Šokolādes kūkas recepte iesācējiem un nepacietīgajiem

Ir cilvēki, kuri lieliskas kūkas cepšanai ir gatavi veltīt visu savu laiku, taču ir arī tādi kūku cepēji, kuri pēc iespējas drīzāk vēlas redzēt un nobaudīt iznākumu. Kurš no šiem esi Tu?

Tie kārumu cepēji, kuri zina, ko nozīmē cept, cept, cept un vēlreiz cept, zinās - šīs kūkas izcepšana ir tīrais nieks!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tie kārumu cepēji, kuri zina, ko nozīmē cept, cept, cept un vēlreiz cept, zinās - šīs kūkas izcepšana ir tīrais nieks!

Sastāvdaļas:

  • 400g skābā krējuma
  • 350g cukura
  • 2 olas
  • 600g miltu
  • 4 ēdamk. kakao
  • 1 tējk. sodas
  • vaniļas cukurs

​Krēmam:

  • 800g skābā krējuma
  • 550g cukura
  • 8 ēdamk. kakao

Gatavošana:

  • Gatavo kūkas kārtas: saputo cukuru ar olām, pievieno skābo krējumu, kakao, vaniļas cukuru, sodu un miltus.
  • Visu rūpīgi izmaisa un lej plānas kārtas cepamajā formā.
  • Kad kārtas saceptas, gatavo krēmu: skābo krējumu, cukuru un kakao rūpīgi samaisa un smērē uz atdzisušajām kārtām, tās kārtojot vienu virs otras.
  • Visbeidzot, kūku pārlej ar izkausētu šokolādi un rotā pēc patikas.
Reklāma
Reklāma

Pamielosim acis?

Recepte: Agita Gabrāne