Pirkt vai nepirkt grūtnieču un zīdīšanas apģērbu?

Katrai sievietei reiz pienāk laiks uzdot sev šo jautājumu – turpināt iepirkties parastos apģērba veikalos, lai ietērptu sava puncīša augošās aprises, vai arī iet uz specializētu apģērbu veikalu jaunajām māmiņām?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Katrai izvēlei ir savi plusi un savi mīnusi, un katra māmiņa izdara savu izvēli. Tomēr ir lietas, kas ir jāņem vērā, izvēloties sev piemērotu apģērbu grūtniecības un bērna zīdīšanas laikā.

Komentē Anna Kalniņa, Alijas (7 g.) mamma un zīdīšanas un grūtnieču apģērbu zīmola FancyMom dizainere.

Latvijas sievietēm rūp viņu individuālais stils. Mēs tērējam apģērbam proporcionāli daudz vairāk kā sievietes citviet Eiropā. Arī mūsu prasības pēc kvalitātes ir augstākas kā citur. Ir pašsaprotami, ka, piesakoties bērniņam, jautājums par sava individuālā stila saglabāšanu kļūst aktuāls. Mainās ķermeņa aprises, esošās drēbes vairs neder, ir jāmaina garderobe.

 

Ko izvēlēties?

Visvieglāk tas izdodas māmiņām - “sportiski-ikdienišķā” un romantiskā stila piekritējām. Pirmajām ir raksturīgs brīvas formas apģērbs ar vienkāršām līnijām, kas piemērots arī augošam puncītim. Šādi apģērbi ir pieejami arī parastos veikalos, ir tikai jāpiemeklē piemērotas grūtnieču bikses. Otrajām ir raksturīgs apģērbs ar paaugstinātu vidukļa līniju un bagātīgiem savilkumiem, kas šobrīd ir modē un dod mammas vēderiņam labi daudz vietas.

Grūtāk ir mammām, kuras pieturas vairāk pie formāla, klasiska vai “dramatiska” stila. Tādā gadījumā vislabāk doties uz specializētu veikalu māmiņām un vismaz dažas pamatdrēbes izvēlēties tur. Tās var būt vienkāršas bikses, kostīmbikses, svārki, sarafāns vai kleita.

Domājot par apģērba griezumu, mammas puncītim labi piestāvēs paaugstināta vidukļa līnija, vai arī brīvs kritums ar savilkumu zem vēdera. Taču vienmēr jābūt akcentam virs vai zem vēdera, lai būtu redzams, ka māmiņa gaida mazuli, nevis vienkārši ir liela. Tāpat izvēloties kakla izgriezumu ir jāatceras, ka lielākām krūtīm piestāv dziļāks V-veida vai gandrīz taisns “laiviņas” tipa izgriezums.

 

Kad tikšanās ar mazo ir notikusi

Mazulim nākot pasaulē, šis jautājums – ģērbties skaisti un ērti, saglabājot savu individuālo stilu, – paliek tik pat aktuāls. Mazulis pieprasa mammas pienu neatkarīgi no tā vai mamma ir viena mājās, vai gaida rindā poliklīnikā. Mūsdienās māmiņām ar mazuļiem ir sabiedriski aktīva dzīve – kursi, semināri, vingrošana, kino māmiņām ar mazuļiem, kā arī mājās uzņemti viesi. Vai vērts no tā visa atteikties vai liegt mazulim savu pienu tikai tāpēc, ka mugurā ir zīdīšanai nepiemērots apģērbs?

Kad man pirms septiņiem gadiem piedzima meitiņa, es viņu baroju ar krūti visur, kur radās šāda nepieciešamība. Esošā garderobe drīz vien sāka mani neapmierināt. Arī pēc ilgstošiem meklējumiem man neizdevās atrast to, kas man derētu un patiktu. Tā aizsākās mans ceļš zīdīšanas apģērbu modelēšanā un vēlāk jau arī ražošanā.

 

Reklāma
Reklāma

Kāpēc zīdīšanas apģērbs?

Zīdīšanas apģērbu galvenais uzdevums ir atvieglot māmiņai bērna zīdīšanu, saglabājot procesa diskrētumu. Barojot mazuli zīdīšanas krekliņā vai kleitā, Tev nav jākļūst par burvju triku meistaru, lai pieliktu mazuli pie krūts – apģērbā ir iestrādāti speciāli “atvērumi” krūtīm. Mēs tos saucam par māmiņas noslēpumiem.

Šobrīd FancyMom piedāvā ne tikai vērienīgu zīdīšanas apģērbu klāstu (vairāk kā 50 modeļi un 200 krāsu/modeļu variācijas), bet arī līniju grūtniecēm. Kleitas, tunikas, topi un tagad jau arī bikses (īpašs prieks par jaunajām grūtnieču lina biksēm).

Mums visām, kas strādā FancyMom komandā, ir svarīgi, lai mūsu radītās drēbes ne tikai padarītu māmiņas ikdienu ar mazo vieglāku, bet arī lai katra māmiņa ikdienā justos kā Sieviete – skaista, mobila, par sevi pārliecināta un laimīga, kura pilda savam dzimumam unikālu uzdevumu – laiž pasaulē bērnus, jo mēs visas FancyMom komandā arī esam mammas.

 

Kā mēs strādājām

Mūsu ražotie apģērbi ir pieejami mūsu interneta veikalā www.fancymom.com. Pirkumiem virs 100 euro – piegāde bez maksas! Kāpēc nesarīkot mājās pielaikošanas ballīti? Visu kas neder, var atgriezt divu nedēļu laikā pa pastu vai nogādājot personīgi mūsu darbnīcā.

Esam atvērti savām klientēm arī mūsu darbnīcā-salonā Bruņinieku ielā 62, Rīgā, iepriekš pa telefonu piesakot savu vizīti. Te varēs ne vien visu apčamdīt un pielaikot pirms pirkšanas, bet arī nobaudīt garšīgu tēju un saņemt Annas ieteikumus!

Lai katra jauna diena ar mazuli izraisa tikai smaidu!

 

Vienmēr Jūsu,

FancyMom

P.S. Seko mums Facebook vai Twitter, lai būtu pirmā, kura uzzina par mūsu jaunumiem un īpašiem piedāvājumiem!