Laimīgām ģimenēm, laimīgiem svētkiem

Ezis, klusiņām tipuļojot, izokšķerē pagalmu, putni svilpo, vītero un tarkšķina, neatstājot sajūtu, ka tā tomēr nav īstenība, bet uzlikts CD ieraksts. Rīta saules asie staru kūļi, izlauzušies cauri priedēm, melleņu mētrām liek mirdzēt sulīgā zaļumā.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Kafijas malks, tumīgs un mundrs, un uzbāzīgais rīta vējiņš atgādina, ka skats no mana “brīvdabas biroja” nav pie sienas pienaglota bilde.

 

Bērni un vīrs vēl guļ. Daudz rakstu darbu jāpagūst, lai, atskanot bērnu čalām, varam ieturēt kopīgas brokastis. Saķert vasaras mirkļus, esot visai ģimenei kopā.

Saķert vasaras mirkļus, esot visai ģimenei kopā.

Šovasar daudz domāju par laimi – paralēli darbiem Mammamuntetiem.lv esmu kļuvusi par Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm vadītāju (skati Laimigamgimenem.lv). Pētījumi (1) liecina – laimes sajūtu ģimenē vairo kopā pavadītais laiks un tradīcijas, kaut mazas, mīļas. Jo veido ģimenes kopīgo atmiņu, kur kavēties ne tik priecīgos dzīves brīžos.

 

Lai katrai ģimenei – arī tikko dibinātai – šajā vasarā izdodas ieviest kādu jaunu savas ģimenes tradīciju. Tas ir vienkāršs un reizē būtisks veids, kā stiprināt savas ģimenes un attiecību pamatus (arī, ja nupat sajusta to šķobīšanās!), un tas, cik laimīgās ģimenes pamati ir stipri, atkarīgs no mammas un tēta. Starp citu, mūsu ģimenes šīs vasaras tradīcija ir katru dienu doties uz jūru, lai tās krastā meklētu dzintarus (attēlā redzamas mūsu ģimenes dzintaru mednieces:). No guvuma veidosim rotas!

Reklāma
Reklāma

 

Un Vasaras Saulgrieži ir vieni no lustīgākajiem un labākajiem svētkiem, kuros sākt ieviest savas ģimenes īpašās tradīcijas! Te vietā piebilst, ka noteikums nav katru gadu tajā un tajā datumā darīt vienu un to pašu. Galvenie atslēgas vārdi ir “darīt ģimenei kopā”. Darīt tādas lietas, lai iesaistīts un iepriecināts būtu katrs no ģimenes.

 

Lustīgu līgošanu!

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Mammamuntetiem.lv un "Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm" vadītāja

 

(1) Laimes un ģimenes attiecību mērījums Amigo laimes indekss, 2015