Lāčplēša dienā aizdedz svecīti

Kopš 1919.gada 11.novembrī tiek atzīmēta Lāčplēša diena un aizdegtas tūkstošiem svecīšu. Ievies arī savā ģimenē šo silto tradīciju un kopīgi aizdedziet arī savās mājās kādu sveci.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kopš 1919.gada 11.novembrī tiek atzīmēta Lāčplēša diena un aizdegtas tūkstošiem svecīšu. Ievies arī savā ģimenē šo silto tradīciju un kopīgi aizdedziet arī savās mājās kādu sveci. Rīgā Lāčplēša dienā neskaitāmas sveces tiek aizdegtas un novietotas pie Rīgas pils, pieminot varonīgos karotājus, kas aizstāvējuši Latviju. Arī tu kopā ar ģimeni vari pievienoties tautai un kopā dalīties priekā un pateicībā. Ne vien piedalīšanās, bet arī svecīšu vērošana ir neaprakstāmi skaists brīdis, kuru vērts ieviest arī savā ģimenē.

Laiks kopš 1918.gada 18.novembra līdz 1919.gada 11.novembrim Latvijā bija īpaši saspringts, jo norisinājās vairākas kaujas, lai Latvija gūtu neatkarību. 1919.gadā 11.novembrī Brīvības cīņu laikā Bermondas karaspēks beidzot tika padzīts un Latvija kļuva neatkarīga. Lāčplēša diena savu nosaukumu guvusi par godu tautas mitoloģiskajam varonim Lāčplēsim, tas simbolizē spēku, varonību un mīlestību. 

Reklāma
Reklāma