Iespējams, vecākā krūtsbarotāja pasaulē ik dienu dodas uz skolu barot savu meitu

Zīdīšana ir labs, veselību veicinošs process gan mammai, gan bērnam. Par šo faktu ārsti nestrīdas. Sabiedrības attieksme ir iecietīga, ja mamma zīda bērniņu līdz gada vecumam, bet ja zīdīšana notiek publiskā vietā, jau sākas diskusijas, vai tas ir pieņemami un akceptējami.

Meitiņu Aminaha par labāko laika pavadīšanas veidu uzskata mammas piena ēšanu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Meitiņu Aminaha par labāko laika pavadīšanas veidu uzskata mammas piena ēšanu.

 

Milzīgu ažiotāžu izraisīja kāda 52 gadus veca māmiņa Maha Al Musa, kas sabiedriskās vietās – parkā, skolas pagalmā vai veikalā, bez kompleksiem zīda savu sešus gadus veco meitu, pirmās klases skolnieci  Aminahu. 
 

Sieviete ir pārliecināta, ka ilgā zīdīšana noteikti nāks par labu viņas meitai un zīdīt viņu plāno vismaz līdz astoņu gadu vecumam, bet, ja meita vēlēsies, arī ilgāk.  Ikvakara rituāls mammai un meitai ir ilga krūts ēšana pirms miega. 
 

Mazā skolniece atklāti stāsta, ka mammas piens garšo katru reizi citādāk. “Dažreiz piens garšo kā konfektes. Bet vispār mammas pienam garša katru dienu ir cita,”  klāsta meitene.  Mammas krūts ēšana ir mīļākā nodarbe pēc skolas nodarbību beigšanās, atzīst Aminaha.  Pret to nav iebildumu arī mamma, kas šādas attiecības saredz kā labāko veidu attiecību stiprināšanai ar bērnu. 
 

Reklāma
Reklāma

Maha ir viena no vecākajām zināmajām sievietēm pasaulē, kas tik turpina zīdīt bērnu jau sasniegusi menopauzes vecumu. 


Avots un ekrānšāviņš no resursa Woman's Day