Tīsim tīteņus dažādos kāpostos! Recepte

Lai tīteņu tīšanas, gatavošanas un ēšanas procesu padarītu interesantāku - tos tīsim dažādu kāpostu lapās!

Beigās uzmini nu, kurš ir kurā kāpostā!

FOTO: Shutterstock.com

Beigās uzmini nu, kurš ir kurā kāpostā!

Sastāvdaļas:

  • neliela galviņa svaiga kāposta un savojas kāposta
  • 1 kg maltas gaļas
  • 300 g varītu rīsu
  • sāls, pipari
  • ķiploks
  • saldais krējums
  • nedaudz miltu

Gatavošana:

  • Kāpostgalvā izgriež kacenu un liek katlā ar vārošu ūdeni, lai apvārās. ik pa brīdim no galviņas noņemot pa vienai apvārītai lapai.
  • Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, ķiploku un sastrādā masu.
  • Beigās pievieno vārītus rīsus.
  • Ņem maltās gaļas masu un liek kāposta lapā.
  • Sānu malas saloka un tad satin pašu lapu.
  • Sapildītos kāpostu tīteņus liek pannā, sakarsētā eļļā.
  • Tos apcep no abām pusēm.
  • Tad apceptos tīteņus liek katliņā un uz lēnas uguns sautē gatavus.
  • Pagatavo saldā krējuma mērcīti - taukvielās apcep miltus, pievieno nedaudz buljona no kāpostiem, kur tie sautējās un beigās pielej saldo krējumu.
  • Kad tie gatavi, tos pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un saldā krējuma mērcīti.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas