Noderīgi - ieskaties! Pirmsdzemdību kursi jaunajiem un topošajiem vecākiem

Gudro Sievu skolā esam papildinājuši jūlija nodarbību grafiku. Kursos pie zinošiem speciālistiem būs iespēja mācīties par veselīgu grūtniecības norisi, pāra attiecībām, gaidību un dzemdību procesu, kā arī mazuļa kopšanu pēc dzemdībām. Tāpat ikvienam iespēja apmeklēt vingrošanas nodarbības pie fizioterapeita. 

Pirmsdzemdību kursus aicinām apmeklēt kā māmiņas, tā tētus!

FOTO: Shutterstock.com

Pirmsdzemdību kursus aicinām apmeklēt kā māmiņas, tā tētus!

 

Izvēlies sev piemērotāko un piesakies! 

Uzzināsi visu par dzemdību (arī ķeizargrieziena) norisi. Kā izvēlēties dzmedību vietu? Ko nozīmē dabiskas dzemdības? Kādi ir dzemdību priekšvēstneši? Kas jāņem līdzi uz dzemdībām? Dzemdību pozas izvēle. Pareiza elpošana. Tēva loma dzemdībās (arī, ja tētis nevēlas/nevar piedalīties) un pēcdzemdību periodā. Ja paredzētas ģimenes dzemdības, jāierodas kā māmiņai, tā arī tētim.
 

Uzzināsi visu par bērniņa sagaidīšanu. Kā dzemdībās jūtas mazulis? Pirmās stundas pēc dzemdībām. Jaundzimušā aprūpe. Krūts piena nozīme. Iespējamās problēmas, uzsākot krūts ēdināšanu. Hendligs (kā pareizi turēt, celt mazulīti). Jaundzimušā drošība. Par bērniņa aprūpi ir jāzina arī tētim, tāpēc ņemam līdzi tētus.
 

Nodarbībā rādīs, skaidros un mācīs gatavoties dzemdībām no praktiskās puses. Mācīsies dažādus praktiskus vingrinājumus, kas ir palīdzoši dzemdību sāpju pārvarēšanā – pareizu elpošanu, relaksācijas paņēmienus, iespējamās dzemdību pozas u.c. Daļa nodarbības tiks veltīta tematam – kā partneris var palīdzēt un atbalstīt māmiņu dzemdību laikā un gatavojoties tām.
 

Bērniņa ienākšana ģimenē ir liels notikums, kuru ikviens jaunais un topošais vecāks gaida ar nepacietību. Tomēr ir ļoti daudz jautājumu, kas rada bažas un neskaidrību. Nodarbībā uzzināsi par fizisko un emocionālo atbalstu jaundzimušā māmiņai - kas (jeb kā) tas ir?; tēta lomu agrīnā pēcdzemdību periodā; mazuļa labsajūtas ABC. 

Uzzināsi atbildi uz jautājumu, vai un kā mazulis ietekmē pāra attiecības? Ko vīrietim iesākt ar sievietes kaprīzēm, kas rodas grūtniecības laikā? Seksuālās attiecības un to emocionālais aspekts grūtniecības laikā un pēc dzemdībām. Sievietes ķermeņa izmaiņas pēc dzemdībām, un māka tās pieņemt – gan pašai sievietei, gan vīrietim.
 

  • Zīdīšana. Bezmaksas nodarbība - vada Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas valdes priekšsēdētāja Sandra Lase. Tuvākās nodarbības: 2. jūlijs; 14. jūlijs; plkst. 11:00.

Mātes piens ir vispilnvērtīgākā barība bērnam pirmos sešus dzīves mēnešus, dažu pētījumu rezultāti uzrāda, ka pat visu pirmo dzīves gadu. Tāpēc topošos un jaunos vecākus Mammamuntetiem.lv sadarbībā ar Zidit.lv aicina apmeklēt izglītojošo nodarbības par zīdīšanu. Aicinām nākt līdzi arī topošo tēti, kas ir neatsverams atbalsts un palīgs zīdīšanas procesā.

Reklāma
Reklāma

 

VINGROŠANAS NODARBĪBAS:

 

 

Nodarbības notiek mājīgajās Gudro Sievu skolas telpās

Rīgā, Brīvības ielā 40 (pagalmā)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Cienāsim ar Dallmayr kafiju un Maiznīcas FLORA cepumiem

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Par grīdu tīrību rūpējas iRobot.

Ko vēl Tu varētu paveikt, kamēr māju tīra iRobots? Piemēram, mācīties Gudro Sievu skolā!