Šodien Tēva diena! Idejas saturīgai Tēva dienas atzīmēšanai visā Latvijā līdz 13. septembrim

Tēva diena - katru dienu! Tomēr reizi gadā tētus, vectētiņus, opīšus suminam īpaši. Esam apkopojuši īpašos pasākumos dažādās Latvijas pilsētās par godu Tēvu dienai dažādās Latvijas pilsētās. Būs ko darīt tētiem, mammām, bērniem un visiem citiem ģimenes locekļiem. 

FOTO: Shutterstock.com

Siguldā Tēva dienas programmu 13. septembrī ir sagatavojusi Siguldas katoļu baznīcā. Rīts plkst. 9:00 sāksies ar misei un lūgšanu par tēviem.
Plkst. 10:30 Brokastis (iespēja kopgaldam pievienot savu līdzpaņemto cienastu).
Plkst.  11:30 Koncerts. (Dzied Inčukalna jauktais koris un spēlē pūtēju orķestris. Diriģents Vitalis Plkst. 
12:00 Sv. Mise, lūgšana par tēviem, svētība.
Plkst. 13:30 Pikniks (iespēja kopgaldam pievienot savu līdzpaņemto cienastu).
Plkst.  14:00 Tēvu un bērnu sportiskas aktivitātes pļavā pie baznīcas (futbols, tautas bumba, stafetes u.c.) Vēlams līdzi paņemt sporta apģērbu.
Plkst.  17:00 Mākslas filma „Drošsirdīgie” (ASV 2011.g.) „Courageous”. Filma ar tulkojumu krievu valodā. Četru policistu ikdiena ir dzīvot uz naža asmens, riskējot ar savu dzīvību likuma vārdā. Lielākais viņu izaicinājums ir pieņemt tēva lomu savās ģimenēs. Pieņemot, šo izaicinājumu, varoņiem nākas uzzināt, ko nozīmē ne tikai būt par labu policistu, bet arī par labu tēvu un vīru.


Jelgavā 12. septembrī plkst. 12.00 Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī notiks radošā nodarbība, kas veltīta Tēva dienai. Tās dalībniekiem būs iespēja izveidot oriģinālu auduma tauriņu. Nodarbību vadīs pasniedzēja Zanda Kursīte. Dalības maksa – 4 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem – 1 eiro. Dalībnieki ar nepieciešamajiem materiāliem tiks nodrošināti. Sīkāka informācija un pieteikšanās nodarbībai pa tālruni 63005445 vai e­pastu tic@tornis.jelgava.lv.
 

Sestdien, 12. septembrī Mežotnes pagasta Līgo dārza estrādē plkst. 18.00 sāksies Tēvu dienai veltīts pasākums. Programmā spēles, kas ļaus likt lietā erudīciju, spēku, izturību, izveicību un jautrību.  Noslēgumā - kopīga ugunskura kuršana un zupas baudīšana. Bet no plkst. 21.00 tēti, mammas un arī bērni varēs lustēties jautrā zaļumballē. Ieeja pasākumā bez maksas.

Un vēl - visi tiek aicināti piedalīties vēstuļu konkursā "Mans lieliskais tētis!". Raksti savas atmiņas, pārdomas, cerības par tēva lomu, pievieno foto vai dzejoli par savu lielisko tēti. e-pasta adrese inga.maurina@inbox.lv vai pa pastu līdz 10. septembrim.
 

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs 12. septembrī plkst. 12.00 aicina uz ģimenes pasākumu „Svinēsim Rīgas pils 500 gadu jubileju!”  Rudens sezonā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atsāk rīkot nodarbības ģimenēm ar bērniem. Septembra otrajā sestdienā pirmsskolas un jaunāko klašu bērni aicināti kopīgi svinēt senās Rīgas pils 500. dzimšanas dienu. 

Pasākuma gaitā bērni varēs iepazīties ar pils piecu gadsimtu ilgo vēsturi - ēkas pārbūvēm un priekšmetiem, kurus ikdienā vai svētku reizēs dažādos laikos izmantojuši tās iemītnieki. Būs iespēja darboties radošajā darbnīcā, salikt lielo Rīgas pils puzli un aizpildīt darba lapas. Bērni tiks aicināti uzzīmēt apsveikumu Rīgas pilij tās lielajā jubilejā. Noslēgumā – nelielas svinības. Darbosies arī muzeja foto stūrītis.  Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko  klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi). Maksa par līdzdalību cikla „Muzejs ģimenei” pasākumā - 4 EUR (neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita).


13. septembrī visi ceļotgribētāji aicināti doties uz Stokholmu ar Tallink prāmi M/S Isabelle. Būs īpaša atpūtas un izklaides programma lieliem un maziem – kopā meistarosim šūpuļzirdziņus, rotāsimies ar hennas tetovējumiem, būs jautrās stafetes, būvēsim pilis un cietokšņus no Lego klucīšiem. Tāpat būs arī unikāla iespēja mēroties spēkiem galda hokejā pret šīs aizraujošās spēles Pasaules čempioniem. Vairāk par kruīza programmu lasi "Tallink" mājas lapā.
 

Savukārt Laimas šokolādes muzejs 13.septembrī, kad Latvijā tiks svinēta Tēva diena, katrai ģimenei, kura atnāks uz muzeju, tiks piedāvātas aktivitātes tieši tēviem un bērniem. Tāpat būs īpaša tēviem domāta radošā darbnīca, kurā varēs gatavot "maiju un acteku"  dzērienu.


Ģimenisks un sportisks pasākums 13. septembrī Rīgā būs arī ikgadējais "Nike Riga 2015" skrējiens. Bet 3. septembrī plkst. 19.00 Mežaparkā vēl var pievienotieks kolektīvajam treniņam, kas tapis sadarbībā ar informācijas tehnoloģiju uzņēmumu Tieto Latvia. Šajā treniņā dalībnieki ne tikai varēs piedalīties konkursos un iegūt balvas no Tieto Latvia, bet arī sadarbībā ar pasākuma atbalstītāju Tallink visiem treniņa dalībniekiem šis treniņš tiks ieskaitīts ar 2 apmeklējuma punktiem.


Tēva dienas pasākumi tiek atzīmēti arī citviet Latvijā. 13.septembrī pie Aizkraukles k/n pl. 11.00 uz pirātu ballīti gaidīsim visus - un jo īpaši tēvus, vecostēvus, krusttēvus, topošos tēvus, onkuļus ar savām ģimenēm! Šogad galvenā aktivitāte - pārbaudījumi tēviem. Katra pārbaudījuma uzvarētājs tiks pie vērtīgas balvas. Tāpat neiztrūkstoši būs īpaši pārdomāts tirdziņš, piepūšamās atrakcijas no Annels.lv, zirgu izjādes, seju apgleznošana, fotostends utt. un jautrība garantēta. Arī šogad svētku laikā būs iespēja apmeklēt Mobilās veselības centra LOR un okulistu. Vēl iespejams pieteikties pie speciālistiem rakstot uz vecaki_aizkrauklei@inbox.lv. Īpašs pārseigums no skeitbordistiem!  

 

Reklāma
Reklāma

Tikai vienu dienu 13. septembrī no pulksten 11.00 līdz 16.00, Rankas muiža būs atvērta apmeklētājiem. Šeit notiks Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākums “Rankas muižas apslēptie dārgumi”. Pasākums iesāksies ar Eiropas Kultūras mantojuma dienu svinīgu karoga pacelšanu. Apmeklētājiem teatralizētu sveicienu “Ak, šis Rankas ziedu laiks”, veltīs Dailes teātra aktieri Gundars Silakaktiņš un Aldis Siliņš. Visi varēs vērot dejojošo zirgu sveicienu no zirgaudzētavas “Kocēni”. Būs koncertuzvedums ar rotaļām gan lieliem, gan maziem kopā ar Čučumuižas saimi “Skanīgie “Čučumuižas stāsti Rankas muižā”. Romantisko muižas gaisotni varēs izbaudīt, klausoties saksafonista A.Grapa spēlē, un vizinoties ar laivu pa dīķi.  Ikviens interesents varēs doties ekskursijā “Rankas muižas stāsti” gidu pavadībā. Kā īpašais piedāvājums ikvienam būs muižas īpašnieka sarūpētais opermūzikas koncerts “Tā skan Rankas muižā”. Pasākuma laikā plānota arī amatnieku un mājražotāju izrādīšanās un tirgošanās „Jestrā andelēšanās”. Būs iespēja iegādāties Agneses Zeltiņas darinātās rotas “Soulstones”, kā arī dziedātāja Igo Fomina kolekcijas “ Igo-Akcents Personībai” īpašās mīļlietiņas. 

Pasākumā interesenti varēs fotografēties baronešu tērpos. Visi, kuri vēlas, uz pasākumu aicināti ierasties baronešu, baronu vai muižas ļaužu apģērbā, paredzēta tērpu izrādīšana. Notiks atraktīvas seno laiku spēles. Varēs vizināties ar ponijiem, mazi bērni ar ponijratiem, ar droškām- tamborratiem, vizināties ar laivām pa muižas dīķi, kā arī dažādas koka spēles. Būs nobaudāms uz iesma cepta jēra cepetis, darbosies āra kafejnīca. Pasākumā ieeja - brīva.

 

ATLAIDES TĒTIEM

Tēva dienas atlaides optio

1. Optio optika - Tēviem jābūt acīgiem!

Vienmēr labākajiem tēviem Pasaulē, 13. septembrī - Tēva dienā, Optio optikā
dzidrinātās briļļu lēcas* bez maksas!

*Piedāvājumā ietilpst 1,5 indeksa lēcas diapazonā +/-6 D, cyl 2. Piedāvājums
spēkā pērkot pilnu briļļu komplektu: ietvars no 50 €, briļļu lēcas.

www.optio.lv


2. Interneta veikals vīriešiem FORMEN.lv  arī ir par tētiem, tāpēc no 7. līdz 13. septembrim visiem tēviem ir spēkā īpaša 20% atlaide uz visu interneta veikala FORMEN.LV produkciju!

Lai iegūtu ekskluzīvo tēva atlaidi, nepieciešams:

- Veiks pasūtījumu FORMEN.lv pēc standarta cenām
- Atsūtīt uz formen@e-beauty.lv vai arī ievietot mūsu Facebook lapas profilā jebkādu apliecinājumu par to, ka esat tētis (īpaši labi būtu atsūtīt kopbildi - tētis un bērni. Tiem, kuri publicēs kopbildi Formen.lv Facebook lapā, tiks papildus dāvanu. 
- Pēc apliecinājuma saņemšanas, izsūtīs jaunu rēķinu ar Ekskluzīvo Tēva Atlaidi!