Novembris - audzē ūsas un izglīto bērnu

Novembris tiek dēvēts arī par "Movembri" jeb vīrišķības mēnesi, kura laikā lielu uzmanību pievērš vīriešu veselībai. Par šī mēneša tradīciju kļuvusi ūsu audzēšana, piedalies tajā arī tu un pastāsti savam dēlam, kas ir "Movembris". 

Par šī mēneša tradīciju kļuvusi ūsu audzēšana, piedalies tajā arī tu un pastāsti savam dēlam, kas ir Movembris.

FOTO: Shutterstock.com

Par šī mēneša tradīciju kļuvusi ūsu audzēšana, piedalies tajā arī tu un pastāsti savam dēlam, kas ir "Movembris".

Novembris tiek dēvēts arī par "Movembri" jeb vīrišķības mēnesi, kura laikā lielu uzmanību pievērš vīriešu veselībai. Par šī mēneša tradīciju kļuvusi ūsu audzēšana, piedalies tajā arī tu un pastāsti savam dēlam, kas ir "Movembris". 

Šis ir īstais laiks, lai topošajam vīrietim, kas šobrīd vēl ir tikai zēns, pastāstītu un paskaidrotu, ka par savu veselību ir jārūpējas. Pat tik vienkāršas lietās, kā regulāra mazgāšanās, sevis kopšana, zobu tīrīšana, sejas un roku mitrināšana nav tikai sieviešu un meiteņu nodarbe. Arī maziem zēniem un pieaugušiem vīriešiem ir jārūpējas par savu izskatu un veselību. Ir kļūdaini domāt, ka tas padara vīriešu dzimumu vājāku. Rūpējies par savu veselību un rādi priekšzīmi savam dēlam.

„Latvijas Urologu asociācija” aicina sabiedrību iesaistīties „Ūsu mēneša” kampaņas aktivitātēs, kā arī vīriešus doties pārbaudīt savu veselību pie speciālistiem. Vīriešus, kuri ir vecāki par 40 gadiem, aicina vismaz reizi gadā apmeklēt urologu pat tad, ja nav jūtamas izteiktas veselības pasliktināšanās pazīmes.

Reklāma
Reklāma