Sarunas par laimi

Iznākusi mūsdienu Latvijas vēsturē pirmā starptautiski atzītā psihoanalītiķa Arkādija Panca (1955–2013) grāmata “Sarunas par laimi”. Šī grāmata ir kā saruna – dzīva, raita, atraktīva. Tā balstīta uz pieredzi un novērojumiem, kas gūti Latvijā, apkopojot un izceļot tās raksturīgākās problēmas, kas tieši mums, Latvijas iedzīvotājiem, liedz iespēju būt laimīgiem un dzīvot pilnvērtīgi. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Aicinām uz grāmatas atvēršanas svētkiem 29. aprīlī pulksten 17.00 Apgāda Zvaigzne ABC prezentāciju zālē K. Valdemāra ielā 6, Rīgā – būs iespēja tikties ar A. Panca kolēģiem un ielūkoties jaunajā grāmatā.
Visiem, kas pazinuši grāmatas autoru vai lasījuši viņa rakstus, intervijas un komentārus dažādos Latvijas laikrakstos, žurnālos un interneta vietnēs, grāmata ir kā iespēja satikties ar senu draugu un uzklausīt viņa viedokli. Tiem, kuri ar Arkādija Panca vārdu saskaras pirmoreiz, tiek piedāvāta izdevība iegūt gudru, iejūtīgu, ar humora izjūtu apveltītu sarunas biedru.


Ieskats katrā grāmatas tematā ir kā neliela eseja, spilgts autora pārdomu uzplaiksnījums, viegli lasāms un uztverams, taču aiz ārējas vienkāršības slēpjas filozofisks skatījums un speciālista izjūta par to, kurā brīdī sarunas biedru nepieciešams uzmundrināt, kad – nomierināt, bet savureiz arī sadusmot vai izprovocēt, rosinot uz pārdomām un rīcību.


Ieskatam citāts no grāmatas:
“Esmu ievērojis, ka mūsdienās kļūt pieaugušam nav pieņemts. Ir pieņemts pieprasīt no vecākiem, lai viņi mums nodrošina laimi mūža garumā. Bet, ja laimes nav, tad viņi ir pie visa vainīgi: neuzmanīja, palaida garām, neiedeva. Cik ērti! Var neko nedarīt. Tikai apvainoties uz mammu un tēti līdz kapa malai. Turklāt līdz sava kapa malai, tāpēc ka daudzi pamanās turēt ļaunu prātu pat uz mirušajiem vecākiem!” 


Arkādijs Pancs (1955–2013) psihoanalītiķis, psihoterapeits un psihiatrs, pirmais no Latvijas kļuvis par Starptautiskās Psihoanalīzes asociācijas biedru. Strādājis par ārstu, lasījis lekcijas Rīgas Stradiņa universitātē, rakstījis žurnāliem “Lilit”, “Una”, “Santa”, “Annas Psiholoģija”, “Klubs” u.c., bijis Igaunijas – Latvijas Psihoanalīzes grupas Apmācības programmas vadītājs.

Reklāma
Reklāma


Arkādija Panca pierakstus apkopojusi un sakārtojusi autora dzīvesbiedre, žurnāliste Gaļina Panca. 
Pieejama arī e-grāmata.
No krievu valodas tulkojusi Gunita Mežule.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv