Papildmetiens iecienītam latviešu detektīvromānam!

Pasaules grāmatniecībā ievēro tradīciju: vispirms romānu izdod cietajos vākos, bet vēlāk, ja ir pieprasījums, metienu papildina ar grāmatām mīkstajos vākos. Latvijā līdz šādam papildmetienam grāmatas nonāk diezgan reti, tomēr ir rakstnieki un darbi, kuri ir izpelnījušies šo lasītāju sarūpēto pārsteigumu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Tieši tā noticis ar Daci Judinu, ražīgo latviešu detektīvromānu autori, kuras izmeklētāja Anna Elizabete Berga lasītājus priecē jau piecos romānos. Šā gada nogalē varam cerēt uz sērijas “Izmeklē Anna Elizabete” sesto grāmatu “Trīs klikšķi līdz laimei”, bet pašlaik lielisks jaunums visiem Daces Judinas lasītājiem – pirmais sērijas romāns “Tase melnas kafijas” piedzīvojis papildus metienu un nule iznācis mīkstajos vākos. 

 

Tas ir svarīgi gan tiem, kas vēl tikai plāno iepazīšanos ar rakstnieces darbiem, gan tiem, kuri sēriju lasīt sākuši no jaunākajiem romāniem – jo, lai gan noziegumi katrā grāmatā ir citi, pilnībā dzīvot līdzi Annai Elizabetei un viņas nepārspējamajai komandai var tad, ja izlasītas visas sērijas grāmatas. Sērijā “Izmeklē Anna Elizabete” pašlaik iznākuši darbi: “Tase melnas kafijas”, “Ziemas blūzs”, “Dīvainais Līgovakars”, “Mēnesis pie jūras” un “Siers otrajai pelītei”. Šīs sērijas romāns “Dīvainais Līgovakars” divus gadus pēc kārtas oriģinālliteratūras sadaļā ieguvis Lielo lasītāju balvu – 2013. gadā 1. vietu, 2014. gadā 2. vietu. Arī pārējie sērijas darbi ir pieprasīti gan bibliotēkās, gan grāmatnīcās.

 

Reklāma
Reklāma

Rakstniece par savu romānu likteni bibliotēkās smejot piezīmē: “Manas grāmatas ir nolasītas līdz līmētiem vāciņiem, turklāt tās arī... zog!” Par grāmatu likteni bibliotēkās Dace Judina zina daudz, jo kopā ar Detektīvu Kluba komandu jau vairākus gadus dodas tūrēs pa Latvijas novadu bibliotēkām, Kultūras un Tautas namiem, pašlaik viņi viesojušies jau vairāk nekā 60 vietās. Detektīvu uzstāšanās ir vesela izrāde ar lasījumiem, konkursiem, dziesmām un sarunām.


Un tā – ņemam “Tasi melnas kafijas” un iepazīstam mūsdienu Latvijas iecienītākos detektīvromānus!
Pieejama arī e-versija.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv