Latvijā ir arī sievietes – pedofiles, kuras izmanto jaunus zēnus

Seksuālo vardarbību pret bērniem īsteno ne tikai vīrieši, bet arī sievietes, atzīst Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta – Riekstiņa. Tomēr sievietes – pedofiles esot ievērojami mazāk nekā vīrieši.

Latvijā ir bijuši pedofīlijas gadījumi, kad varmākas ir bijušas sievietes.

FOTO: Shutterstock.com

Latvijā ir bijuši pedofīlijas gadījumi, kad varmākas ir bijušas sievietes.

 

Latvijā ir bijuši pedofīlijas gadījumi, kad varmākas ir bijušas sievietes. To radio „Baltkom” pastāstīja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Rieksta - Riekstiņa. „Sūdzības ir pārsvarā par vīriešiem, taču ir arī gadījumi, kad sievietes izmanto mazgadīgos vai pusaudžus. Taču tādu gadījumu ir daudz mazāk,” viņa teica. 

Daudziem cilvēkiem tiešām ir tādas (pedofilijas) noslieces. Bieži vien tādi cilvēki meklē darbu, kurā ir kontakts ar bērniem, tāpēc jau vairākus gadus likumā ir prasības, ka, pieņemot cilvēku darbā ar bērniem, ir jābūt daudzpusīgai informācijai par viņu.

Viņa piebilda, ka Latvijā seksuālo izvirtuļu nav mazāk kā citās Eiropas valstīs. Pēc viņas teiktā, par to liecina nesen veiktais Latvijas Televīzijas eksperiments, kad internetā tika izvietots sludinājums pusaudža vārdā, piedāvājot seksuālus pakalpojumus. Tad uz sludinājumu atsaucās daudz vīriešu, tostarp arī ģimenes cilvēki un pedagogi. 

 

„Daudziem cilvēkiem tiešām ir tādas (pedofilijas) noslieces. Bieži vien tādi cilvēki meklē darbu, kurā ir kontakts ar bērniem, tāpēc jau vairākus gadus likumā ir prasības, ka, pieņemot cilvēku darbā ar bērniem, ir jābūt daudzpusīgai informācijai par viņu, tostarp arī no iepriekšējā darba devēja. Bet tāpat ir gadījumi, kad cilvēku pieņem darbā un viņam tiek atklātas tādas noslieces,” teica Rieksta - Riekstiņa. 

 

Reklāma
Reklāma

Jau ziņots, ka sabiedrībā kārtējo reizi uzvirmojusi diskusija par pedofilijas postu un pedofiliem piespriestajiem sodiem pēc tam, kad Liepājas tiesa diviem pedofiliem – tēvam un dēlam – piespriedusi pēc daudzu uzskata pārāk maigu sodu: pārsimts stundu piespiedu darbu un dažu simtu eiro naudas sodu katram. 

 

Avots: www.kasjauns.lv