Fabrikas meitene dzemdē tualetē un pamet mazuli, lai nekavētu darbu

17 gadus vecās Ksiao Jingas cietsirdīgā rīcība izgaismo daudz plašāku problēmu loku, kas saistās ar jaunām māmiņām, nejauši ieņemtiem bērniem un mūžīgās nabadzības slogu. Jaunā sieviete, kura dzemdēja darba dienas rītā, bērnu atstāja sabiedriskajā tualetē, lai steigtos uz rūpnīcu "pie virpas".

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazais zēns tik atrasts guļam sabiedriskās tualetes sieviešu nodalījumā. Tā ir tualete, kādu labi atceras padomju laikus piedzīvojušie, proti, lai nokārtotos, jāpietupstas uz cauruma. Tur arī gulēja zēns, nedaudz ledusauksta ūdens apskalots. Drīz vien noskaidrojās, ka bērna māte ir 17 gadus vecā apavu rūpnīcas strādniece Ksiao Jinga, kura videonovērošanas kamerās bija fiksēta ar lielu grūtnieces punci, taču tad piepeši vēdera vairs nebija, un bērna - arī ne, vēsta "People's Daily Online".
 

Uzrunāta fabrikā pie ražošanas līnijas, jaunā sieviete noliedza, ka būtu dzemdējusi. Jauniete atzinās vienīgi brīdī, kad ražotnes nodaļas vadība norādīja: uz Ksiao kurpēm redzamas asinis.
 

Strādniece slēpusi grūtniecību no visiem, arī saviem vecākiem, no kuru reakcijas Ksiao vienkārši baidījusies. Zēna tēvs ir 18 gadus vecs puisis, ar kuru it kā bija plānotas kāzas, bet abi izšķīrušies vēl pirms Ksiao attapusi, ka gaida bērnu. Tagad par savu bijušo draugu viņa saka, ka "diez vai es atcerētos, kā viņš vispār izskatījās".
 

Arī dzemdības pašas Ksiao piemeklējušas pēkšņi, un, pēc visa spriežot, bijušas ļoti vieglas. Viņai strādājot sākušās vēdergraizes. Videokameru materiāli liecina, ka tualetē jauniete iegājusi 8:11, bet iznākusi jau pēc četrām minūtēm. "Es biju pārbijusies un skrēju uz kopmītnēm pārģērbties, un vispār gribēju aizmirst to visu," notikušo komentē jaunā māte. Brīdi vēlāk viņa jau atgriezās darbinieču rindās.
 

Tajā pašā dienā ar kolēģu gādību gan Ksiao, gan viņas dēls nogādāti slimnīcā. Abu veselībai briesmas nedraud. Tomēr jaunietes tēvs, kurš ieradās pakaļ meitai, sacīja, ka ģimene neplāno paturēt bērnu, un vērsīsies ar lūgumu zēnu audzināt pie bērna tēva ģimenes. "Ksiao nav precējusies un mēs nevaram viņu uzaudzināt," skaidroja fabrikas meitenes tēvs.

 

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv