Grāmatu klasika tava bērna grāmatu plauktā

Grāmatiņas, kuras mīļas bijušas tev bērnībā, tikpat mīļas var būt arī tavam bērnam, vai ne?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Selma Lāgerlēva: Nilsa Holgersona brīnumainais ceļojums


Reiz dzīvoja kāds draiskulīgs zēns, vārdā Nilss Holgersons. Palicis mājās viens, viņš ieraudzīja rūķīti, noķēra to... un tika noburts.

Kad Nilsa mātes labākais zostēviņš grasījās lidot prom kopā ar meža zosīm, zēns, gribēdams to noturēt, apķērās ap zostēviņa garo kaklu un attapās jau augstu virs zemes. Tā sākās galvu reibinošais ceļojums kopā ar meža zosīm, kurā zēns piedzīvoja daudz neparasta un saprata, cik daudz nozīmē draudzība, labsirdība un savstarpēja izpalīdzība.

Aizraujošo stāstījumu papildina jaukas ilustrācijas!

No krievu valodas tulkojusi Gunta Silakalne. 

 

Kārlis Skalbe: Kaķīša dzirnavas

Viena no populārākajām Kārļa Skalbes pasakām, sarakstīta 1913. gadā. Rakstnieks tajā uzsver garīgā spēka lomu pasaules pārveidošanā, noliedz naidu un vardarbību. Plaši pazīstama un daudzreiz citēta ir pasakas galvenā varoņa kaķīša atbilde ķēniņam: “Kāpēc vairot sāpes? Lai vairojas labāk prieks.”

Reklāma
Reklāma

Ilustrējuši Džemma Skulme un Ojārs Ābols.

Grāmata sagatavota pēc Latvijas Valsts izdevniecības 1960. gada izdevuma.

Brīnišķīgā Kārļa Skalbes pasaka 2014. gadā izpelnījās titulu “Nācijas grāmata”. LTV raidījumu ciklā “Lielā lasīšana” visa 2014. gada garumā skatītāju balsojumā tieši šī visiem zināmā literārā pasaka bija tā, par kuru balsoja vairāki desmiti tūkstoši lasītāju no visas Latvijas.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv