Ieradumi, kuri gada laikā padara tevi par 10 gadiem vecāku

Kura sieviete gan negribētu, lai viņas ikdienas dzīves ritms un ieradumi ir tik veselīgi, ka bez lielām pūlēm palīdz saglabāt skaistumu un mūžīgo jaunību? Diemžēl realitāte bieži vien ir citāda. Ar savu neveselīgo dzīvesveidu mēs mēdzam kaitēt savam izskatam un paātrinām novecošanu. Kuri ir tie nelāgie ieradumi, no kuriem vajadzētu tikt vaļā, ja negribam izskatīties vecākas par saviem gadiem?

Lieto tikai pārbaudītu firmu kosmētiku – nevajag eksperimentēt ar savu ādu un „pārbaudīt” to ar nezināmas izcelsmes krēmiem un pieniņiem.

FOTO: Shutterstock.com

Lieto tikai pārbaudītu firmu kosmētiku – nevajag eksperimentēt ar savu ādu un „pārbaudīt” to ar nezināmas izcelsmes krēmiem un pieniņiem.

Regulāra neizgulēšanās 
Katru dienu strādāt līdz vēlai naktij – protams, tas ir kaitīgi, taču reizēm vienkārši nav citas izejas. Kad pārgurusi pārnāc no darba, vēl jātiek galā ar mājas darbiem, un rezultātā vienkārši atpūtai paliek laiks tikai, sākot no pulksten 22 vakarā. Loģiski, ka gribas paildzināt to brīnišķīgo sajūtu, ka „nekas nav jādara, es beidzot atpūšos” un palikt ilgāk nomodā, pavadot laiku ar mīļoto cilvēku vai vienkārši dīvānā ar vīna glāzi un grāmatu rokās. Un tā nu gulēt aizejam ne ātrāk kā pusnaktī.

 

Ar ko tas draud? 
Vispirms tev zem acīm parādīsies zilgani riņķi un sejas āda izskatīsies pelēka, nogurusi. Ja nenāksi pie prāta un nesavedīsi kārtībā savu miega režīmu, organismā sāksies procesi, kas ir analoģiski fiziskai ķermeņa novecošanai. 

Ko darīt? 
Rūpīgi saplāno savu dienu. Lielākā daļa mājas darbu patiesībā nemaz nav tik svarīgi, bet vēl citus var mierīgi atlikt uz nedēļas nogali vai uzticēt citiem ģimenes locekļiem. Centies pastiprinātu aktivitāti saglabāt visas dienas garumā, lai vakarā organisms sajustos noguris un pats gribētu atpūsties. Izveido savu pirmsmiega rituālu, kurā viena no sastāvdaļām ir krūzīte karstas tējas ar medu – tas atslābinās nervu sistēmu un palīdzēs ātrāk iemigt. 


Taupīšana kosmētikai 
Ja kosmētika ir lēta, tas uzreiz nenozīmē, ka tā ir slikta – vienkārši šādos nedārgos skaistumkopšanas līdzekļos pārsvarā ir diezgan maz aktīvo vielu, un tādi „atvieglinātās iedarbības” līdzekļi nevar pilnvērtīgi aizsargāt no ādas novecošanas. Tie nestimulē ādas šūnu atjaunošanos un maz palīdz reģenerācijai. Āda netiek pilnvērtīgi mitrināta un barota, un tāpēc cieš. 

Ar ko tas draud? 
Pirmām kārtām – ar ādas priekšlaicīgu novecošanu, tvirtuma un elastības zaudēšanu. Ādai agri sāk parādīties grumbiņas un pigmenta plankumi, ādas tonis kļūst nevienmērīgs. 

Ko darīt? 
Lieto tikai pārbaudītu firmu kosmētiku – nevajag eksperimentēt ar savu ādu un „pārbaudīt” to ar nezināmas izcelsmes krēmiem un pieniņiem. Vienmēr interesējies par produkta sastāvu, pārliecinies par derīguma termiņu un glabāšanas apstākļiem. Katram, protams, ir cits ādas tips, taču nenāks par sliktu pajautāt savu paziņu un draugu pieredzi, palasīt atsauksmes internetā. Ja tavs budžets ir ierobežots, nepērc uzreiz visu kosmētikas sēriju. Lielāko daļu no skaistumkopšanas produktiem var arī lietot atsevišķi – tas tāpat būs labāk, nekā ziest sev uz sejas dīvainas izcelsmes krēmus. 


Kāre pēc saldumiem 
Šokolādes konfektes, cepumi un kūciņas, kas pašas kūst uz mēles, saldi gāzēti dzērieni – vai gan iespējams pretoties šiem kārdinājumiem? Taču cukurs nav nemaz tik nevainīgs „grēciņš”. 

Ar ko tas draud? 
Pārmērīga cukura lietošana ne tikai kaitē tavai figūrai, apaudzējot to ar lieko svaru, bet arī slikti ietekmē ādas stāvokli un toni. 

Ko darīt? 
Samazini cukura daudzumu, aizvietojot cepumus un konfektes ar ne mazāk saldiem, taču vērtīgiem produktiem – žāvētiem augļiem, saldo šķirņu āboliem, banāniem, kivi. Ja nekādi nespēj iedomāties savu dzīvi bez smalkmaizītēm un cepumiem, vismaz samazini ikdienas devu un ēd tos dienas pirmajā pusē, bet pēc tam uzņemto „atstrādā”, ejot garā pastaigā vai vingrojot sporta zālē. 

Reklāma
Reklāma


Paradums ar rokām aiztikt savu seju 
Sociālajos tīklos ne velti klejo bildīte ar uzrakstu „Paņem savu kreiso roku nost no sejas”. Šis attēls labāk kā jebkas cits ilustrē daudzu interneta lietotāju paradumu ar kreiso roku atbalstīt savu vaigu, kamēr labā roka tur datorpeli un šļūkā interneta plašumos. 
Starp citu, sejai mēs pieskaramies ne tikai tad, ja sēžam pie datora vai lasām grāmatu. Daudzas daiļā dzimumā pārstāves dienas laikā vairākas reizes „pārbauda” savu meikapu vai vienkārši neapzināti pieskaras savai sejai. 

Ar ko tas draud? 
Pieskaroties sejai, mēs veicinām poru aizķepšanu, izstaipām sejas muskuļus un ādu, un tas beigu beigās negatīvi ietekmē ādas izskatu. 

Ko darīt? 
Lai tiktu vaļā no ieraduma nemitīgi aiztikt savu sejas ādu, arī ikdienā centies lietot kvalitatīvu kosmētiku. Tad tev nevajadzēs ik pa stundai pie spoguļa pārliecināties, vai joprojām izskaties labi un grims nav izsmērējies, un tavas rokas varēs būt aizņemtas ar kaut ko interesantāku. 

Sporta aktivitātes – reti vai nekad 
Daudzām no mums patiešām nav laika nodarboties ar sportu. Taču treneri apgalvo, ka sporta nodarbībām jābūt regulārām – ķermenim 2-3 reizes nedēļā ir vajadzīga fiziska slodze. 

Ar ko tas draud? 
Nodarbošanās ar sportu tikai „tad, kad ir noskaņojums” nedos nekādu labumu tavam organismam. Asinsrite palēninās, tauku slānis krājas, ķermenis zaudē lokanību, muskuļi kļūst ļengani 

Ko darīt? 
Nodarboties ar fiziskām aktivitātēm iespējams ne tikai sporta zālē, pakārtojot savu dienas režīmu precīziem nodarbību laikiem. Ja tev nav iespējas vai vēlmes apmeklēt grupu nodarbības, plāno savu režīmu tā, lai organismam ik dienu būtu fiziska slodze - kaut vai minimāla. Sāc dienu ar rīta vingrošanu, kas iekustina tavus muskuļus, vielmaiņu, visu ķermeni. Centies pēc iespējas vairāk staigāt ar kājām. Kāp pa kāpnēm, nevis izmanto liftu. Ja patiešām nevari atrast laiku regulārām, ilgām sporta nodarbībām, veic intensīvos vingrinājumus, kas paredzēti „ātrai formas atgūšanai īsā laikā” – žurnālos, portālos un sociālajos tīklos tādu ir ne mazums. 

 

Avots: www.kasjauns.lv