“Mammu, tev tas ir jāredz!” - bērnu recenzija par multfilmu “Prāta spēles”

“Mammu, tev tas ir jāredz!” vienbalsīgi izsaucās meita Lība (6 gadi) un Klāvs (9 gadi) uzreiz pēc jaunās multfilmas “Prāta spēles” (Inside out) noskatīšanās.  

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

“Pirms tu kaut ko dari, vajag ieklausīties sirdsbalsī,” uz manu jautājumu, vai no šīs multfilmas guvi kādu gudrība, atbildēja dēls. “Citiem bērniem iesaku to noskatīties, jo beidzot var uzzināt, kas ir melanhovija vai kā to sauca. Ā, melanholija!” prātoja meita, un šis bija pamats nelielai sarunai par sajūtu saukšanu vārdos, un kāpēc ir būtiski apzināties, kā kurā brīdī cilvēks jūtas.

 

Sižeta līniju gan viens, gan otrs mēģināja izstāstīt šā un tā, līdz meita norādīja: “Nu, ja tu gribi zināt detaļas, tev jānoskatās pašai. Nopietni, mammu, pārāk sarežģīti izstāstīt”. Tomēr abi mazie skatītāji šo multfilmu, kuras galvenās varones emocijas – Laime, Nepatika, Niknums, Nemiers un Melanholija - atainotas kā atsevišķi tēli, ierindoja pirmajā vietā starp pēdējā laikā redzētajām.

Abi mazie skatītāji šo multfilmu, kuras galvenās varones emocijas – Laime, Nepatika, Niknums, Nemiers un Melanholija - atainotas kā atsevišķi tēli, ierindoja pirmajā vietā starp pēdējā laikā redzētajām.

Mūsu tradīcija ir skatīties multfilmas kopā ar bērniem, un ne jau tāpēc, lai pēc tam gudri pārspriestu lielās dzīves patiesības – tas nav kino kopā apmeklēšanas galvenais uzdevums. Ir tik vērtīgi dažādos bērniem svarīgos notikumos vienkārši būt blakus. Redzēt, kas viņiem sagādā priekpilnus mirkļus, kas – bailes un nemieru. Iepazīt savu bērnu caur vienkāršu kopābūšanu.

 

Bērniem ir svarīgi dalīties ar vecākiem savā priekā. Gluži tāpat kā mēs, pieaugušie, redzot, piemēram, gleznainu saulrietu, vēlamies to parādīt sev mīļākajam cilvēkam, arī bērns vēlas parādīt vecākiem to, kas viņam ir svarīgs un skaists, piemēram, foršu multfilmu.

 

Vecāki, aizejiet uz kino kopā ar bērnu!

Reklāma
Reklāma

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Mammamuntetiem.lv vadītāja, 3 bērnu mamma