Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Sanita Cvetkova

    Ļoti laba vecmāte, piedalās dzemdībās, ļoti noturīga, saprotoša, mīļa, izplaīdzīga un visvislabākā :)

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Onkuli, tu esi zaglis!

Mūsu trīsgadīgais dēls šobrīd ir aizrāvies ar policijas darbu un lomu spēlēm. Mājās esam runājuši, ko dara policisti, un dēls to labprāt izspēlē dažādās situācijās. Reiz kāpņutelpā satikām kaimiņu, uzsākām sarunu un pēkšņi dēls svarīgā balsī paziņo: "Onkuli, tu esi zaglis, tu nozagi man maku!" Es nobālēju, bet kaimiņš acīmredzami apvainojās. Aizejot mājās, pār

Skatīt visus jokus

            

Receptes » Pīrāgi, kūkas un maize

Pufīgā rabarberu drumstalu plātsmaize - recepte

Recepte / Pīrāgi, kūkas un maize  | Skatījumi 45996

Tu pat nepamanīsi brīdi, kad rabarberi tavā dārziņā jau būs sačokurojušies un palikuši nesimpātiski, tāpēc neatliec uz pēdējo mirkli un izcep gardāko plātsmaizi ciemā jau tagad!

Īstā plātsmaize,ar kuru sākt vasaru!

Sastāvdaļas:

  1. 4 lieli rabarberu kāti
  2. kanēlis 
  3. 5 olu baltumi

Smilšu mīklai:

  1. 500g sviesta
  2. 300g cukura
  3. 400g miltu
  4. 5 olu dzeltenumi
  5. vaniļas cukurs

Biezpiena masai:

  1. 3 paciņas biezpiena
  2. 5 olas
  3. vaniļas cukurs
  4. 200g cukura
  5. 4 ēdamk. skābā krējuma
  6. 2 ēdamk. kartupeļu miltu

Gatavošana:

  1. Bļodā sagriež nelielos gabaliņos sviestu, pievieno visas sastāvdaļas, kas paredzētas smilšu mīklai.
  2. Ar mikseri visu samikserē drumstaliņās.
  3. Rabarberus nomizo un smalki sagriež.
  4. Olu baltumus saputo singrās putās.
  5. No nepieciešamajām sastāvdaļām pagatavo biezpiena masu, samaisot visas sastāvdaļas kopā.
  6. Pannā ieklāj cepampapīru. Tajā ieber lielāko daļu drumstalu, izlīdzinot pa pannu.
  7. Drumstalām pārber sasmalcinātos rabarberus. Tos pārkaisa ar kanēli.
  8. Rabarberiem pāri lej biezpiena masu.
  9. Visu pārklāj ar olu saputoto olbaltumu.
  10. Beigās pārkaisa ar atlikušajām drumstalām.
  11. Plātsmaizi liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep 180 grādos, apmēram 40-50 minūtes.

Recepte: Agita Gabrāne

Piesakies virtuves jaunumiem!


Autore: Agnese Gabrāne, mammamuntetiem.lv
Raksts publicēts 31. mai 2015 23:10



 

LAPAS KARTE