Slēpņošana jeb Geocaching

Pavadiet atvaļināju apceļojot Latviju un izmēģinot, visā pasaule spēlēto, slēpņošanas spēli, kuras princips ir meklēt paslēptas lietas, izmantojot GPS (globālā pozicionēšanas sistēma). 

Geocaching jeb slēpņošanu var lieliski apvienot ar ceļošanu.

FOTO: Shutterstock.com

Geocaching jeb slēpņošanu var lieliski apvienot ar ceļošanu.

Pavadiet atvaļināju apceļojot Latviju un izmēģinot, visā pasaule spēlēto, slēpņošanas spēli, kuras princips ir meklēt paslēptas lietas, izmantojot GPS (globālā pozicionēšanas sistēma). Savā vasaras atvaļinājumā apvienojiet divas brīnišķīgas lietas - slēpņošanu un ceļošanu. 

 

Lai varētu piedalīties slēpņošanā jums būs nepieciešams telefons vai planšetdators ar GSP un internetu. Tad vienam no jums jāreģistrējas Geocaching mājaslapā, lai varētu redzēt kartē punktus, kuros ir kas paslēpts. Izvēlieties sev tuvāko vai balstoties uz kartē atzīmētajiem punktiem izplānojiet arī savu atvaļinājuma ekskursiju. 

 

Reklāma
Reklāma

Kartē tiek atzīmēti punkti, kuros jau kāds ir kaut ko paslēpis, interesantākais ir tas, ka vieta netiek norādīta pilnīgi precīzi, jums būs arī kārtīgi jāpameklē - dažiem punktiem ir arī dažādu kultūras objektu apraksti vai komentāri, lai meklēšana būtu vieglāka.

 

Neaizmirstiet arī parakstīties, ka esat šo slēpni atraduši - katrā slēpnī ir neliela grāmatiņa vai lapa, kurā to variet izdarīt. Slēpņošanas punkti ir ļoti dažādi un arī paslēptās lietas ir atšķirīgas, citās ir arī uzdevums, piemēram, apmainīt, kādu no kastītē esošajām lietām, ar jūsu.