Tauku spilventiņi ķermeņa kritiskajās zonās. Kā rodas un kā ar tiem tikt galā?

Jaunībā biji slaida, bet ar katru nodzīvoto gadu tauku kunkulīši krājas arvien vairāk, bet šķirties no tiem ir arvien grūtāk? Katrai sievietei ir zināmas savas vājās vietas – tur, kur liekie kilogrami tauku noslāņojumu veidā parādās visātrāk un no kur no tiem tik vaļā ir visgrūtāk.  

Iespējams, ka tauki nav nepareizas ēšanas, bet gan kādas saslimšanas pazīme

FOTO: Shutterstock.com

Iespējams, ka tauki nav nepareizas ēšanas, bet gan kādas saslimšanas pazīme

Nav tiesa, ka liekais svars un tauku noslāņojumi atsevišķās riska zonās ir nodeva katrai desmitgadei, ko piedzīvojam. Slaida un skaista sieviete var palikt visu mūžu, ja vien ēd saprātīgi un seko līdzi savai veselībai.

Uzskata, ka apaļumi var norādīt ne tikai uz nepareizu ēdienkarti, bet arī konkrētām veselības vai emocionālajām problēmām. Iespējams, ka efektīvāk būs nevis uzsākt kārtējo diētu, bet padomāt, kā mainīt dzīvesveidu un domāšanu. Kur krājas tavi "drošības depozīti"?
 

Uz sāniem

Tauku nogulsnēšanās uz sāniem var liecināt par vairogdziedzera darbības problēmām. Nepareiza vairogdziedzera darbība liek organismam gādāt par „drošības riņķi”, ko tas novieto uz sāniem un gurnu augšdaļā. Vēl viens skaistu, slaidu gurnu kaitnieks ir smagie metāli, kas nonāk organismā ar pārtiku vai sadzīves ķīmiju.


Uz vēdera

Pat cenšoties ēst pareizi un nepārēsties, tomēr netiec vaļā no tauku krokas uz vēdera? Iespējams, ka tā tur ir novietojusies, jo esi nepārejošā stresā vai pat depresijā. Tauki uz vēdera krājas arī tad, ja mokies ar bezmiegu, trauslu miegu vai vienkārši guli par maz. Tāpēc, lai tiktu pie plakana vēdera, ar vēderpreses vingojumiem vien nepietiks. Saved kārtībā nervu sistēmu, iedzer nomierinošu tēju pirms miega vai pievērsies meditācijai.

 

Uz muguras un gurniem

Tauku depozīts uz muguras un dibena ir tavas nepareizās ēšanas rezultāts. Visbiežāk „trekna” mugura vērojama tiem, kas nespēj atteikties no saldumiem, bulciņām, tīra cukura. Atsakies no kūkām un pankūkām, bet dzīves saldināšanai izvēlies medu un augļus.

 

Reklāma
Reklāma

Uz ceļiem un ikros

Masīvi, uz aptaukošanos tendēti ceļi un kāju ikri arī liecina ar pārlieku aizraušanos ar sāļu un saldu ēdienu. Tas aiztur organismā lieko šķirdrumu un veido tūsku, kas ir redzama locītavu rajonā. Atslogo savu organismu no pārāk pikantiem ēdieniem un ievies reizi nedēļā atlsodzes dienas.


Uz krūtīm, roku augšstilbiem, gurnu iekšpusē

Ja pārāk masīvas ir šīs zonas, tad tā ir viena no sievišķā hormona estrogēna pārpilnības pazīmēm. Tādā gadījumā lietderīgāk ir nevis tievēt, bet apmeklēt ginekologu, endokrinologu vai vismaz ģimenes ārstu.

 

 

Informācija no portāla Takprosto.cc