7 partnerattiecību līmeņi. Kurā no tiem ir tavas attiecības?

Katrai sievietei ir vajadzīgs vīrietis, un katram vīrietim – sieviete. Nav svarīgi, cik viņiem ir gadu, jo enerģētiskā līmenī mijiedarbība notiek visu laiku, arī no attāluma. Un ne jau tikai ģimenes veidošanai un bērnu radīšanai.
Pārus veido arī dzīvnieki, bet tikai cilvēkam ir pa spēkam augstāka līmeņa attiecības.

FOTO: Shutterstock.com

Pārus veido arī dzīvnieki, bet tikai cilvēkam ir pa spēkam augstāka līmeņa attiecības.

Pārus veido, vij ligzdas un bērnus rada arī dzīvnieki. Vairums cilvēku piedzīvo karmiskās attiecības, jo šis līmenis (instinktīvais + ego) ir daļa no dzīves ceļa. Mums visiem šī skola ir nepieciešama. Tieši instinkti (dzīvnieciskais) un ego (ģimenes, sabiedrības un kultūras veidotais) attīsta zemākā līmeņa attiecību modeli.

 

Šamaņi mēdz teikt, ka cilvēks izvēlas sev partneri pēc septiņiem līmeņiem.

 

Pirmais ir pats primitīvākais – izdzīvošana

Izvēlas kādu, ar ko kopā var nodrošināt  ģimenes drošību un esību. Vai vismaz radīt ilūziju par to. Līdz šim līmenim nolaižas tie pāri, starp kuriem nodzisusi mīlestība, kaisle un interese vienam par otru, kas dzīvo kopā bērnu vai kredītu dēļ.

 

Otrais līmenis – kaisle

Šajā līmenī par mūsu partneri var kļūt jebkurš, kuru mēs iekārojam seksuāli. Vairāk tas piemīt vīriešiem.

 

Trešais līmenis – kopīgais

Ar tādu partneri kopā vēlamies radīt bērnus un mīlēties, mūs saista kopīgas intereses, vērtības, izdevīgums, darbs vai arī tīri materiāla ieinteresētība.

 

Reklāma
Reklāma

Ceturtais līmenis – jūtas

Tie ir pāri, kurus saved kopā sirdsbalss jeb mīlestība. Šajā līmenī otra izskats, izglītība vai materiālais stāvoklis kļūst otršķirīgs. Ļoti daudziem šis līmenis varētu šķist augstākais, bet tā nav.

 

Piektais līmenis – kopīga pašizpausme

Tās ir attiecības, kurās cilvēki nevis tikai mīl viens otru, bet arī vēlas kaut ko kopā radīt, paveikt. Ļoti bieži viņi papildina viens otru savās prasmēs un talantos.

 

Sestais līmenis – attīstība

Tā ir tāda cilvēka izvēle, ar kuru mums ir pa ceļam, lai gan katram ir savs ceļš un savi dzīves uzdevumi. Tā ir tāda cilvēka izvēle, kuram līdz ar visiem iepriekšējiem līmeņiem ir arī līdzīgi dzīves uzdevumi. Kopā šis ceļš ir krāsaināks un vieglāks.

 

Septītais līmenis – garīgums

Tā ir divu gara radinieku savienība. Tādu pāru ir ļoti maz. Kā saka sena patiesība: nav ienaidnieku, nav draugu, ir skolotāji. Tas notiek, kad visas mācībstundas, kas skar partnerattiecības, ir jau apgūtas, kad sirds jau ir pilnīgi atvērta. Šādas attiecības ir jau pilnīgi cits līmenis.

 

Avots: Inta Blūma "Latvietes karma"

Saistītie raksti