Bērns katru nakti pārvācas uz vecāku gultu

"Manam bērnam tūlīt 4 gadiņi. Pirms 5 mēnešiem iekārtojām meitai atsevišķu istabu no mums ar vīru. Sakumā savā istabā gulēja ļoti labi un mierīgi, bet kādu mēnesi katru nakti meitiņa uzmostas un nāk uz mūsu istabu, uz mūsu gultu. Pie mums neatļauju gulēt un vedu bērnu uz viņas istabu, pasēžu pie gultas, kamēr aizmieg. Citreiz viņa uzmostas vienreiz naktī, bet gadās ka pat divas reizes naktī. Kas varētu būt par iemeslu, kāpēc tā notiek? Ko es varētu darīt, lai visa nakts būtu mierīga kā iepriekš?"

Bērni vecāku gultā jūtas droši un pasargāti.

FOTO: Shutterstock.com

Bērni vecāku gultā jūtas droši un pasargāti.

 


Atbild psiholoģe - geštaltterapeite Dana Lukševica:
"Pēc nelielā apraksta, grūti spriest par to, vai šīs bailes un trauksme ir saistīta ar istabas maiņu vai to ietekmē kādi citi apstākļi. Jo sākumā kā rakstāt, meitiņa gulēja mierīgi, lai gan laika periods, lai adaptētos jaunajiem apstākļiem, arī ir visai neliels. Tāpēc gribētos uzzināt vairāk par to, kāpēc tieši tagad gribējāt iekārtot istabu, vai tas bija kopīgs lēmums , vai meitenīte pēc rakstura ir droša utt.

 

Bet tas, ko šobrīd varu ieteikt - aprunāties no kā viņa uzmostas - vai sapnis bija slikts, vai par kaut baidās, varbūt dārziņā ir kaut kādas likstas. Kāda ir atmosfēra šobrīd ģimenē, vai vecākiem nav nesaskaņas. Nereti bērni baidās par drošību, kas saistīta ar kopējo situāciju ģimenē utt. Vēl arī tas, ka šajā vecumā bērni daudz fantazē, iztēle strādā bagātīgi. Varbūt vakarā tiek skatītas kādas filmas, varbūt spēles tiek spēlētas kopā ar vecākiem brāļiem vai māsām pie datora. Tāpēc šeit var būt daudz un dažādi faktori. Runājiet ar savu meitiņu, vērojiet kas ar viņu notiek,- ka ir tas , kas satrauc, kādi apstākļi un notikumi var ietekmēt šo radušos situāciju."

 

Reklāma
Reklāma

LASI ARĪ: Kā panākt, lai bērns visu nakti guļ savā istabā?

Līdz 3 gadu vecumam bērnam ir jāguļ ar mammu, liecina zinātniskie pētījumi

Bērns vecāku gultā