Noderīgas lietas jaundzimušā drošai aprūpei

Ar bērniņa ienākšanu ģimenē sākas ne tikai laimes un prieka pilns periods, bet arī satraukums, kas saistīts ar jaunu un iepriekš nezināmu lietu iepazīšanu. Kā pirms, tā pēc dzemdībām māmiņu pārņem spēcīgas emocijas un neskaitāmas šaubas par to, kā rūpēties par mazuli. Tādēļ ir lieliski, ja jau pirms bērniņa piedzimšanas ir sarūpēts viss, kas noderēs mierpilnai ikdienai un aprūpei. 

Mazuļiem ļoti nepatīk, ja actiņās tek ūdens, tādēļ strauji lielu popularitāti gūst īpašā vannas cepurīte.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazuļiem ļoti nepatīk, ja actiņās tek ūdens, tādēļ strauji lielu popularitāti gūst īpašā vannas cepurīte.

Kas nepieciešams jaundzimušā pamataprūpei?
Domājot par veselības aprūpi, noderēs termometrs (standarta dzīvsudrabu nesaturošs vai pieres un ausu termometrs) un deguna aspirators (vai deguna bumbieris).

Lai rūpētos par bērniņa ķermeni, laikus iegādā matu suku, nagu šķērītes vai knaibles, sālsūdeni un sterilus tamponus (acu skalošanai), vates tamponus ausu tīrišanai, krēmu jaundzimušajam, dezinfcējošu šķidrumu nabas apkopšanai (piemēram, Octenisept).
No vannas piederumiem noderēs halāts, kokvilnas cepurīte, kas vilkt pēc vannošanās, vannas termometrs, vannas putas jaundzimušajiem.

Tāpat noderēs tādi piederumi pārtīšanai, kā vienreizējās lietošanas autiņbiksītes, mitrās salvetes bērna dibentiņa tīrīšanai, autiņbiksīšu krēms.

 

Dažas lietas, ko īpaši vēlamies akcentēt

Mammas ikdienā ļoti noderēs kopšanas komplekts. Tajā ietilpst drošas šķēres ar noapaļotiem galiem, viegli lietojamas knaiblītes ar lieliem, profilētiem rokturiem, 4 nelielas, maigas vīlītes, mīksta matu suka ar neilona sariem, ķemme ar noapaļotiem sariņiem, zobu birste, praktiska somiņa.

Deguna aspirators. Mammas baidās no tā, ka mazulis varētu tikt pie iesnām. Un pamatoti - gļotas, kas aizbloķē degunu, var apgrūtināt bērna elpoššanu. Tās ir jāiztīra, izmantojot aspiratoru vai deguna bumbieri. Lietojot aspiratoru, mamma pati var regulēt un kontrolēt atsūkššanas jaudu, līdz ar to gļotas tiek izņemtas daudz droššākā un efektīvākā veidā nekā, lietojot deguna bumbieri. "Canpol babies" deguna aspirators ir higiēnisks un drošs, jo izgatavots no droša silikona. Tam ir regulējama sūkšanas jauda, kas ļauj droši un efektīvi iztīrīt mazo deguntiņu.

 

Labas kvalitātes termometrs. Lai arī māmiņas atri vien iemanās saprast, vai bērnam ir paaugstināta temperatūra, svarīgi mājās turēt labas kvalitātes termometru, kas precīzi nosaka ķermeņa temperatūru.  "Canpol babies" digitālais termometrs ir precīzs, viegli nolasāms, jo tam ir liels digitālais displejs. Tā kā bērnus nesajūsmina temperatūras mērīšanas process, šī termometra priekšrocība ir tā, ka ātri nolasa ķermeņa temperatūru. 
 

 

Zobiņu kopšanas piederumi jau no pirmajām dzīves dienām. Ir vērts rūpēties par bērniņa mutes higiēnu jau pirmajos dzīves mēnešos pat, ja viņam vēl nav zobu. Sākumā var noslaucīt bērna smaganas ar novārītā un atdzesētā ūdenī samitrinātu sterilu tamponu, kas aptīts ap pirkstu, vai izmantot pirmo zobu birsti smaganu un zobu kopšanai. Zobu birste ne tikai maigi notīra, bet arī masē bērna smaganas, kas ir īpaši patīkami laikā, kad aug zobiņi. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Matiņu ķemmēšana. Jaundzimušā matiņus vēlams sukāt ar mīkstu suku, kas izgatavota no īstiem matiem. Ja bērnam ir biezi mati, kas sedz avotiņu, tos ir vieglāk izsukāt ar vidēji cietu neilona saru suku (suku ar neilona sariem ir vieglāk tīrīt). Regulāri lietojiet atbilstošas matu sukas, neatkarīgi no tā, vai tava bērniņa galvu sedz maiga pūka vai biezs ērkulis. Sukāšana ir teicama galvas masāža, kas stimulē asinsriti un tādējādi nostiprina matus.

 

Lietas, kas noderēs, lai mazgāšanās būtu droša un patīkama. Pirmajos mēnešos, kamēr mazuli ūdenī tikai iegremdē un patur ļoti labi noderēs zīdaiņa vanniņa, bet no trīs līdz sešu mēnešu vecumam bērnu var peldināt lielajā vannā, kur viņam būs vairāk vietas paplunčāties. Kad sāksiet mazuli mazgāt lielajā vannā, noderēs gumijas paklājiņš (vēlams ar piesūceņiem), kas pasargās mazuli no paslīdēšanas. Tāpat noderēs kvalitatīvs vannas termometrs. 

Ne viena vien māmiņa ir pārliecinājusies, ka bērniņiem īpaši nepatīk matu mazgāšana. "Canpol babies" šo problēmu ir atrisinājuši, radot īpašas vannas cepurītes. Tās pasargās bērna actiņas no ūdens un šampūna. 

Savukārt "Canpol babies" dvielītis ar kapuci pēc vannas būs īpaši piemērots, jo jaundzimušo un zīdaiņu āda ir ļoti maiga un īpaši jutīga pret kairinājumu. Pēc vannas nedrīkst aizmirst apsegt bērna galviņu,
lai viņš nesaaukstētos. 

 

Ieskaties: www.canpolbabies.com
www.facebook.com/Canpol babies Latvia

Iegādājies veikalos:
KidzOne
Brīvības iela 372, t/p „Alfa”
Lielirbes iela 29, t/c „Spice”
Ieriķu iela 3, t/c “Domina Shopping”
Mūkusalas iela 71, mic „Rīga Plaza” ( no 14. Augusta)
 
Cipollino
Stacijas laukums 2, t/c „Origo”
Liepāja, Lielā iela 13, t/c „Kurzeme”
Daugavpils, Rīgas iela 9, t/c „Solo”
Jelgava, Rīgas iela 11a, t/c „Valdeka”
Jelgava, Driksas iela 4, t/c „Pilsētas pasāža”
 
Baby City Toy City
Mazā Rencēnu iela 1, i/c „Atrium Azur”