Kā sakopt rokas, kas sastrādātas dārza darbos? Iesaka manikīre

Pēc vasaras lielās rosīšanās, sakopjam savas rokas. Par rituāliem kā kopt un ko ievērot vēl pirms došanās uz dārzu. Padomi no manikīra meistares Irēnas Hazanovas.
Zilganas rokas no zemeņu lasīšanas, melni nagi no kartupeļu mizošanas un dārza ravēšanas - kā sakopt rokas?

FOTO: Shutterstock.com

Zilganas rokas no zemeņu lasīšanas, melni nagi no kartupeļu mizošanas un dārza ravēšanas - kā sakopt rokas?

Pirmā aizsardzība ir roku krēma lietošana ikdienā. Un nevis pēc dārza darbiem, kad rokas jau ir sabojātas, bet gan katru dienu pēc roku mazgāšanas un noteikti arī pirms strādāšanas dārzā.

 

Ja roku krēmu lieto regulāri, roku āda ir elastīga, mitra un mazāk pakļaujas ārējo faktoru ietekmei. 

Otrs – strādājot noteikti valkā darba cimdus, jo dažkārt roku ādas sakopšana, piemēram, pēc ravēšanas, ir gandrīz bezcerīga, ja zaļais pigments ir ieēdies dziļi ādā. Ja ir jau par vēlu, tad ņem vērā, ka netīro ienadžu un nagu balināšana ar citrona vai kādu citu skābu sulu, nav īpaši laba, jo skābe vēl vairāk sausina roku ādu un jau sakairinātai ādai var izraisīt sāpīgu apsārtumu. 

Mazgā rokas siltā ūdenī ar ziepēm, iezied ādu ar mitrinošu/ barojošu krēmu, tas sekmēs ādas atjaunošanos. Iedarbīgākam efektam – uz nakti iezied rokas ar eļļu vai krēmu un uzvelc kokvilnas cimdiņus.

Reklāma
Reklāma

 

Padomi "no tautas":

  • Pirms uzsākt ravēšanu, ar nagiem paskrāpē ziepes, lai zemes melnums nesakrājas zem naga.
  • Pēc dārza darbiem ņem citronu, pārgriez uz pusēm, un iebāz pirkstu galus skābajā masā. Labi balina melnumus. Pēc tam noskrubē rokas ar kafijas biezumiem.
  • Pēc dārza darbiem izmazgā dažus pārus zeķu ar rokām. Izberz tās kārtīgi!