Liepājas pedofilu upuris Veronika vēstulē omītei: "Vecmāmiņ, man šeit ir slikti!"

Par mazās meitenītes pavešanu netiklībā apsūdzētie liepājnieki, tēvs un dēls Jevgēņijs un Oļegs Smirečanski tagad savu vainu kategoriski noliedz. Savukārt pati cietusī meitene – Veronika adoptēta uz ārzemēm un ar saviem pāridarītājiem vairs netiksies.

Liepājā savu radinieku seksuāli izmantotā mazā Veronika ir adoptēta uz ārzemēm. Vecmāmiņa savu mazmeitu nav redzējusi kopš pērnā gada un, domājams, vairāk arī nekad neredzēs, lai gan tieši omītei meitene sūdzējusies, ka jaunajā audžuģimenē viņu sitot un tur esot slikti. Tikmēr apsūdzētie savu vainu pedofilijā pret Viktoriju nu jau noliedz.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Liepājā savu radinieku seksuāli izmantotā mazā Veronika ir adoptēta uz ārzemēm. Vecmāmiņa savu mazmeitu nav redzējusi kopš pērnā gada un, domājams, vairāk arī nekad neredzēs, lai gan tieši omītei meitene sūdzējusies, ka jaunajā audžuģimenē viņu sitot un tur esot slikti. Tikmēr apsūdzētie savu vainu pedofilijā pret Viktoriju nu jau noliedz.


Piecgadīgo Veroniku 2009. gadā netiklībā pavedis viņas vecmāmiņas Ļudas dzīvesbiedrs Jevgēņijs, kura izvirtīgajām tieksmēm pēc pāris gadiem pievienojās arī viņa dēls Oļegs, var spriest pēc Liepājas tiesas sprieduma. Pats Jevgēnijs un Oļegs, kuri vēl pagājušās nedēļas pirmdienā tiesā pilnībā atzina savu vainu, tagad sakās esam pilnīgi nevainīgi, raksta ziņu portāls focus.lv. Domājams, viņi tagad savu vainu noliedz tādēļ, lai gadījumā, ja lieta tiks pārskatīta, viņi savu aizstāvību varētu balstīt uz to, ka ir nepatiesi apsūdzēti, bet atzīšanās no viņiem izspiesta. 

 

Jau ziņots, ka abiem apsūdzētājiem Liepājas tiesa piesprieda salīdzinoši maigu sodu – pārsimts stundu piespiedu darbu un dažu simtu eiro lielu naudas sodu katram, bet ne reālu brīvības atņemšanu. Tas sabiedrībā izraisīja plašus sabiedrības protestus un tagad vainīgajiem tiek pieprasīts reāls cietumsods. 

 

Mazo Veroniku bāriņtiesai „atdod” vecvectēvs 
Veronikas mātei 2009. gada tika atņemtas mātes tiesības un meitenīte tika atdota audzināšanā vecmāmiņai Ļudai, raksta focus.lv. Pēc visa spriežot, tad arī drīz vien Veronikai sāka uzmākties Ļudas dzīvesbiedrs Jevgēņijs. 

 

Pērn februārī Veronikas vecvecāku ģimenē noticis skandāls – viņas vecmāmiņa ar savu vīru Jevgēņiju piedzērās un sāka kauties. Rezultātā vecmāmiņa nokritusi un pārsitusi vaigu un uzaci. Mazmeita izsauca ātro palīdzību un vecmāmiņu aizveda uz slimnīcu. Savukārt Veroniku vecmāmiņa aizveda pie sava tēva. Nākamajā dienā meitenes vecvectēvs piezvanījis bērnu aprūpes iestādei, lai tā mazmazmeitu no viņa savāc. Jau tajā pašā dienā bāriņtiesas tiesnesis pieņēmis lēmumu, ka meitenīte jānodod audžuvecākiem. 

 

Meitene par dzīvi audžuģimenē: „Man šeit ir slikti!” 
Pērn aprīli Veronika nokļuva slimnīcā un ārsts konstatējis, ka pret Veroniku ir veikta seksuāla vardarbība. Tad ārsts zvanījis policijai, bet policija ziņojusi prokuratūrai, lai tiktu ierosināta krimināllieta. Pēc tam bijusi ekspertīze, un ziemā meitenes nu jau bijušās ģimenes locekļi aicināti uz nopratināšanām. Toreiz neviens savu vainu neesot atzinis. 

FOTO: Šeit Veronika dzīvoja pirms viņu no ģimenes neizņēma ar bāriņtiesas lēmumu.

 

Rezultātā Veronikas vecvecākiem tika atņemtas bērna aprūpes tiesības un meitenīte nodota audžuģimenei. Vēlāk meitene nodota adopcijai uz ārzemēm, lai viņai vairs nekad mūžā nebūtu jāsastopas ar varmākām. 

 

Kopš pagājušā gada sākuma ne vecmāmiņa, ne radinieki Veroniku vairs nav redzējuši. Pērn gan meitene savai bijušajai ģimenei rakstījusi vēstules. Vienā no tām  bijis rakstīts (kad Veronika vēl atradās Latvijas audžuģimenē): „Dārgo vecmāmiņ, man šeit ir slikti. Es Tevi mīlu! Lūdzu nodod bučas no manis vectētiņam Žeņam. Centieties mani no šejienes izņemt un nezvaniet Raitai (audžumātei), citādi viņa mani atkal sitīs. Skūpstu un mīlu!”. Tā notikumus apraksta focus.lv. 

 

Tagad pedofilijā apsūdzētie savu vainu kategoriski noliedz 
Tagad gan Jevgēņijs, gan viņa dēls Oļegs, kuram, starp citu ir invaliditāte funkcionālu traucējumu dēļ, savu vainu kategoriski noliedz. Viņi teic, ka nesaprotamu iemeslu dēļ ir nepatiesi apvainoti. 

Reklāma
Reklāma

 

Oļega drauga māte Ļuba focus.lv teikusi, ka abi pedofilijā vainotie it kā savu vainu atzinuši, jo bija „nomocīti no neskaidrības par to, kas būs tālāk” un mīļā miera labad piekrituši atzīties nenotikušā vardarbībā. Vēl jo vairāk tādēļ, ka abu advokāte Linda Elsberģe piedāvājusi darījumu: viņa esot vienojusies ar prokurori, ka apsūdzētajiem tikšot piespriests maigs sods, ja viņi atzīs savu vainu. Vainas atzīšana esot vainu mīkstinošs apstāklis, turklāt abiem apsūdzētajiem neesot sodāmību, līdz ar to prokurore esot gatava šādam kompromisam. 

 

Rezultātā abi apsūdzētie atzinuši savu vainu un saņēmuši apsolīto maigo sodu. Taču nav realizējies kāds cits advokātes solījums, ka par darījumu un visu šo lietu neviens neuzzinās. Sprieduma nolasīšanā klāt bijusi žurnāliste un stāsts nonācis presē. Rezultātā apsūdzētie saņem draudus, viņi vairās iziet uz ielas. Oļegam ar savu dzīvesbiedri nāksies atstāt mājokli, jo dzīvokļa saimniece to uzsaka, paskaidrojot, ka viņai draudēts to nodedzināt, ja viņa tur ļaus palikt Oļegam, raksta focus.lv. Tādēļ abi apsūdzēti nu ir atteikušies no turpmākiem savas līdzšinējās advokātes Lindas Elsberģes pakalpojumiem un noliedz savu vainu inkriminētajos dzimumnoziegumos. 

 

Jevgēņijs neizprot savu vainu 
Pedofilijā apsūdzētais Jevgēņijs pašlaik sakās esam nevainīgs un neizprot, kāpēc tiek vainots seksuālā vardarbībā. „Mums nebija nekādu pārbaužu, lai pārliecinātos, kā mēs dzīvojam. Un pēc tam mani sāka izsaukt – it kā par uzmākšanos. Par kādu uzmākšanos? Man liek parakstīties – vai jūs piekrītat? Es nepiekrītu. No kāda „buhti-barahti” tas viss, mēs pat nezinām. Mūs apmeloja. Viss, ko es saprotu, ka mūs patlaban vienkārši apmelo,” focus.lv stāsta Jevgēņijs. 

 

Viņš sakās arī tikko sakās esam uzzinājis, ka Veronika ir adoptēta uz ārzemēm un pieļauj varbūtība, ka viņa tur „notirgota” kā orgānu donore. Tāpat Jevgēņijs pauž, ka neko īsti nav sapratis arī no Liepājas tiesas sprieduma, jo valsts valodu nepārvaldot: „Nu, tas bija latviešu valodā. Bija tulks. Es arī slikti dzirdu, nu, apmēram pusi sapratu. Skaidrs, ka, ko es no sprieduma sapratu, ka mums ir jāveic šis (piespiedu) darbs.” 

 

Veroniku izmantoja piecus gadus 
Jau rakstīts, ka pedofili meitenīti izmantoja no 2009. līdz 2014. gadam. Kad nekrietnās izdarības pret bērnu sākās, meitenītei bija tikai pieci gadi. 48 gadus vecais Jevgēņijs, izmantojot savu autoritāti, dažādos neķītros veidos apmierināja savu dzimumtieksmi, nosakot – ja meitenīte piekritīs viņa neķītrajām rīcībām, viņa drīkstēs skatīties multiplikācijas filmas. Vīrietis meitenītes priekšā atkailināja savu dzimumlocekli, lika viņai to aizskart un veica vēl veselu virkni netiklu darbību, rakstīja portāls liepājniekiem.lv. 

 

Ar līdzīgām darbībām nodarbojās arī Jevgēņija 22 gadus vecais dēls Oļegs. Viņš mazo meitenīti izmantoja 2011. un 2012. gadā. Viņš, izmantojot meitenītes bezspēcību, ar viņu veica dažādas seksuāla rakstura darbības, tādējādi apmierinot savu dzimumtieksmi. Varmāka neņēma vērā ne meitenītes pretošanos, ne raudāšanu, bet savu darbību laikā ar roku aizspieda viņai muti un piedraudēja par notikušo nevienam nestāstīt. 

 

Avots: www.kasjauns.lv