Svētku kūkas greznošana

Par ballītes kulmināciju var būt jubilāra kūkas kopīga greznošana! Šai aktivitātei nepieciešamais – uzcepta, bet nedekorēta kūka (piemēram, biskvītkūka) un dažādas izejvielas dekorēšanai. Mazo gaviļnieku prieks garantēts!
Svētku kūkas greznošana

FOTO: Shutterstock.com

Dekorēšanai var izmantot, piemēram, zemenes, vīnogas, ķiršus, mellenes, avenes u.c. ogas un augļus. Tāpat lieliski noderēs dažādi veikalā nopērkami desertu dekori – cukura pērlītes, krāsainās kokosriekstu skaidiņas, šokolādes ripiņas, marcipāna rozītes utt. Atceries! Lai dekori turētos pie kūkas, kā "līme" jāizmanto sakults putukrējums, šokolādes krēms, šokolādes masa vai kas cits, kas tīk mazā jubilāra kārajam zobam. Izvēlēto saistvielu var iepildīt speciālos dekorēšanas maisiņos, kuriem ir uzgaļi īpašas formas izveidošanai. Ja nav šāda komplekta, izveido no cepamā papīra tūtu vai izmanto šim nolūkam stingra celofāna maisiņu, kam nogriezts stūrītis. 

Mazo gaviļnieku prieks garantēts!

 

Biskvīta kūkas pagatavošana:

Sastāvdaļas:
Olas - 3 gab
Milti - 3 ēd.k.
Ciete - 1 tējk.
Cukurs - 3 ēd.k.

Reklāma
Reklāma

Pildījums pēc izvēles, piemēram, putukrējums, ievārījums, vārītais krēms.

 

Gatavošana. Vispirms traukā ļoti kārtīgi atdali olu baltumus no dzeltenumiem, baltumiem pieber 3 ēdamkarotes cukura, vari piepilināt pāris pilienus citrona sulas, lai labāk putojas. Puto ar mikseri, līdz baltumu masa stingra. Dzeltumus atsevišķā traukā sakul un tad to "iecilā" baltumu masā, ieisijājot arī 3 ēdamkarotes miltu ar 1 tējkaroti cietes. Masu kārtīgi neizmaisi, bet tikai, līdz tā kļūst viendabīga. Masu lej formā un cep aptuveni 30 minūtes 150 grādos, līdz tā iegūst gaiši zeltainu brūnumu. Pirms dekorēšanas biskvītu atdzesē 10 minūtes.