Vaksācija. Vai par šo intīmo procedūru zini visu?

Pavasaris ir labākais laiks, lai sāktu apmeklēt vaksāciju. Lūk, daži ieteikumi, no vaksācijas kabineta “Spalvas pa gaisu” speciālistes. 

Vaksāciju neiesaka veikt, ja ir varikozo vēnu problēmas, asinsizplūdumi, tūska, ādas slimības, ādas bojājumi vai cukura diabēts.

FOTO: Shutterstock.com

Vaksāciju neiesaka veikt, ja ir varikozo vēnu problēmas, asinsizplūdumi, tūska, ādas slimības, ādas bojājumi vai cukura diabēts.

 

Pirmo reizi dodoties veikt vaksāciju noteikti ir nedrošība un daudzi jautājumi. Noteikti nevajag kautrēties tos visus uzdot savam meistaram, jo priekšzināšanas ir svarīgas, īpaši ja esat jūtīgas vai problemātiskas ādas īpašniece. 

Pirms domājat par vaksāciju, jāsaprot vai jūs to vispār drīkstat veikt. Vaksāciju neiesaka veikt, ja ir varikozo vēnu problēmas, asinsizplūdumi, tūska, ādas slimības, ādas bojājumi vai cukura diabēts. 

Lai, maksimāli labi sagatavotos un pēc iespējas izvairītos no iekaisuma un ieaugušo matiņu problēmām, pirms un pēc vaksācijas der ievērot dažus priekšnoteikumus. 

 

Pirms vaksācijas: 

Reklāma
Reklāma
  • 2-3 dienas pirms vaksācijas ieteicams veikt ādas pīlingu, lai attīrītu ādu. 
  • Lai mazinātu iekaisuma un ādas bojājumu riskus, vienu diennakti pirms vaksācijas nav ieteicams sauļoties vai apmeklēt solāriju. Ja āda ir apdegusi, vaksāciju veikt nedrīkst, līdz tā ir pilnībā nomierinājusies un atveseļojusies.
  • Dienā, kurā tiks veikta vaksācija, vēlams vilkt kokvilnas, elpojošu apģērbu pāri tām zonām, kuras tiks vaksētas. 
  • Pirms vaksācijas ieteicams nelietot ne ķermeņa krēmus, ne eļļas
  • Matiņiem jābūt vismaz 0,4mm gariem, lai tos vispār būtu iespējams efektīvi izraut. 

 

Pēc vaksācijas: 

  • Uzreiz pēc vaksācijas jūsu ādu meistars apstrādās ar speciāliem produktiem, kuri domāti ādas attīrīšanai no liekā vaska, nomierināšanai un dezinficēšanai. 
  • 12h pēc vaksācijas neejiet vannā, pirtī, nesportojiet, nesauļojaties kā arī nav ieteicams nodarboties seksu, jo pēc iespējas jāizvairās no svīšanas. 
  • Tā, ka āda pēc procedūras ir sakairināta, poras pavērušās, saknīšu vietas ir nedaudz traumētas, ieteicams vismaz 6h pēc vaksācijas nedarīt ar ādu pilnīgi un absolūti NEKO. Tas nozīmē, valkāt pēc iespējas brīvāku un elpojošāku apģērbu, pāri vaksētajām zonām, nelietot krēmus un eļļas, un ja iespējams šīs pirmās dažas stundas pēc vaksācijas nelietot pat ūdeni vaksētjām zonām. 
  • 12H pēc vaksācijas ieteicams vaksētās zonas nemazgāt ar dušas želeju vai ziepēm, izmantot tikai tīru ūdeni. Pēc mazgāšanās, ja āda vēl ir apsārtusi var izmantot antiseptiskus krēmus vai eļļas.
  • 4 dienas pēc vaksācijas, kad āda ir pavisam nomierinājusies ieteicams to noskrubēt. 
  • Lai izvairītos no ieaugušajiem matiņiem, nav ieteicams lietot treknus krēmus, āda ir jāskrubē, taču ar to nevajag aizrauties. Dariet to ne biežāk kā divas reizes nedēļā, lai āda netiktu pārlieku traumēta. Ārī ļoti svarīgi ir mitrināt ādu gan no iekšpuses, lietojot ikdienā vismaz 2l tīru ūdeni uzturā, gan no ārpuses ar dažādiem mitrinošiem kopšanas līdzekļiem.