Vecāki: Meita ir jauka, bet gribam kompensāciju par neizdevušos abortu

57 gadus vecā  Aurora Bellandi un viņas 58 gadus vecais vīrs Džuzeppe iesūdzējušie tiesā slimnīcu, kurā pirms 15 gadiem sievai tika veikts aborts, bet tā kā tas netika izdarīts kvalitatīvi, grūtniecība turpināja attīstīties. Sarežģītās dzemdībās nāca pasaulē meita Elisa, kura tagad ir 14 gadus veca. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Itāļu pāris no Rimini pieprasa no slimnīcas 1 miljonu eiro lielu kompensāciju, pamatojot savu prasību ar "psiholoģisku traumu" un nepieciešamību uzturēt meitu, jo abi vecāki nevar strādāt vīrs ir bezdarbnieks, bet sievai ir Parkinsona slimība. 

Aurora bija 43, kad viņa neplānoti palika stāvoklī ar Elisu. Pārim jau bija vecāks dēls un viņi bija noraizējušies, ka viņi varētu netikt galā finansiāli. Turklāt sievietei bija olnīcu fibroma, tāpēc ārsti ieteica grūtniecību pārtraukt.


Pāris piekrita procedūrai, taču tā izrādījās neveiksmīga. Galu galā grūtniecība un dzemdības bija tik sarežģītas, pāris iesūdzēja slimnīcu tiesā un vienreiz jau saņēma kompensāciju 120,000 eiro apmērā. 

Tagad viņi vēlas vairāk. Džuzepe jau 5 gadus ir bezdarbnieks nestrādā arī sieva un ģimenei ir smagas finansiālas problēmas. 

Vīrs uzskata, ka ārsti pieļāva, ka meita nāk pasaulē, tāpēc šīs slimnīcas pienākums ir arī uzturēt viņu meitu līdz 18 gadu vecumam.  
 

Reklāma
Reklāma

"Mēs vienmēr cenšamies darīt visu, ko spējam, Elisa ir mūsu mazā karaliene, bet mums nepietiek līdzekļu, lai nodrošinātu savu bērnu. Meita ir brīnišķīga, bet tā nebija mūsu kļūda, ka aborts neizdevās.” 

Interesanti, ka arī 14 gadus vecā Elisa pilnībā atbalsta vecāku rīcību. 

 

Informācija un ekrānšāviņš no Metro.uk