Kā saglabāt garšīgus tomātiņus ziemai - pikantā recepte

Tākā ziemā nav iespējams ēst svaigus pašizaudzētus tomātus, tad atliek tikai jau laicīgi tos sagatavot ziemai. Kā panākt to, lai tie garšo lieliski arī ziemā, izņemot no burciņas, pamācies šeit!

Tomāti sanāks pikanti un sulīgi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tomāti sanāks pikanti un sulīgi!

Sastāvdaļas:

  • sarkani, nelieli tomāti
  • melnie piparu graudi
  • ķiploks
  • čili pāksts
  • pētersīļu lapas
  • 2 lauru lapas
  • dilles
  • marinādei: uz 1l ūdens 2 ēd.k. sāls, 2 ēd.k. cukura, 1 ēd.k. etiķa esences

Gatavošana:

  • Izmazgātās un izkarsētās burkās ieber piparu graudus, ieliek daiviņu ķiploka, nelielu čili pāksti, sasmalcinātas pētersīļu lapas, lauru lapas un sasmalcinātas dilles.
  • Burkā pa virsu kārto nomazgātus tomātus.
  • Uzvāra marinādi: kad ūdens uzvārījies, tam pievieno sāli, cukuru un beigās etiķa esenci.
  • Marinādi pārlej tomātiem un burkas liek karsēties katlā, kurā ir karsts ūdens uz  10-15 minūtēm 80 grādos.
  • Kad burkas izkarsē, tad aizvāko un griež ar vāciņu uz leju.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas