Psiholoģijas dienas 2015 aicina uz bezmaksas lekcijām un piedāvā bezmaksas psihologa konsultācijas

Jau trešo gadu rudenī Latvijā norisinās Psiholoģijas dienas no 9. līdz 15. oktobrim ar vadmotīvu „Psiholoģija - izaugsmei” un tās koordinē Latvijas Psihologu biedrība.

Izglītoties, iedvesmoties, gūt spēku - to visu varēs iegūt, apmeklējot Psihologu dienas

FOTO: Shutterstock.com

Izglītoties, iedvesmoties, gūt spēku - to visu varēs iegūt, apmeklējot Psihologu dienas

15. oktobrī plkst. 17.00 Rīgā, Skolas ielā 11 (viesnīcas "Art  Hotel  Laine" ceturtajā stāvā) notiks interaktīva lekcija “Brieduma vecums – kā saglabāt psihoemocionālo veselību un uzlabot dzīves kvalitāti”, kuru organizē Latvijas Klīnisko psihologu asociācija. Lekcijas laikā tiks runāts par krīzēm, kuras cilvēks piedzīvo 55 - 65 gadu vecuma posmā, veidiem, ka veiksmīgi pārvarēt šīs krīzes, dzīves kvalitāti un psihoemocionālo veselību, individuālajiem dzīves mērķiem un mūsu resursiem tos sasniegt.  Lekcija ir bezmaksas un ilgs 2 stundas. Lekciju vadīs: sertificēta psihoterapeite, psiholoģe Benita Griškeviča un psiholoģe Signe Knipše. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 28275992 vai e-pastā: konsultanti.psihologi@gmail.com. 


 

9. oktobrī no plkst. 15:00 līdz 17:00 Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā (Imantas 7. līnija Nr.1, Rīga) notiks lekcija "Sevis un citu cilvēku pieņemšana - pirmie soļi uz veselīgām savstarpējām attiecībām: Nav sliktu cilvēku, ir sliktas attiecības."
Seminārā aplūkojamie temati sniedz ieskatu par to, kas ir attiecību stress, uzticēšanās, aizvainojums, kā arī piedošana sev, citiem un situācijai. Uzzināsiet par jaunākajiem pētījumu atklājumiem par to, kas veicina attiecību stresu vadību, kā arī sniegs praktisku ieskatu par vingrinājumiem un piedošanas meditāciju. Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta, rakstot uz epastu aija.dudkina@rpiva.lv

 

9. oktobrī no plkst. 15:00 līdz 17:00 Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā (Imantas 7. līnija Nr.1, Rīga) notiks lekcija  "Saruna ar bioloģi par pētījumiem ēšanas psihofizioloģijā". 
Kāpēc, ko, kad un kāpēc ēdam? Jautajumi, kuri ikdienā ir aktuāli ikvienam no mums, tajā pat laikā uztura psiholoģija (Food psychology) vai ēšanas psiholoģija (Psychology of eating) kā starpdisciplināra nozare uz zinātnisko pētījumu pamata, ir būtiski attīstījusies tieši pēdējā desmitgadē. Tā rezultātā izpratne par uztura problēmām un faktoriem, kas ietekmē ēšanas paradumus ir mainījusies. Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta, rakstot uz e-pastu daina.voita@gmail.com līdz  7.oktobrim.

 

16. oktobra no plkst. 14.00 līdz 17:00 Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā darbnīca "Psihes un ķermeņa saistība - vai bailes no augstuma ir dabiskas?".  "Kāpēc cilvēki cieš no stresa?" "Kāpēc baidās no zirnekļiem?" "Kāpēc bērni līdz noteiktam vecumam nerunā?" "Kas notiek tad, ja ilgi dzīvojam uz vientuļas salas vieni paši?" Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniegsim psiholoģijas pētījumu kontekstā un pieskaroties dažādiem psiholoģijas praktiskajiem virzieniem. Dalībniekiem būs iespēja uzzināt, kāda ir psihes un ķermeņa saistība un kā veidojas cilvēku reakcijas noteiktās situācijās. Kā arī dalībniekiem būs iespēja izmēģināt dažādus praktiskus vingrinājumus. Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta, rakstot uz e-pastu kristiana.lapina@inbox.lv līdz 7.oktobrim.


Latvijas Klīnisko psihologu asociācija  uz bezmaksas konsultāciju aicina pieaugušos, pusaudžus un bērnu vecākus, kuri ir saskārušies ar psiholoģiski traumējošu pieredzi un izjūt emocionālas grūtības, kas traucē ikdienas dzīvē. Psiholoģiskās konsultācijas laikā būs iespēja uzdot interesējošos jautājums, saņemt informāciju par iespējamiem psiholoģiskās palīdzības veidiem un iepazīties ar praktiskiem emociju regulācijas paņēmieniem.  Norises vieta: Rīga, Krīzes centrs "Māras centrs", (Cieceres 1). Norises laiks no 9. oktobra plkst. 10.00 līdz 9. oktobra 15.00. Par precīzu konsultācijas laiku iepriekš vienoties ar psihologu, zvanot uz tālruni 22334074, Karīnai Jaškovai.
 

Reklāma
Reklāma

No 12. oktobra plkst. 15.00 līdz 17.00. nodarbība vidusskolēniem “Iepazīsti psihologa profesiju!” . Ja plāno kļūt par psihologu, tad šī ir iespēja ieskatīties profesijas aizkulisēs. Iepazīties ar psihologa ikdienu, pārrunāt pastāvošos mītus par psihologiem, uzzināt, kur iespējams strādāt, ja esi apguvis psihologa profesiju. Norises vieta - Rīgā, “Ģimenes psiholoģijas centra LĪNA” (Miera iela 17). Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 29451188 vai rakstot e­pastu info@lina.lv.

 

12. oktobrī no plkst. 18.00 līdz 19:30 Rīgas Dzemdību namā nodarbība “Bērns ienāk ģimenē: pārmaiņas pāra attiecībās un tēva loma jaundzimušā bērna dzīvē”. Nodarbību vadīs klīniskā psiholoģe un sertificēta psihoterapeite Ivanda Šūpulniece. Pieteikšanās konsultanti.psihologi@gmail.com vai zvanot Ivetai Krūmiņai, 28275992.

 

Ar plašāku Psiholoģijas dienu programmu var iepazīties mājas lapā: www.psihologijasdienas.lv