Šie ir Latvijā lepnākie tēvi 2015! Rīgā tūkstošiem tēvu ar ģimenēm svin Tēva dienas festivālu. FOTO

Lai popularizētu Tēva dienu un aicinātu to ieviest kā ikgadēju ģimenes tradīciju, šodien Rīgā Vērmanes dārzā Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv jau trešo gadu kopā pulcēja Latvijā lepnākos tētus un viņu ģimenes – dienas garumā pasākumu apmeklēja tūkstošiem tēvu ar ģimenēm. 

„Tēva diena katru dienu!” ar šādu saukli „Mammamuntetiem.lv” pieteica savus kārtējos ģimenes svētkus par godu Tēva dienai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

„Tēva diena katru dienu!” ar šādu saukli „Mammamuntetiem.lv” pieteica savus kārtējos ģimenes svētkus par godu Tēva dienai.

 

„Tēva diena katru dienu!” ar šādu saukli „Mammamuntetiem.lv” pieteica savus kārtējos ģimenes svētkus par godu Tēva dienai. „Tēta rotaļāšanās un mīļas sarunas ar savu bērnu nav tikai aina no svētku dienām – tai jābūt katra bērna ikdienai. Lai veicinātu tēta un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā un skaidrotu tēva lomas neatsveramo nozīmi bērna dzīvē, mēs, vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv”, jau trešo gadu pēc kārtas Rīgā rīkojam sirsnīgus, ģimeniskus svētkus par godu Tēva dienai,” stāsta „Mammamuntetiem.lv” vadītāja un Tēva dienas festivāla organizatore Inga Akmentiņa-Smildziņa. „Jau pēc pirmā Tēva dienas festivāla nolēmām – šiem ģimeniskajiem svētkiem Rīgā ir jākļūst par ikgadēju tradīciju, jo redzējām, cik pagodināti un lepni jūtas uz pasākumu sanākušie tēti,” teic I.Akmentiņ-Smildziņa.

Tēva diena 2015

Arī šodien tētu un bērnu sejās bija vērojams gandarījums, daudzi tēti un bērni bija saskaņojuši apģērbus un aksesuārus, un uzņēma ģimenes kopbildes, izmantojot papīra ūsas.

Kamēr bērni ir mazi, labākais veids, kā pavadīt brīvo laiku, ir kopā ar saviem bērniem. Un publisks Tēva dienas pasākums ir vēl viens veids, kā saturīgi pavadīt laiku ģimenei kopā.

“Kamēr bērni ir mazi, labākais veids, kā pavadīt brīvo laiku, ir kopā ar saviem bērniem. Un publisks Tēva dienas pasākums ir vēl viens veids, kā saturīgi pavadīt laiku ģimenei kopā,” stāsta trīs bērnu tēvs Viesturs, kurš Tēva dienas festivālu Rīgā ir apmeklējis visus trīs gadus, kopš pasākums tiek organizēts.

Tēva diena Mammamuntetiem.lv

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, tā svinama septembra otrajā svētdienā, un šogad Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv” par godu Tēva dienai rīko vairākus pasākumus un aktivitātes, tādējādi akcentējot domu, ka tētim laiks saviem bērniem ir jāveltī katru dienu. Pēc Tēva dienas festivāla nedēļas garumā līdz oficiālajiem Tēva dienas svētkiem ģimenes tiek aicinātas piedalīties divos Vislatvijas konkursos par godu Tēva dienai – konkursā „Stāsti par tētiem”, kas rīkots kopā ar „Amigo iniciatīvu laimīgām ģimenēm” un kura galvenā balvā ir „Huawei” mobilie tālruņi visai ģimenei, kā arī apmaksātas sarunas gada garumā, izmantojot „Amigo” pieslēgumu „Lielais”. Kā arī konkursā bērnudārziem „Kā mēs sveicām savus tētus”, kur galvenā balva ir ceļojums vienai grupiņai uz „Laima” Šokolādes muzeju un konstruktori LEGO. 

Reklāma
Reklāma

Tēva dienas festivāls 2015 šogad notiek kopā ar Rīgas interešu izglītības ikgadējo pasākumu “Nāc un piedalies”, tāpēc visas dienas garumā Vērmanes dārzā notika jo liela rosība, ģimenēm piedāvājot visdažādākās aktivitātes, paraugdemonstrējumus un koncertu.

 

Par Latvijas vecāku organizāciju „Fonds Mammām un Tētiem” un „Mammamuntetiem.lv”:
Nodibinājums „Fonds Mammām un Tētiem” ir ģimenes portāla „Mammamuntetiem.lv” komandas radīta organizācija, kas iniciē un veic dažādus sociālus projektus, tāpēc ir saņēmusi sabiedriskā labuma statusu. Organizācijas darbības primārie mērķi: Latvijas ģimeņu labklājības veicināšana un izglītošana, tai skaitā dzimstības rādītāju celšana, ģimenes vērtību stiprināšana, rūpes par bērnu drošību.

 

Foto: Renārs Koris, Georgs Hibneris, speciāli Mammamuntetiem.lv