Pirmo dzimšanas dienu nosvinējis mazulis, kas piedzima 530 gramus smags

”Brīnumbērns” Bendžamins Astburijs (Benjamin Astbury), kurš pirms gada piedzīvoja sīvu cīņu par savu dzīvību, nosvinējis savu pirmo dzimšanas dienu.

Mazulītis piedzima 12 nedēļas pirms laika un svēra vien 530 gramus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazulītis piedzima 12 nedēļas pirms laika un svēra vien 530 gramus.

 
Mazais piedzima tikai 530 gramus smags, un ārsti prognozēja, ka viņa iespējas izdzīvot ir 1:10. Tomēr viņš jau ir nosvinējis savu pirmo dzimšanas dienu. Bērniņš tika ieņemts mākslīgās apaugļošanas rezultātā, un piedzima 12 nedēļas pirms noliktā laika. Viņš bija mazākais bērns, kas jebkad piedzimis Wrexham Maelor slimnīcā.


Viņš piedzīvoja vairākas sirds apstāšanās, un viņa vecākiem tika vairākkārt ziņots, ka viņu bērnam nepietiks spēka, lai cīnītos par savu dzīvību. Bet Bendžamins izrādīja spēcīgu dzīvotgribu, viņa stāvoklis uzlabojās ar katru dienu, un 15. aprīlī puisēns nosvinēja savu pirmi dzimšanas dienu. Šobrīd viņš sver gandrīz 6 kilogramus. 


Puisēna māte atzīst: ”Bija brīži, kad mēs ar manu vīru Stīvenu bijām uz sabrukšanas robežas, zaudējuši jebkādas cerības. Bet brīnumi notiek, un mēs esam sajūsmā par mūsu mazo. Bendžaminam klājas lieliski, un mēs nosvinējām viņa pirmo dzimšanas dienu, lai gan tik daudzas reizes mums tika teikts, ka tas nenotiks. Mūsu dēls ir cīnītājs, un viņš ir tik daudz kam izgājis cauri.”


Bendžaminam tika konstatēta slimība, kuras rezultātā zarnu šūnas patstāvīgi atmirst. Šī slimība ir viena no lielākajām zīdaiņu nāves izraisītājām. Bendžamins tika ievietots inkubatorā un veica testus, kas noteica zarnu infekcijas līmeni. Puisēna rezultāti uzrādīja 324 līmeni. Normāls rezultāts ir zem 4.
Lai veiktu nepieciešamo operāciju, medicīnas personālam bija jāveic bērna ķermeņa paralizēšana uz vairākām dienām, kas lika zīdaiņa ķermenītim raustīties, kas vecākiem esot bijis neizturami. ”Viņam tika doti steroīdi, un viņš pārdzīvoja operāciju, bet pēc operācijas radās elpošanas traucējumi. Viņš bija tik jūtīgs, ka pat mainot autiņus, viņš varēja palikt zils. Bendžaminam tika veikta vēl viena steidzama operācija viņa zarnām, ap to laiku viņam vairākas reizes apstājās sirds, tomēr viņš tika tam pāri.”


Šobrīd Bendžamins ir gadu vecs un dzīvo mājās, viņam ir nepieciešamas vēl vairākas operācijas, tomēr puisēna māte atzīst, ka ir brīnišķīgi redzēt dēla pirmo dzimšanas dienu pēc visiem pārdzīvojumiem. ”Mēs esam tik lepni par viņu un ceram, ka viņš kļūs par iedvesmas avotu citiem.”

Reklāma
Reklāma

 

Avots: Telegraph.co.uk

Rakstu publicēšanai sagatavojusi Ita Petrika, speciāli Mammamuntetiem.lv