Noderīgi veidi, kā saimniecībā izmantot kartupeļu cieti

Kartupeļu ciete – ierasts produkts mūsu virtuvē, kuru var izmantot daudzveidīgāk, ne tikai ķīseļa iebiezināšanai. Liec to lietā arī citu mērķu sasniegšanai. 

 Turklāt kartupeļu ciete samazina holesterīna līmeni asinīs un tā kā satur daudz kālija, kas palīdz izvadīt lieko šķidrumu no organisma un samazina tūsku.

FOTO: Shutterstock.com

Turklāt kartupeļu ciete samazina holesterīna līmeni asinīs un tā kā satur daudz kālija, kas palīdz izvadīt lieko šķidrumu no organisma un samazina tūsku.

Ķermeņa pūderis
Sajauc kartupeļu cieti ar dažiem pilieniem ēteriskās eļļas. Iegūsi ērti lietojamu, maigu ķermeņa pūderi, kas viegli ziežas un nekaitē ādai. 



Dzīvnieku spalvas kopšana
Kartupeļu cieti var izmantot dzīvnieku mazgāšanai, ja mājās ir beidzies speciālais šampūns. Tā darbojas līdzīgi kā sausais šampūns – ieberzējiet spalvu ar cieti un pēc brītiņa to izķemmējiet. 
 

Spēļu kāršu atjaunošana
Nospēlētu kāršu kavu, kura no aktīvas lietošanas kļuvusi jau lipīga, var atjaunot, iepūderējot katru kārti ar kartupeļu cieti. Vai arī ielieciet visas kārtis plastikāta maisiņā, ieberiet tējkaroti cietes un visu sakratiet. Tad kārtis būs atkal viegli izmantot – tās nelips. 


Mīksto mantu kopšana
Bērnu iecienītās mīkstās rotaļlietas laiku pa laikam ir jāiztīra. Ekoloģisks un bērnu veselībai draudzīgs veids ir šāds: ieliec mīksto mantu polietilēna maisā ar kartupeļu cieti, sakrati un atstāj uz nakti. No rīta izņem mantiņu un izsūc to ar putekļu sūcēju. 


Koka mēbeļu tīrīšana
Efektīvi un droši ar kartupeļu cieti var tīrīt šitā koka mēbeles. Sajauc kartupeļu cieti ar ūdeni proporcijās 1 : 1 un ar iegūto masu tīri traipus.


Ja sāp kakls
Silta ūdens glāzē izšķīdini pus tējkaroti kartupeļu cietes un 3-5 pilienus joda. Skalo ar šo šķīdumu kaklu vairākas reizes dienā.  Palīdzot arī ārstēt angīnu. 


Kuņģa un zarnu trakta saslimšanu gadījumā 
15 minūtes pirms ēšanas trīs reizes dienā apēd deserta karoti ar kartupeļu cieti. Uzdzer trešdaļu glāzes vārīta ūdens. 

Reklāma
Reklāma


Iekaisušas ādas dziedēšana
Ja ir ādas skrāpējumi, traumas, noberzumi, tad šīs vietas iesaka apkaisīt ar kartupeļu cieti. Tā mazina iekaisuma risku un palīdz ādai ātrāk sadzīt. 
 

Roku ādas kopšana un mīkstināšana
Raupju, sastrādātu roku ādu iesaka kopt, izmantojot kartupeļu cieti. Pagatavo kartupeļu cietes vanniņas šādi: ēdamkaroti kartupeļu cietes vāri litrā ūdens. Kad iegūtais šķīdums ir atdzisis līdz patīkamai rokām temperatūrai, ieliec tajā rokas un paturi 10 – 15 minūtes.


Saaukstēšanās, klepus un iesnu gadījumā
Pus ēdamkarote kartupeļu cietes, ēdamkarote medus, 2 olu dzeltenumi un 2 ēdamkarotes sviesta. Samaisa līdz viendabīgai masai un apēd pa karotei katru dienu stundu pirms ēšanas. 

 

Avots: Takprosto.cc