Izdalījumi grūtniecības laikā. Vai ir pamats uztraukties?

 „Man šobrīd rit grūtniecības 28. nedēļa. No paša gaidību sākuma bija balti izdalījumi, kas šķita normāli. Bet nu jau pēdējo mēnesi to ir ļoti daudz un dažādi. Reizēm dzelteni, staipīgi, un dažreiz liekas, ka gaiši, gaiši zaļi. Nākamajā brīdī jau balti un biezāki. Citreiz ļoti ūdeņaini. Ieliktnīši jāmaina desmit reižu dienā. Slaukoties daudz paliek uz papīra! Mana ārste apgalvo, ka tas ir normāli, bet ne reizi nav veikusi pārbaudi. Vai ir iemesls uztraukties, ka tā ir kāda infekcija?”

FOTO: Shutterstock.com

Atbild Rīgas Dzemdību nama galvenā vecmāte Vija Bathena:

 

Atbild vecmāte V. Bathena: Grūtniecības laikā baltu, pienainu izdalījumu no maksts daudzuma palielināšanās var būt normāla fizioloģiska norise. Ja izdalījumiem parādās cita krāsa, smaka vai tiem ir graudaina konsistence, vajadzētu doties pie antenatālās aprūpes speciālista – vecmātes vai ginekologa, dzemdību speciālista, lai pēc iztriepes no maksts izmeklējuma veikšanas saprastu, kāds tam ir iemesls, un nepieciešamības gadījumā piemērotu atbilstošu ārstēšanu.

 

 

Reklāma
Reklāma

 


Žurnāls "Mammām un Tētiem" iznāk 4 reizes gadā, un to bez maksas topošie un jaunie vecāki var saņemt pie ārstiem un dzemdību namos visā Latvijā. Tāpat šo žurnālu bez maksas vari lasīt Mammamuntetiem.lv sadaļā Mūsu izdevumi. Žurnāla izdevējs ir portāls Mammamuntetiem.lv un nodibinājums "Fonds Mammām un Tētiem".