu aizsprostošanās?
Dažreiz notiek tā, ka krūtī veidojas blīvi, palieli kunkulīši un tev var paaugstināties ķermeņa temperatūra. Vienīgais padoms šajā situācijā ir zīdīt biežāk. Mēģiniet turēt bērnu pie krūts dažādās pozās. Kamēr viņš ēd, vieglītēm glaudi pietūkušo vietu, lai likvidētu nosprostojumus. Šim nolūkam var izmantot arī piena sūknīti, to vēlams darīt vairākas reizes dienā. Nosprostojums var atrasties tuvu krūtsgalam.
Ja tev ir nosliece uz piena izvadu aizsprostošanos, profilakses dēļ tev ir siltāk jāģērbjas, jāizmanto vilnas uzliktņi krūšturī, jāizvairās no caurvējiem, nevajadzētu ilgi peldēties aukstā ūdenī. Ja tev nākas mērcēt rokas aukstā ūdenī, izmanto cimdus. Centies neizlaist barošanas stundas, lai krūtis nepārpildās ar pienu.