Sātīgā zirņu zupa

Dažkārt prasās kāda sātīga zupa, piemēram, zirņu. Turklāt jāpiezīmē, ka pākšaugi ir veselīgi. 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

200 g pelēko zirņu
200 g konservēto zaļo zirnīšu
500 g žāvētas ribiņas
pāris sīpoli
pāris burkāni
puravs
4 vidēji kartupeļi
sāls, pipari un citas garšvielas pēc vēlēšanās

Pagatavošana

Zirņus iepriekš izmērcē ūdenī. Izmērcētos zirņus liek katlā kopā ar ribiņām, burkāniem, garšaugiem un garšvielām. Vāra. Nomizo kartupeļus, sagriež kubiņos.
Kad zirņi ar ribiņām jau 1 stundu vārījušies, klāt pievieno kartupeļus, vāra, kamēr mīksti. Izņem ribiņas un atdala no kauliem gaļu. Sagriež to mazos gabaliņos un liek atpakaļ katlā. Pievieno konservētos zirnīšus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Zupu pasniedz ar jupjmaizi un skābu krējumu.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas