Izgatavo Mārtiņdienas maskas no papīra šķīvjiem

Mārtiņdiena klāt, laiks doties budēļos, bet, kā lai aši izgatavo brīnišķīgu masku? Vairs nav laika šūšanai, griešanai un ilgai plānošanai? Izgatavo brīnišķīgu masku no vienreiz lietojamiem papīra šķīvīšiem.

Izgatavo Mārtiņdienas maskas no papīra šķīvjiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mārtiņdiena klāt, laiks doties budēļos, bet, kā lai aši izgatavo brīnišķīgu masku? Vairs nav laika šūšanai, griešanai un ilgai plānošanai? Izgatavo brīnišķīgu masku no vienreiz lietojamiem papīra šķīvīšiem. Vispirms izdomā, kādu dzīvnieku vēlēsies atdarināt, tad sagatavo papīra šķīvi, krāsas, šķēres, parastu papīra lapu, un koka špāteli, irbuli vai saldējuma kociņu. 

Vispirms ar šķērēm papīra viducī izgriez divus caurumus, vienu no otra tādā attālumā, kā maskas nēsātāja acis. Ar karstlīmi vai spēcīgu līmlenti koka špāteli, irbuli vai saldējuma kociņu pielīmē pie papīra šķīvja tā, lai aiz tā būtu ērti masku turēt. Ja tu vai bērns nevēlies turēt masku rokās, šķīvja sānos izdur nelielus caurumus un iesien tajos auklu vai gumiju, kas masku noturēs uz galvas. 

Kad pamatdarbības veiktas, laiks masku padarīt dzīvu. Tev būs nepieciešami dažādi krāsu zīmuļi, flomāsteri vai guašu krāsas. 

Ausis, ūsas, degunu vari izgriezt no papīra un pielīmēt tos ar līmi. Piemēram, lai uztaisītu rukša masku, izgriez nelielas, spicas austiņas un ar līmi pielīmē tās, tad visas detaļas nokrāso rozā krāsā un ar citu krāsu uzzīmē šņukuru. Arī, lai uztaisītu žirafes masku, vispirms pielīmē ausis un ragus, tad visu nokrāso dzeltenu un ar brūnu krāsu uzzīmē plankumus. 

Reklāma
Reklāma

Lāča maskai nepieciešama brūna krāsa, ar kuru noklāt visu laukumu, ar rozā krāsu vari iekrāsot muti un ausis. Ja mājās nav guašu krāsas vari izmantot zīmuļus un flomāsterus, piemēram, zaķa maskai nepieciešams pielīmēt garas ausis, uzzīmēt ūsas vai atsevišķi tās pielīmēt no nelielām papīra strēmelītēm. 

No papīra šķīvjiem un krāsām vari radīt dažādu zvēru maskas - ezi ar adatām, oranžu lapsu, raibu govi,  vai priecīgu kaķi. Ļauj vaļu fantāzijai!