Kā saglabāt vasaras iedegumu līdz pat vēlam rudenim

 
No vasaras mums palikušas ne tikai patīkamas atmiņas, bet arī skaists iedegums. Kā to saglabāt pēc iespējas ilgāk? Ir dažādas metodes, kas var palīdzēt iedegumu uzturēt ilgāku laiku. 
Kā saglabāt vasaras iedegumu līdz pat vēlam rudenim

FOTO: Shutterstock.com

“Mūsu āda atjaunojas regulāri, parasti 28 – 30 dienu laikā, tāpēc vasaras iedegums pāris nedēļās sāk pamazām izzust. Tomēr  pareizi un atbilstoši rūpējoties par ādas veselību un kopšanu, iedegumu iespējams saglabāt ilgāku laiku,” skaidro skaistuma eksperte Jūlija Kravčenko.
 

Ādas skrubēšana
āda atjaunojas regulāri, un sausās, mirušās epidermas šūnas paliek uz tās. Šis mirušo šūnu slānis ne tikai kavē labu un vienmērīgu iedegumu, bet arī kaitē ādai, un tā zaudē mirdzumu, jo netiek veicināta ādas mitrināšana un barošana. Ādu nepieciešams skrubēt regulāri, 1-2 reizes nedēļā. Tas ir veids, kā palīdzēt ādai atjaunoties ātrāk un vieglāk. Lai nekaitētu un nekairinātu jutīgo ādu, izmantojot raupjus skrubjus, tos var aizstāt ar dušas želejām, kuras ir papildinātas ar maigām pīlinga daļiņām, līdz ar to maigi notīrot mirušo ādu jau mazgājoties dušā. 
 

Aizsardzība pret sauli
Tiecoties iegūt starojošu vasaras iedegumu, ir svarīgi atcerēties par aizsardzību no UV stariem. Citādāk ir risks apdegt saulē un gūt nopietnus ādas apdegumus. Lai arī šķiet,  ka ādai aizsardzība pret sauli ir nepieciešama tikai vasarā, tā gluži nav, ādai kaitējumu var radīt arī rudens saule, tādēļ par ādu nepieciešams parūpēties. Jāizvēlas aizsargkrēms ar aizsardzību pret UVA un UVB stariem. Tāpat arī, ja āda ir bāla un jutīga, jāizmanto aizsargkrēms ar atbilstošu SPF skaitli. Savukārt, ja āda ir dabīgi brūna, der arī krēms ar vidēju SPF skaitli. 


Ādas mitrināšana
Ādas mitrināšana ir galvenais faktors, kas palīdzēs saglabāt ādas starojumu un iedegumu pēc iespējas ilgāku laika periodu, jo temperatūra un saules stari ļoti sausina ādu, un tā mēdz pat sākt lobīties. Kā no tā izvairīties? 

Ir ļoti svarīgi saglabāt ādas dabisko mitruma līmeni. Tāpēc ļoti ieteicams ir ikdienā lietot dziļi mitrinošu losjonu vai krēmu. Arī ūdens vienmēr ir labs veids gan kā veldzēt slāpes, gan kā uzturēt mitruma līmeņa līdzsvaru organismā. 
 

Reklāma
Reklāma

Iedeguma saglabāšana
Lai arī neviens iedegums nav mūžīgs, pietiekama mitrināšana un pareiza ādas kopšana palīdzēs to nosargāt ilgāk. Jūs varat saglabāt vasaras iedegumu līdz pat rudenim, pat ja jums nav iespējas sauļoties regulāri. Dziļi mitrinošs ķermeņa losjons ar pakāpeniski paštonējošu efektu būs lieliska izvēle. 

Losjons ar paštonējošu efektu palīdz uzturēt dabīgi brūnganu ādas toni vēl ilgu laiku pēc sauļošanās sezonas beigām. Bez tam, tas var palīdzēt izveidot dabīgu iedegumu pat ziemas vidū bez mākslīgiem saules stariem, kas nogurdina un atūdeņo ādu.
 

Sadarbībā ar " Dove"