Šerloka Holmsa pirmā lieta. Šo grāmatu jūs pirksiet saviem pusaudžiem!

Šo grāmatu jūs pirksiet saviem pusaudžiem, – bet ar baudu un interesi lasīsiet paši! Šerloks Holmss ir viens no intriģējošākajiem un noslēpumainākajiem tēliem, kas radīti detektīvliteratūrā: viņam ir ass prāts, īpatna loģika un izcilas novērošanas spējas, tomēr vienlaikus Holmss ir arī asociāls nūģis ar visai specifiskiem uzskatiem par to, kā darbojas likuma vara. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Taču lasītājiem viņš patika tolaik, kad sers Arturs Konans Doils viņu radīja un iemūžināja 66 stāstos un 4 romānos, un patīk arī tagad. Ne velti tiek uzņemtas arvien jaunas filmas un seriāli, top arvien jauni darbi. Noslēpumainais detektīvs un viņa dzīve turpina sajūsmināt!


Kamēr ievērojami rakstnieki cenšas papildināt pieaugušā Šerloka Holmsa piedzīvojumus, britu rakstnieks Endrū Leins (Andrew Lane) ir ķēries pie Šerloka Holmsa jaunības – un vairākos romānos atklāj mums jaunā Šerloka gaitas. “Jaunais Šerloks Holmss. Nāves mākonis” ir darbs, kas rakstīts pusaudžiem par pusaudzi – zinātkāru, dedzīgu, neatlaidīgu Šerloku, kuram ir tikai četrpadsmit gadu. Šo grāmatu (un arī tai sekojošos) par labiem atzinuši gan lasītāji, gan arī Artura Konana Doila mantinieki. Lai gan tas šķiet mazliet paradoksāli, pusaudžiem domāto romānu ar lielu interesi lasa arī pieaugušie, bet literatūrzinātnieki apgalvo, ka Šerloks Holmss ir vienīgais literārais varonis, kurš izpelnījies tik lielu lasītāju mīlestību. Ne velti oriģinālajiem stāstiem un romāniem laika gaitā pievienojušies divreiz vairāk darbu par Šerloka Holmsa turpmāko dzīvi. Endrū Leins ir vienīgais, kurš raksta par Šerloka Holmsa jaunību, – un viens no retajiem, kurš izpelnījies ne tikai A. Konana Doila mantinieku uzslavas, bet arī literārās balvas.


“Jaunais Šerloks Holmss. Nāves mākonis” aizsākas brīdī, kad 14 gadus vecais Šerloks ģimenes apstākļu dēļ tiek nosūtīts pavadīt brīvlaiku pie attāliem radiniekiem. Pusaudzis garlaikojoties iepazīstas ar savu vienaudzi Metiju un pirmo reizi dzird stāstu par “nāves mākoni”. Dažas dienas vēlāk noslēpumaino mākoni ierauga arī Šerloks – un ķeras pie izmeklēšanas. No klusas lauku nomales idilliskās garlaicības Šerloks nonāk ekstremāli bīstamos apstākļos, mēģinot atmaskot šausminošu sazvērestību. Tiem, kas redzējuši pārlieku daudz, jāpiedzīvo nolaupīšana, spīdzināšana un nāves briesmas, bet uz spēles likta ne tikai kailā dzīvība vien... 

Reklāma
Reklāma


Pieejama arī e-grāmata.
No angļu valodas tulkojis Edgars Briška.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv