Gaidām mūsu pirmo bērniņu, bet vīrs ir ļoti vienaldzīgs...

"Mums būs bērns, kas prasīs daudz uzmanības," ģimenes portālam Mammamuntetiem.lv raksta kāda sieviete. "Bet vīrs to vēl joprojām nesaprot. Pat tagad viņam īpaši neinteresē, kā norit grūtniecība. Kad mazais kustas, es viņam pasaku, lai pieliek roku, viņš cik ātri uzliek, tik ātri noņem. Es neko nesaku, mazums - viņam nepatīk. Pats visu laiku lielās, ka būšot tētis un esot priecīgs, bet mājas tas pilnīgi tā nav. Gribas ar viņu parunāt par šo tēmu, bet nav jēgas, jo viņš bļaus un teiks, ka tās ir manas iedomas. Bet es taču redzu, ka man ar visu pilnīgi visu jātiek galā vienai jo viņam "pofig". Kā lai ar viņu parunāju, lai viņš saprastu mūsu situāciju un uzreiz nekliegtu?"

Kā runāt ar vīru, sajūtot neieinteresētību par gaidāmo bērnu un grūtniecības norisi?

FOTO: Shutterstock.com

Kā runāt ar vīru, sajūtot neieinteresētību par gaidāmo bērnu un grūtniecības norisi?


Atbild psiholoģe - geštaltterapeite Dana Lukševica:
"Pēc tā, kā situāciju aprakstījāt, man šķiet, ka tas, uz ko Jums vajadzētu vērst uzmanību, ir Jūsu savstarpējās attiecības ar vīru. Izklausās, ka Jūs pati šobrīd esat ļoti noraizējusies par to kā būs, kad bērniņš piedzims! Kā Jūs tiksiet ar visu galā un vai būsiet laba mamma. Tas ir ļoti normāli jūsu situācijā. Tas, ko ieteiktu darīt attiecībās ar vīru, ir apsēsties un bez pretenzijām vienam pret otru visu mierīgi izrunāt - par savām raizēm, uztraukumiem un bažām, par to , kā jūtaties.

 

Pat tad, ja arī kaut kādas lietas ar vīru jau ir aprunātas un raizēm nav pamata to atkal apspriest, grūtniecības laikā sievietes emocionālais stāvoklis ir tāds, ka nepieciešams izrunāties, tikt uzklausītai, pieņemtai un saprastai! Svarīgi ir saņemtu uzmanību un atbalstu no otras puses. Ar bļaustīšanos un savu emociju nesavaldīšanu vīram vajadzētu tikt galā, jo tas, kā jūs abi kopā šobrīd sadzīvojat, ir ļoti svarīgi mazulīša veselīgai attīstībai.

 

Reklāma
Reklāma

Tāpēc vispirms ir nepieciešama atrast kompromisu savstarpējās attiecībās. Tad varēsiet vienoties par to, kā ar glāstiem, ieinteresētību vienam pret otru, palīdzēt mazulītim augt un attīstīties māmiņas puncī. Būtu noderīgi kopīgi atpūtas pasākumi, izbraukumi pie dabas. Lai katrs no jums iegūtu līdzsvaru un tad mierīgā, bez stresa vidē kopīgi risinātu konkrētas problēmas.

 

Lai Jums izdodas veidot mīlestības un uzticēšanās pilnas attiecība vienam pret otru!"