Viņi ir tik dažādi! Vīriešu skaistuma standarti dažādās pasaules valstīs

Iepazīstieties ar vīrieša skaistuma kanoniem, kas, izrādās, katrā pasaules valstī krietni atšķiras.  

Foto: Ekrānšāviņš no video

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Ekrānšāviņš no video

 

Austrālija
Skaistuma kanonus Austrālijā labi atspoguļo populārāko Austrālijas aktieru veidotais tops.  Augumam jābūt trenētam, vēderpreses muskuļiem jābūt redzamiem un izteiktiem. Tas ir arī saprotams, jo siltā klimata dēļ īstens austrālietis daudz laika pavada pludmalē ar atkailinātu torsu.  Austrālieši apmeklē arī kosmetologus un plastiskos ķirurgus. Pieprasītākās operācijas ir deguna un ausu plastika, sejas ādas savilkšana. Pilnīgi pieņemams augums austrālietiem ir 175 cm.

 

 

 

 

 

 



Koreja
Āzijas valstu vīrieša izskata kanonus nosaka popkultūra.  Par skaistākajiem Āzijas vīriešiem uzskata korejiešus, kas bagātīgi izmanto kosmētiku. Tas nav nekas neparasts, ja vīrietis atjauno lūpu spīdumu un ikdienā kopj ādu ar BB krēmu. Pašlaik Korejā modē sievišķīgās pixie stila frizūras. Bārda un ūsas nav pieļaujamas. Plastiskie ķirurgi Āzijas vīriešiem veido pufīgākas lūpas un palielina acis.

 


 

 

Indija
Blivuda popularizē maskulīnus un raupjus vīriešu tēlus, tomēr vienkāršā tauta par skaistiem uzskata romantiska izskata maigus vīriešus, kas lieto kosmētiku. Izrādās, ka 65% no pasaulē pārdotās vīriešu kosmētikas tiek nopirkta tieši Indijā. Īpaši populāri ir ādu balinošie krēmi un matu kopšanas līdzekļi.

 
 

 

 

 

 

Krievija
Krievijā skaists vīrietis ir stiprs vīrietis. Turklāt visās šī vārda nozīmēs – fiziski, finansiāli, sociāli. Krievietēm tīk gaišmataini vīrieši zilām acīm, lielām rokām, drošu un pašpārliecinātu gaitu. Kosmētikas līdzekļus krievu vīrieši nelieto. Pat higiēniskā lūpu krāsa sasprēgājušām lūpām tiek uzskatīta par izvirtību.



 
Francija
Francūži izsenis tiek uzskatīti par siržu lauzējiem, iespējams tāpēc, ka  viņi vienmēr par sevi rūpējas un seko līdzi modes aktuaitātēm.  Nozīme ir gan matu sakārtojumam, gan zobu stāvoklim, koptiem nagiem, veselīgai sejas ādai. Mūsdienīga francūža garderobē vienmēr ir šalles, lakatiņi, cimdi, cepures.  Tas viss veido pievilcīgu un izsmalcinātu vizuālo tēlu.

 
 

 

 

 

Lielbritānija
Kamēr citviet pasaulē vīrieši cenšas tikt pie gaišas ādas krāsas, britiem viss ir otrādi – tumsnēja āda (modē solāriji un pašiedeguma krēmi) un daudz, ļoti daudz tetovējumu ir skaistuma pazīme. Katram 5. britu vīrietim ir tetovējums.  Modē ir bārdas! Par glītiem sejas vaibstiem uzskata maigas, ne pārāk izteiktas žokļa kaula  aprises un kalsnu ķermeni. Britu vīrieša izskata ideāls ir Deivids Bekhems, kas joprojām diktē izskata standartus.

 

Reklāma
Reklāma

 


Itālija
„Galvenais, lai uzvalks labi „sēž”” – tas ir itāļu vīrieša kopta izskata  pats svarīgākais noteikums. Itāļi kaislīgi seko līdzi modes tendencēm, rūpējas par izskatu, bet galvenā pievilcīga itāļa  pazīme ir vieglums komunikācijā.

 
 

 

 

 

 

 

 

ASV
Meteroseksuāļi vairs nav modē, tagad modē ir tā saucamie „lumbersexual”, kas izskatās pēc seksīga meža brāļa. ASV skaists vīrietis ir spēcīgs, muskuļains, ar bārdu. Ne smakas no androgīnā bālā puisēna bez acīm redzamām dzimumpazīmēm. Vīrišķībā ir daile!

 

 

 

 

 


 
Brazīlija
Tipisks skaists brazīlietis ir dažādu rastu jauktenis, tāpēc  viņa sejas vaibstos ir gan portugāliešu, gan vācu iezīmes. Rudi mati, iedegusi āda, muskuļains augums, glīts deguns, mute, ausis un acis, kuras piekoriģējis plastiskais ķirurgs. Starp citu, Brazīlijā vīrieši par savu izskatu rūpējas daudz vairāk nekā sievietes.

 

 

 

 

 

 

Noskaties video, kurā uzzināsi arī par Dienvidāfrikas un citu valstu skaistuma izpratni.