Vērsis. To cilvēku raksturojums, kuri dzimuši laikā no 21. aprīļa līdz 20. maijam

Saule Vērša zīmē atrodas no 21. aprīļa līdz 20. maijam. Vērsis ir sieviešu zīme, negatīva. Tā dominantes ir Hirons un Venēra retrogradā. Šīs zemes ļaudis ir īsti dzīves praktiķi un reālisti,kuriem jebkura sausa teorija ir derīga tikai tad, ja to var izmantot un pielietot praktiskiem mērķiem. Tāpat tiek noliegts viss nesaprotamais vai maz saprotamais. Lai sasniegtu savus dzīves mērķus, Vērsis lieto pašus vienkāršākos un parastākos, bet jau pārbaudītus un uzticamus līdzekļus.

Kādi ir vērša zīmē dzimušie?

FOTO: Shutterstock.com

Kādi ir vērša zīmē dzimušie?

Konstitūcija

Pikanta miesasbūve. Pilnīga, stingri veidota, tā sauktā korpulentā figūra, proporcionāla ar īsu, resnu kaklu, stipriem pleciem un pilnīgām krūtīm, lielu galvu, platu pieri, platu muti un pilnīgām lūpām, tumši brūnām vai zili zaļām acīm, tumšiem, viļņainiem matiem. Roku delnas un kāju pēdas mazas, gaļīgas. Balss dziļa un patīkama. 

 

Temperaments

Melanholisks ar manāmu lēnīgumu kā domāšanā tā lēmumu pieņemšanā, tā arī darbībā. 


Pozitīvās rakstura īpašības

Neatlaidība un uzstājīgums, pacietība, savaldīgums, izturība un spēja koncentrēties uz kaut ko vienu, uzticība un centīgums, vērienīgums, godīgums un kārtīgums.

 

Negatīvās rakstura īpašības

Stūrgalvība līdz spītīgumam, pašlepnums un iedomība, pārmērīgs jūtīgums un kaislīgums, baudkāre un nepiesātinātība, pesimisma, slinkuma un apātijas uzplūdi. Dogmatisms un pieķeršanās novecojušiem uzskatiem, ieradumiem un tradīcijām. Lēna domāšana un pacietīga savu ideju un plānu īstenošana. 


Ķermeņa un organisma vājās vietas
Kakls un rīkle, žāva, balsene un aizkuņģa dziedzeris, mandeles un pieres kaula dobums, dzirdes kanāli un balss saites, traheja un barības vads, pakausis un smadzenītes.


Slimības

Iepriekšminētie orgāni un ķermeņa daļas. Saaukstēšanās, infekciju katarālās, īpaši augšējo elpošanas ceļu, slimības. Ģenitāliju, dzemdes, ānusa slimības. Diabēts, gastrīts,caureja vai aizcietējumi, taisnās zarnas izkrišana. Kurlums.


Metāls. Varš.


Minerāli. Talismanam – oranžais karneols.
Nēsāšanai vispār: hiacints, koraļļi, rozā kvarcs.
Specifika: 
no 21. līdz 30. aprīlim dzimušajiem – tirkīzs un berils.
no 1. līdz 10. maijam – ahāts.
no 11. līdz 21. maijam – kvarcs, kaķacs.

 

Reklāma
Reklāma

Flora. Ūdensaugi, lilija, ceriņš, māllēpe, pienene, mirte, sūna, ambra, lins, spināti,salāti, rieksti, avenes, egle,krokuss, margrietiņas, ceļmallapas, aprikozes, apelsīns, plūmes, aiva, brūklenes, gurķi, ķirbji, kartupeļi, bietes.

Fauna. Āzis, auns, cūka, pāvs, fazāns, irbe, balodis, zvirbulis, jūras zivs.


Skaitlis. 6.


Diena. Piektdiena.


Krāsa. Oranži dzeltena un spilgti zaļa. 


Valstis un reģioni. Baltkrievija, Polija, Irāka, Grieķija un tās arhipelāgs, Kipra, Mazāzija, Lotringa.


Pilsētas. Leipciga, Vircburga, Cīrihe, Lucerna, Nante, Mantuja, Parma, Palermo, Roda, Sanluisa, Dublina.

 

Vērši, kas dzimuši no līdz 11. maijam, izceļas ar savu labvēlīgo raksturu un dāsno sirdi, filozofisko un dziļo domāšanu, daiļrunību un nereti arī ar kādām fenomenālām spējām.


Tiem, kas dzimuši no 1. līdz 14. maijam, papildus novērots pamanāms kaprīzums un untumainība, pārāk liela sīkumainība, īpaši – izvēloties partneri mīlestībā un laulībā, kā arī kārtojot lietas. Viņu attiecības ar pārējo pasauli bieži sarežģās, jo ir neveselīga uztvere un pārmērīgs jūtīgums. Viņiem bieži ir laba organizatora un vadītāja, filozofa un aktiera talants. Kā partneri tie ir uzticams un stiprs balsts visās dzīves situācijās.


No 12. līdz 21. maijam dzimušie izrāda stipru tieksmi pēc personiskās brīvības, neatkarības un patstāvības. Pārvarēt dažādus šķēršļus un kavēkļus, pēc ilgas cīņas panākt uzvaru viņiem palīdz saprātība un pacietība, spriešanas spējas un aprēķins un tāpat arī zināma noslēgtība.


Bet tie, kas dzimuši no 15. līdz 21. maijam, vēl papildus atšķiras ar savu cenšanos pēc taisnīguma, lielu atjautību, izdomu un saprašanas spējām. Šie cilvēki samērā viegli atrod sev vajadzīgos partnerus, mīlestībā atšķiras ar izsmalcinātību, ģimenes dzīvē – ar praktiskumu, bet lietišķajos darījumos – ar uzņēmību. Viņu liktenis bieži ir atkarīgs no kaut kādas nejaušas situācijas, gadījuma apstākļiem. Vienā gadījumā tā ir viegla karjera, līdz ar to arī augsts sociālais līmenis un materiālā labklājība, citos – dzīves cīņa ar visdažādākajiem šķēršļiem bez īpašiem panākumiem. 

 

SKAIDROJUMI
Apogejs (gr. apogeios tāls no Zemes) – ap Zemi riņķojoša ķermeņa punkts, kas atrodas vistālāk no zemes. Pretējais punkts – Perigejs.
Astēniskais tips – ķermeņa uzbūves tips, kam raksturīgs liels augums, šaurs un garš krūškurvis, vāja muskulatūra.
Ascendents – Zodiaka grāds, kas aizsākas piedzimšanas brīdī. Vispārīgā nozīmē horizonta plaknes un ekliptiskas plaknes krustpunkts. 
Descendents – tieši pretējs Ascendentam. 
Eksils – (lat. Exilium, trimda), planētas atrašanās eksilā, t.i. Trimdā vai izraidījumā. Tā ir sliktākā vieta planētai horoskopā. 
Falls – otra sliktākā planētu atrašanās vieta horoskopā.
Ekliptiska – (gr. Ekleiktipke, aptumsums) debesu sfēras lielākais riņķis, pa kuru saule gada laikā veic pilnu redzamo apriņķojumu.
Kardinālās zīmes – (lat. Cardinalis, galvenais), svarīgākais, tāds, kas skar būtību, būtisks. Kardinālās zīmes sastāv no šādām zodiaka zīmēm: Auns, Svari, Vēzis, Mēžāzis.
Konstelācija – stāvoklis, pozīcija. Planētas atrašanās kādā no Zodiaka zīmēm.
Metabolās zīmes – mainīgās zīmes, tās ir Jaunava, Dvīņi, Strēlnieks un Zivs.
Retrogradā planēta, retrogradas planēta – tas nozīmē atpakaļ virzībā. 

 

Avots: S. Vronskis "Astroloģija". R.: Alvīne un Alberts